Tarinoita kotimaan lapsikylistä

Partioharrastus kuuluu kaikille – Unelmista totta -harrastustuki mahdollistaa partiotaitojen oppimisen perheen taloustilanteesta riippumatta

Suomen Partiolaiset ja SOS-Lapsikylän Unelmista totta -harrastustuki tarjoavat entistä useammalle lapselle mahdollisuuden nauttia myös retkeilystä ja yhdessäolosta. Partiossa lapset saavat ympärilleen turvallisen yhteisön ja onnistumisen kokemuksia ilman kilpailuhenkeä.

Jalkapalloilija Petteri Pennanen: ”Jokainen lapsi ansaitsee mahdollisuuden toteuttaa itseään”

Perheen vähävaraisuus voi olla syy siihen, miksi monet lapset joutuvat lopettamaan rakkaan harrastuksensa. Kuopion Palloseurassa jalkapalloa pelaava Petteri Pennanen tajusi vasta aikuisena, millainen merkitys vanhempien tuella on ollut hänen uraansa. Ammattilaisjalkapalloilija kannustaa jokaista katsomaan oman kuplansa ulkopuolelle ja tarjoamaan tukea sitä tarvitseville lapsille ja nuorille.

Leikkiä, terapiaa ja uusia näkökulmia – psykologi täydentää lastensuojelun osaamista

Lähes 30 vuotta SOS-Lapsikylässä työskennellyt psykologi Hillevi Westman on lasten, sijaisvanhempien ja työntekijöiden tukija, joka auttaa läpi haastavien tilanteiden.

Espoo taklaa vähävaraisuuden haasteita – SOS-Lapsikylän harrastustuki täydentää kaupungin toimintamallia

Perheen vähävaraisuus voi kaventaa lapsen elämänpiiriä monin tavoin. SOS-Lapsikylän Unelmista totta -harrastustuen avulla taloudellisesti haastavassa asemassa olevien perheiden lapset pääsevät Espoossa nauttimaan harrastamisen tuomasta ilosta.

SEEYouth-tutkimushanke kokoaa nuoret globaalin leirinuotion äärelle

Iloisia hetkiä ja syvällisiä pohdintoja elämästä mahtui nuorille kesäkuun puolivälissä järjestettyyn viikonloppuleiriin, kun SOS-Lapsikylä oli mukana Lapin yliopiston johtamassa kansainvälisessä ’SEEYouth’-tutkimushankkeessa. Tutkimuksen puitteissa päästiin lähemmäksi niin nuorten kokemusmaailmaa kuin yhdessä jakamista.

Joka kymmenes lapsi on jäänyt harrastustoiminnan ulkopuolelle: ”Lapsi voi hylätä unelman harrastamisesta jo ennen kuin uskaltaa sanoa sitä ääneen”

Kun perheen talous on tiukalla, lasten vapaa-ajantoiminta on ensimmäisiä asioita, joista luovutaan. Harrastaminen on kuitenkin tehokas keino ennaltaehkäistä syrjäytymistä ja eriarvoistumista. Tähän tarpeeseen vastaa SOS-Lapsikylän Unelmista totta -harrastustuki.