Kylässä - tarinoita maailmalta

Lapsikylätoimintaa on yli 130 maassa ympäri maailman. Toiminnan piirissä on tuhansia ja taas tuhansia lapsia. Heistä jokaisella on oma tarinansa. Voit lukea, millaisista koettelemuksista lapset ja perheet ovat selvinneet SOS-lapsikyläjärjestön tuella eri puolilla maailmaa.

Fatuman perhe sai uuden alun SOS-Lapsikylän tuella

Etiopialainen Fatuma vaipui totaaliseen epätoivoon jäätyään yksin kuuden lapsen kanssa ilman toimeentuloa. Hänen perheensä pelasti pääsy mukaan SOS-Lapsikylän kehitysyhteistyöhankkeeseen, joka auttaa heikoimmassa asemassa olevia naisia ja lapsia uuteen alkuun Agarossa, Etiopian köyhällä maaseudulla.

Susan, 20, näkee gambialaisnuorten tilanteen erittäin haastavana

SOS-Lapsikylä on tänä vuonna aloittanut Gambiassa kehitysyhteistyöhankkeen gambialaisnuorten työllistymisen tukemiseksi. Susan, 20, kertoo omista haasteistaan ja miten hän näkee Gambian nuorten tulevaisuuden.

 

Intiassa on vaikeaa olla tyttö

Tyttölapseksi syntyminen on kaikkein vaarallisinta Intiassa. Tyttöjä uhkaa monet vaarat, kuten varhaiset pakkoavioliitot, seksuaalinen väkivalta ja riski joutua orjatyöhön.

Tyttöjen ja naisten oikeuksien parantamiseksi tarvitaan koko yhteiskuntaa. Muutos tyttöjen oikeuksien parantamiseksi lähtee ottamalla myös pojat mukaan tasa-arvoisemman yhteiskunnan luomiseksi.

Batiikkikankaiden avulla ylös köyhyydestä

Yksin jääneen naisen asema Tasanian köyhällä maaseudulla ei ole helppo. SOS-Lapsikylän kehitysyhteistyöhankkeessa naisille on etsitty uusia toimeentulon lähteitä epäsäännöllisten viljelytulojen rinnalle muun muassa batiikkikankaiden värjäämisestä.

Isatou, 21, kamppailee työllistymismahdollisuuksien kanssa

SOS-Lapsikylä on tänä vuonna aloittanut Gambiassa kehitysyhteistyöhankkeen gambialaisnuorten työllistymisen tukemiseksi. Yksi hankkeeseen mukaan valituista nuorista on 21-vuotias Isatou, jonka tarina on tyypillinen esimerkki köyhällä maaseudulla varttuneen nuoren naisen elämästä.

 

Naisen elämää Etiopian köyhällä maaseudulla

Etiopia on yksi Afrikan väkirikkaimmista ja köyhimmistä valtioista. Vain alle joka viidennellä tytöllä on mahdollisuus suorittaa toisen asteen koulutus, ja 40 % tytöistä menee naimisiin alle 18-vuotiaana. Yli 85 % etiopialaisnaisista elää maaseudulla. Kamarun tarina kertoo siitä, millaista on kasvaa tyttönä Etiopian maaseudulla.