Kylässä - tarinoita maailmalta

Lapsikylätoimintaa on yli 130 maassa ympäri maailman. Toiminnan piirissä on tuhansia ja taas tuhansia lapsia. Heistä jokaisella on oma tarinansa. Voit lukea, millaisista koettelemuksista lapset ja perheet ovat selvinneet SOS-lapsikyläjärjestön tuella eri puolilla maailmaa.

Koronavirus tuo esiin epätasa-arvon niin Suomessa kuin Etiopiassakin

Koronavirus saavutti Etiopian maaliskuun puolivälissä. Maan hallitus oli aloittanut valmistelut jo etukäteen, ja maassa julistettiin heti huhtikuussa viiden kuukauden mittainen poikkeustila. Etiopian lähestymistapa oli kuitenkin erilainen kuin monen muun maan, kun vertaa sekä Afrikan maihin että muuhun maailmaan.

Äidin sinnikkyydellä koko perhe sai uuden mahdollisuuden

Neljän lapsen äiti Asnakech ei leskeksi jäätyään pystynyt elättämään perhettään. Lapset joutuivat keskeyttämään koulunkäynnin ja menemään töihin. Perheen pelasti SOS-lapsikyläjärjestön tuki, jonka avulla he ovat saaneet uuden mahdollisuuden parempaan elämään.

Taye, 16, haluaa auttaa äitiään ja perhettään selviytymään

Etiopialainen Taye joutui 12-vuotiaana jättämään koulunkäynnin kesken voidakseen auttaa sairasta äitiään perheen elättämisessä. Perheen pelasti pääsy mukaan SOS-lapsikyläjärjestön perheiden tukemisen ohjelmaan, jonka avulla he ovat saaneet uuden alun.

Tansaniassa SOS-Lapsikylä tukee paikallisyhteisöä, jotta koronavirusrajoituksista selvitään

Tansaniassa koronavirustoimenpiteisiin ryhdyttiin hieman hitaammin kuin monissa muissa Afrikan maissa. SOS-Lapsikylä auttaa kehitysyhteistyöhankkeessaan Mufindin maaseutualueella koronaviruksen vastaisessa taistelussa.

Koronaviruksen taloudelliset vaikutukset ovat Gambiassa merkittäviä sekä yhteiskunnalle että yksilölle

Gambiassakin merkittävä osa väestöstä työskentelee epävirallisella sektorilla. Koronarajoitusten noudattaminen on lähes mahdotonta, sillä töitä on pakko tehdä, kun tukiverkkoa ei ole. 24-vuotias Fatou kävi ennen koronaviruksen puhkeamista SOS-Lapsikylän kehitysyhteistyöhankkeen työpajoissa ja valmennuksissa, jotka ovat kaikki nyt katkolla.

”Mitä vastaat, kun lapsi kysyy, asutko sinäkin samanlaisessa kontissa kuin hän?”

Siitä lähtien, kun Kreikan saarille on perustettu pakolaisleirejä, Kreikan SOS-lapsikyläjärjestö on tarjonnut tukea lapsille ja perheille keskittyen erityisesti yksin ilman huoltajaa oleviin lapsiin. Nyt koronapandemian aikana auttaminen on ollut entistä haastavampaa. Suuri huoli on myös lasten tulevaisuudesta.