Tarinoita kotimaan lapsikylistä

Futiskenttä voi olla ainoa paikka, jossa nuori kokee pärjäävänsä

Perheen vähävaraisuus voi olla syy siihen, miksi monet lapset joutuvat lopettamaan rakkaan harrastuksensa. SOS-Lapsikylän Unelmista totta -hankkeen tavoitteena on, että jokainen lapsi saisi harrastaa itselleen mieluisaa harrastusta perheen taloustilanteesta riippumatta.

Tukiperhetoiminta rikastuttaa Elinan arkea

Elina Seitz perheineen on 10-vuotiaan pojan tukiperhe. Kun poika saapuu heille kerran kuussa viettämään viikonloppua, koko perhe rauhoittuu nauttimaan yhdessäolosta.

Uutta arkea kohti – aika ja valmennus kasvattivat Heinin ja Tuomon sijaisvanhemmiksi

Heini ja Tuomo Suomalaisen matka sijaisvanhemmiksi kesti pohdintoineen useita vuosia. Rauhallinen tahti ja sijaisvanhemmuuteen valmistava PRIDE-valmennus auttoivat sekä pariskuntaa että heidän lapsiaan valmistautumaan elämänmuutokseen.

”Parasta on lasten luottamus”

Riitta Koivunen toimii tukiperheenä kahdelle nuorelle. Eläkkeellä olevan Riitan koti on nuorille kuin mummola, jossa he saavat viettää aikaa yhtenä viikonloppuna kuukaudessa.

Eveliina on nuorten äänenä

Vuodet sijaisperheessä toivat Eveliinalle arvokkaita kokemuksia ja näkemystä lastensuojelusta. Nyt hän ideoi SOS-Lapsikylän toimintaa SOS-kehittäjänuorena.

Lapsettomista Peltomaista tuli perhe kuudelle lapselle

Helena ja Arto Peltomaan matka sijaisvanhemmiksi alkoi oikeastaan jo silloin, kun tieto lapsettomuudesta tuli. Nyt Peltomailla on viisi sijaislasta ja lisäksi he ovat tukiperhe yhdelle lapselle.