Tarinoita kotimaan lapsikylistä

Tukena elämässä

Tukiperheenä toimiminen on ollut Marikalle yksi elämän parhaimmista päätöksistä. Lasten kanssa vietetään yhteistä aikaa kerran kuukaudessa. Lue haastattelu tukiperheenä toimivasta Marikasta.

Tukiperheistä on jatkuva pula

SOS-Lapsikylä valmentaa tukiperheitä ympäri Suomen. SOS-Lapsikylän projektikoordinaattori

JOHANNA VIRTANEN tukiperhe- ja leiritoiminnan kehittämisprojektista kertoo miten tukiperhetoimintaan voi lähteä mukaan.

Jonna Geagea: jokaisen pitää tuntea olevansa tärkeä

Laulaja Jonna Geagean mielestä hyväntekeväisyydessä olennaista ei ole auttamisen motiivi, vaan apu itsessään. Hänen filosofiassaan lapsen hyvinvointi lähtee tunteesta, että on tärkeä.

Oma kotiavain voi avata henkisiä lukkoja

Abloyn ja SOS-Lapsikylän yhteistyöllä vahvistetaan apua tarvitsevien lasten mahdollisuuksia kasvaa turvallisessa kodissa.

Kaarinan lapsikylä koostuu kaksikerroksisista omakotitaloista. Alkuperäinen lukitus kaipasi päivitystä, sillä kylän palvelutoiminta ja tilojen käyttö on muuttunut aiempaa monipuolisemmaksi.

Vapaaehtoisvoimin jouluiloa tukiperhetoiminnan perheille

Espoon lapsikylässä vietettiin joulukuun 4. päivänä lämminhenkistä tukiperheiden pikkujoulujuhlaa. Mukana oli tukiperheitä, tukiperheissä käyviä lapsia sekä heidän perheitään. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Nesteen vapaaehtoisten kanssa. Nesteen vapaaehtoiset Leena, Heli, Iida, Aada ja Hanna sanoivat, että vapaaehtoistyön kohde valikoitui helposti.

Lasten lähellä

SOS-Lapsikylän ylläpitämässä Mummun ja Vaarin tuvassa ikäihmiset ja lapsiperheet kokoontuvat yhteen. Mukavien leikki- ja ruokahetkien tarkoituksena on vertaistuen tarjoaminen sukupolvelta toiselle.