Kylässä - tarinoita maailmalta

Lapsikylätoimintaa on yli 130 maassa ympäri maailman. Toiminnan piirissä on tuhansia ja taas tuhansia lapsia. Heistä jokaisella on oma tarinansa. Voit lukea, millaisista koettelemuksista lapset ja perheet ovat selvinneet SOS-lapsikyläjärjestön tuella eri puolilla maailmaa.

Lapsen oikeudet innostavat Tansaniassa

Innokas joukko 10–14-vuotiaita lapsia kokoontuu joka torstai keskustelemaan lapsen oikeuksista koulunsa lastenkerhoon Mufindissa Tansanian maaseudulla. SOS-Lapsikylä tukee alueen koulukerhoja vahvistaakseen lasten osallisuutta ja tietoisuutta heidän oikeuksistaan.

Kuninkaallinen pari liikuttui vierailustaan Lahoren SOS-lapsikylään

Cambridgen herttuan ja herttuattaren ensimmäinen vierailu Pakistanin Lahoressa sijaitsevaan SOS-lapsikylään teki pariin niin suuren vaikutuksen, että he palasivat sinne vielä uudelleen.

Vanhempien ongelmat varjostavat tansanialaisnuorten elämää

Mufindissa Tansanian maaseudulla lasten ja nuorten elämä köyhissä oloissa on vaikeaa. Monet lapsen oikeudet jäävät toteutumatta ja vanhempien vaikeudet heijastuvat lasten arkeen. Äärimmäinen köyhyys on voinut johtaa vanhempien elämässä muun muassa lukutaidon, koulutuksen ja toimeentulon puutteeseen sekä lasten kaltoinkohteluun.

 

Sodan traumoja parantamassa

Kaksikymmentä vuotta mielenterveystyötä tehnyt Teresa Ngigi sanoo, että Syyrian lasten kohtaamat hirmuteot ovat pahimpia, mitä hän on koskaan nähnyt. Hän kehittää tapoja, joilla SOS-lapsikyläjärjestö tukee lapsia traumoista toipumisessa.

 

 

Paikallisessa yhteistyössä on voimaa

Etelä-Afrikan Mathanjanassa SOS-lapsikyläjärjestön työntekijät ratkovat heikoimmassa asemassa olevien perheiden ongelmia yhdessä paikallisen yhteisön perhetyöntekijöiden kanssa.

 

 

Meryem rakastaa numeroita

“Kun olin lapsi, pidin matematiikasta ja minusta oli ihanaa näpytellä laskinta. Siksi valitsin tämän alan”, Meryem kertoo. “Haluan tehdä töitä kirjanpidon ja talousasioiden parissa.”