Tarinoita kotimaan lapsikylistä

”Parasta on lasten luottamus”

Riitta Koivunen toimii tukiperheenä kahdelle nuorelle. Eläkkeellä olevan Riitan koti on nuorille kuin mummola, jossa he saavat viettää aikaa yhtenä viikonloppuna kuukaudessa.

Eveliina on nuorten äänenä

Vuodet sijaisperheessä toivat Eveliinalle arvokkaita kokemuksia ja näkemystä lastensuojelusta. Nyt hän ideoi SOS-Lapsikylän toimintaa SOS-kehittäjänuorena.

Kokkaustaidot haltuun

Fazerin vierailukeskuksen keittiöstä kantautuivat nauru ja iloinen puheensorina, kun viisitoista SOS-kehittäjänuorta kokoontui Fazerin isännöimään kokkaushetkeen. Tilaisuuden tavoitteena oli opettaa nuorille maistuvan arkiruuan valmistamista sijaiskodista itsenäistymisen kynnyksellä.

Tukena elämässä

Tukiperheenä toimiminen on ollut Marikalle yksi elämän parhaimmista päätöksistä. Lasten kanssa vietetään yhteistä aikaa kerran kuukaudessa. Lue haastattelu tukiperheenä toimivasta Marikasta.

Lapsettomista Peltomaista tuli perhe kuudelle lapselle

Helena ja Arto Peltomaan matka sijaisvanhemmiksi alkoi oikeastaan jo silloin, kun tieto lapsettomuudesta tuli. Nyt Peltomailla on viisi sijaislasta ja lisäksi he ovat tukiperhe yhdelle lapselle.

Unohtumaton matka Caldonazzoon

Aurinkoa, uimista, uusia jänniä kokemuksia ja lukuisia bussilla taitettuja kilometrejä… Tätä kaikkea oli Suomen SOS-lapsikylien perheiden reissu Italian Caldonazzoon.