Kylässä - tarinoita maailmalta

Lapsikylätoimintaa on yli 130 maassa ympäri maailman. Toiminnan piirissä on tuhansia ja taas tuhansia lapsia. Heistä jokaisella on oma tarinansa. Voit lukea, millaisista koettelemuksista lapset ja perheet ovat selvinneet SOS-lapsikyläjärjestön tuella eri puolilla maailmaa.

Batiikkikankaiden avulla ylös köyhyydestä

Yksin jääneen naisen asema Tasanian köyhällä maaseudulla ei ole helppo. SOS-Lapsikylän kehitysyhteistyöhankkeessa naisille on etsitty uusia toimeentulon lähteitä epäsäännöllisten viljelytulojen rinnalle muun muassa batiikkikankaiden värjäämisestä.

Isatou, 21, kamppailee työllistymismahdollisuuksien kanssa

SOS-Lapsikylä on tänä vuonna aloittanut Gambiassa kehitysyhteistyöhankkeen gambialaisnuorten työllistymisen tukemiseksi. Yksi hankkeeseen mukaan valituista nuorista on 21-vuotias Isatou, jonka tarina on tyypillinen esimerkki köyhällä maaseudulla varttuneen nuoren naisen elämästä.

 

Naisen elämää Etiopian köyhällä maaseudulla

Etiopia on yksi Afrikan väkirikkaimmista ja köyhimmistä valtioista. Vain alle joka viidennellä tytöllä on mahdollisuus suorittaa toisen asteen koulutus, ja 40 % tytöistä menee naimisiin alle 18-vuotiaana. Yli 85 % etiopialaisnaisista elää maaseudulla. Kamarun tarina kertoo siitä, millaista on kasvaa tyttönä Etiopian maaseudulla.

Äärimmäinen köyhyys estää lapsen oikeuksien toteutumista

Jälleennäkemisen ilo on molemminpuolinen, kun tapaamme 13-vuotiaan Kassianin Tansanian maaseudulla. Kassian osallistuu lapsen oikeuksia edistävään kehitysyhteistyöhankkeeseemme.

Fatou, 24, unelmoi paremmasta tulevaisuudesta

Nuorten työttömyys on vakava ongelma Gambiassa, joka on yksi maailman vähiten kehittyneistä maista. Lähes puolet maan 14-24-vuotiaista oli työttömiä vuonna 2017. SOS-Lapsikylä on tänä vuonna aloittanut kehitysyhteistyöhankkeen gambialaisnuorten tukemiseksi.

 

Lapsen oikeudet innostavat Tansaniassa

Innokas joukko 10–14-vuotiaita lapsia kokoontuu joka torstai keskustelemaan lapsen oikeuksista koulunsa lastenkerhoon Mufindissa Tansanian maaseudulla. SOS-Lapsikylä tukee alueen koulukerhoja vahvistaakseen lasten osallisuutta ja tietoisuutta heidän oikeuksistaan.