Tarinoita kotimaan lapsikylistä

Vapaaehtoisvoimin jouluiloa tukiperhetoiminnan perheille

Espoon lapsikylässä vietettiin joulukuun 4. päivänä lämminhenkistä tukiperheiden pikkujoulujuhlaa. Mukana oli tukiperheitä, tukiperheissä käyviä lapsia sekä heidän perheitään. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Nesteen vapaaehtoisten kanssa. Nesteen vapaaehtoiset Leena, Heli, Iida, Aada ja Hanna sanoivat, että vapaaehtoistyön kohde valikoitui helposti.

Lasten lähellä

Varavaari Heikki jaksaa leikkiä

 

SOS-Lapsikylän ylläpitämässä Mummun ja Vaarin tuvassa ikäihmiset ja lapsiperheet kokoontuvat yhteen. Mukavien leikki- ja ruokahetkien tarkoituksena on vertaistuen tarjoaminen sukupolvelta toiselle.

Jokainen voi auttaa pienillä teoilla

"Raha on kylmä tapa auttaa, mutta sitäkin tarvitaan", Martti pohtii. Näyttelijä Martti Suosalo on perheineen SOS-Lapsikylän kotimaan kuukausilahjoittaja. Hän korostaa ennaltaehkäisyn tärkeyttä, jotta kaikki lapset saisivat asua kotona perheidensä kanssa.

 

Verisiteitä vahvempi

Moni tietää mahdollisuuden ottaa SOS-Lapsikylän kautta kummilapsi ulkomailta, mutta harva muistaa, että aikoinaan suomalaislapsillakin on voinut olla kummi ulkomailla.

Lue lisää

Hamid sai suomalaisen veljen kummiohjelman kautta

Vielä vuosi sitten Totte, 12, ja Hamid, 16, eivät tunteneet toisiaan. Nyt he ovat veljeksiä – kummiveljeksiä. Kun SOS-Lapsikylä etsi kummiperheitä yksin maahan tulleille alaikäisille turvapaikanhakijoille, Toten perhe innostui ajatuksesta.

Yhteisöllisyys ja päivärytmi loivat Mikalle turvallisen lapsuuden

Lue Mikan kertomus lapsuudestaan veljiensä kanssa Ylitornion lapsikylässä.

 

”Kun tulin kotiin, tiesin että ruoka on valmiina. Ei tarvinnut enää huolehtia aikuisten asioista. Päivittäiset ongelmat olivat sitä luokkaa, että syönkö tänään munkin vai pullan, ei tarvinnut miettiä, mistä saan ruokaa tai miten veljet voivat.”