Kylässä - tarinoita maailmalta

Lapsikylätoimintaa on yli 130 maassa ympäri maailman. Toiminnan piirissä on tuhansia ja taas tuhansia lapsia. Heistä jokaisella on oma tarinansa. Voit lukea, millaisista koettelemuksista lapset ja perheet ovat selvinneet SOS-lapsikyläjärjestön tuella eri puolilla maailmaa.

Sodan traumoja parantamassa

Kaksikymmentä vuotta mielenterveystyötä tehnyt Teresa Ngigi sanoo, että Syyrian lasten kohtaamat hirmuteot ovat pahimpia, mitä hän on koskaan nähnyt. Hän kehittää tapoja, joilla SOS-lapsikyläjärjestö tukee lapsia traumoista toipumisessa.

 

 

Paikallisessa yhteistyössä on voimaa

Etelä-Afrikan Mathanjanassa SOS-lapsikyläjärjestön työntekijät ratkovat heikoimmassa asemassa olevien perheiden ongelmia yhdessä paikallisen yhteisön perhetyöntekijöiden kanssa.

 

 

Meryem rakastaa numeroita

“Kun olin lapsi, pidin matematiikasta ja minusta oli ihanaa näpytellä laskinta. Siksi valitsin tämän alan”, Meryem kertoo. “Haluan tehdä töitä kirjanpidon ja talousasioiden parissa.”

Miehet mukaan tasa-arvon edistämiseen Tansaniassa

SOS-lapsikyläjärjestö kampanjoi Tansaniassa, jotta miehet ottaisivat aktiivisemman roolin tasa-arvon edistämisessä.

Albertine sai hyvän kodin

“Albertine oli tänne tullessaan niin heiveröinen pieni vauva, etten oikein tiennyt miten pärjään hänen kanssaan”, muistelee lapsikylä-äiti Emilia. “Hän oli silloin niin pieni ja niin aliravittu ja heikossa kunnossa. Vein hänet heti lääkäriin ja sain hyviä ohjeita, kuinka voin saada hänet normaalipainoiseksi.”

 

Karl pelasti kaksoset kuolemalta

Islantilainen Karl Jónas Gíslason oli todellakin oikea ihminen oikeassa paikassa matkustaessaan Etiopiassa Omo-joen alueella syksyllä 2012. Karl onnistui matkallaan pelastamaan kaksospojat varmalta kuolemalta, sillä alueen ihmiset uskoivat, että kaksoset aiheuttavat kirouksen, minkä johdosta heidät pitäisi tappaa.