Tarinoita kotimaan lapsikylistä

SEEYouth-tutkimushanke kokoaa nuoret globaalin leirinuotion äärelle

Iloisia hetkiä ja syvällisiä pohdintoja elämästä mahtui nuorille kesäkuun puolivälissä järjestettyyn viikonloppuleiriin, kun SOS-Lapsikylä oli mukana Lapin yliopiston johtamassa kansainvälisessä ’SEEYouth’-tutkimushankkeessa. Tutkimuksen puitteissa päästiin lähemmäksi niin nuorten kokemusmaailmaa kuin yhdessä jakamista.

Joka kymmenes lapsi on jäänyt harrastustoiminnan ulkopuolelle: ”Lapsi voi hylätä unelman harrastamisesta jo ennen kuin uskaltaa sanoa sitä ääneen”

Kun perheen talous on tiukalla, lasten vapaa-ajantoiminta on ensimmäisiä asioita, joista luovutaan. Harrastaminen on kuitenkin tehokas keino ennaltaehkäistä syrjäytymistä ja eriarvoistumista. Tähän tarpeeseen vastaa SOS-Lapsikylän Unelmista totta -harrastustuki.

Lasten hätä kuuluu SOS-Lapsikylän Apuu-chatissa

Apuu-chat on tarkoitettu 7-12-vuotiaille lapsille, jotka kokevat olonsa turvattomaksi tai uhatuksi kotona ja tarvitsevat apua. Vastaamassa SOS-Lapsikylän lastensuojelun ammattilaiset. He ohjaavat lapset tarpeen mukaan oman kotikuntansa palveluiden piiriin. Vakavimmissa tapauksissa soitetaan hätäkeskukseen. Apuu-chat löytyy osoitteesta apuu.fi.

Futiskenttä voi olla ainoa paikka, jossa nuori kokee pärjäävänsä

Perheen vähävaraisuus voi olla syy siihen, miksi monet lapset joutuvat lopettamaan rakkaan harrastuksensa. SOS-Lapsikylän Unelmista totta -hankkeen tavoitteena on, että jokainen lapsi saisi harrastaa itselleen mieluisaa harrastusta perheen taloustilanteesta riippumatta.

Tukiperhetoiminta rikastuttaa Elinan arkea

Elina Seitz perheineen on 10-vuotiaan pojan tukiperhe. Kun poika saapuu heille kerran kuussa viettämään viikonloppua, koko perhe rauhoittuu nauttimaan yhdessäolosta.

Uutta arkea kohti – aika ja valmennus kasvattivat Heinin ja Tuomon sijaisvanhemmiksi

Heini ja Tuomo Suomalaisen matka sijaisvanhemmiksi kesti pohdintoineen useita vuosia. Rauhallinen tahti ja sijaisvanhemmuuteen valmistava PRIDE-valmennus auttoivat sekä pariskuntaa että heidän lapsiaan valmistautumaan elämänmuutokseen.