Unelmista totta -hanke

Jokaisella lapsella on oikeus unelmoida – jokaisella lapsella on oikeus tavoitella unelmiaan – jokaisella lapsella tulisi olla mahdollisuus yhteen mieluisaan harrastukseen.

Unelmista totta -hankkeen tavoitteena on ehkäistä lasten ja nuorten vapaa-ajan eriarvoistumista ja syrjäytymistä mahdollistamalla jokaiselle kouluikäiselle (7–17-vuotiaalle) yksi mieluinen harrastus. Hanke edistää lasten tasavertaisia osallistumismahdollisuuksia ja oikeutta turvalliseen lapsuuteen ja nuoruuteen.

Hankkeen keskiössä on verkossa toimiva Unelmista.fi-alusta. Unelmista.fi-alustan perimmäisenä tarkoituksena on vähentää haasteellisessa elämäntilanteessa olevien perheiden sekä lasten ja nuorten vapaa-ajan vieton eriarvoistumista ja syrjäytymistä mahdollistamalla jokaiselle kouluikäiselle lapselle harrastus. Verkkosivuston avulla saatetaan taloudellista tukea tarvitsevat ja harrastustoiminnan mahdollistamisesta kiinnostuneet tahot yhteen siten, että lapsella olisi mahdollisuus harrastaa yhtä hänelle mieluisaa harrastusta ympärivuotisesti.

Unelmista.fi-alustan ensimmäinen versio ja sitä koskeva toimintamalli otetaan kokeilukäyttöön Espoossa, Helsingissä ja Varkaudessa syksyllä 2019. Taloudellinen tuki osoitetaan ensisijaisesti kokeiluvaiheeseen mukaan valikoituneiden alueiden koulukuraattorien kautta tulleisiin hakemuksiin.

Varsinaisina kokeilualueina toimivat:

  • Helsinki – Malminkartano, Mellunkylä ja Kannelmäki
  • Espoo kokonaisuudessaan
  • Varkaus kokonaisuudessaan
  • Kuopio kokonaisuudessaan

Tämän lisäksi kaikilla Espoon, Helsingin ja Varkauden kaupungeissa asuvilla perheillä on mahdollisuus hakea tukea itsenäisesti Unelmista.fi-alustan kautta. Tukea myönnetään mahdollisuuksien mukaan.
 

Hankkeen päätavoitteet:
1. Ehkäistä lasten ja nuorten vapaa-ajan eriarvoistumista ja syrjäytymistä
2. Edistää lasten tasavertaisia osallistumismahdollisuuksia ja oikeutta turvalliseen lapsuuteen ja nuoruuteen
3. Luoda digitaalinen alusta, jossa tukea tarvitsevat sekä tukea tai harrastustoimintaa tarjoavat yhteisöt ja yritykset saatetaan yhteen
4. Tuottaa lisää tietoa ja ymmärrystä sekä dataa hyödynnettäväksi

Hankeaika: syyskuu 2018–syyskuu 2021
Rahoittaja: Sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla

Lisätietoja:
Päivi Häikiö, projektisuunnittelija
p. 040 550 2274
paivi.haikio(at)sos-lapsikyla.fi

Unelmista totta -hankkeen yhteyshenkilöt tavoitat myös osoitteesta unelmista(at)sos-lapsikyla.fi

 

Aikuisen tuella kaikki lapset voivat olla supersankareita. Tehdään yhdessä lasten unelmista totta!

Tutustu Unelmista.fi-alustaan!