Kylässä - tarinoita maailmalta

Lapsikylätoimintaa on yli 130 maassa ympäri maailman. Toiminnan piirissä on tuhansia ja taas tuhansia lapsia. Heistä jokaisella on oma tarinansa. Voit lukea, millaisista koettelemuksista lapset ja perheet ovat selvinneet SOS-lapsikyläjärjestön tuella eri puolilla maailmaa.

Albertine sai hyvän kodin

“Albertine oli tänne tullessaan niin heiveröinen pieni vauva, etten oikein tiennyt miten pärjään hänen kanssaan”, muistelee lapsikylä-äiti Emilia. “Hän oli silloin niin pieni ja niin aliravittu ja heikossa kunnossa. Vein hänet heti lääkäriin ja sain hyviä ohjeita, kuinka voin saada hänet normaalipainoiseksi.”

 

Karl pelasti kaksoset kuolemalta

Islantilainen Karl Jónas Gíslason oli todellakin oikea ihminen oikeassa paikassa matkustaessaan Etiopiassa Omo-joen alueella syksyllä 2012. Karl onnistui matkallaan pelastamaan kaksospojat varmalta kuolemalta, sillä alueen ihmiset uskoivat, että kaksoset aiheuttavat kirouksen, minkä johdosta heidät pitäisi tappaa.

Äitienpäivä on joka päivä

Meistä äitienpäivä ja isänpäivä on vuoden jokaisena päivänä. Turvalliset aikuiset ovat lasten elämän perusta – ja koko SOS-lapsikylätyön ydin. Lue neljän vanhemman tarina.

 

70 vuotta lasten puolella

Maailma on muuttunut paljon 70 vuoden aikana, silti SOS-lapsikyläjärjestö työskentelee yhä saman tehtävän parissa: tarjoaa turvallisen lapsuuden lapsille, jotka ovat menettäneet tai ovat vaarassa menettää vanhempiensa huolenpidon.

Yhtenä rintamana väkivaltaa vastaan Tansanian maaseudulla

SOS-Lapsikylä järjesti alkuvuodesta 2019 Mufindissa, Tansanian maaseudulla tapahtuman, jonka tarkoituksena oli lisätä tietoisuutta lapsiin ja naisiin kohdistuvasta väkivallasta sekä lasten ja naisten suojelusta kaikkia väkivallan muotoja vastaan.

Lapsen oikeudet eivät ole Tansaniassa itsestäänselvyys

Mufindissa Tansanian maaseudulla lasten elämä ei ole helppoa. Monet lapsen oikeudet jäävät toteutumatta ja väkivallan pelko on päivittäin läsnä. Alueen lapset haluavat kuitenkin itse olla aktiivisessa roolissa elinolojensa parantamisessa.