Kylässä - tarinoita maailmalta

Lapsikylätoimintaa on yli 130 maassa ympäri maailman. Toiminnan piirissä on tuhansia ja taas tuhansia lapsia. Heistä jokaisella on oma tarinansa. Voit lukea, millaisista koettelemuksista lapset ja perheet ovat selvinneet SOS-lapsikyläjärjestön tuella eri puolilla maailmaa.

Yhtenä rintamana väkivaltaa vastaan Tansanian maaseudulla

SOS-Lapsikylä järjesti alkuvuodesta 2019 Mufindissa, Tansanian maaseudulla tapahtuman, jonka tarkoituksena oli lisätä tietoisuutta lapsiin ja naisiin kohdistuvasta väkivallasta sekä lasten ja naisten suojelusta kaikkia väkivallan muotoja vastaan.

Lapsen oikeudet eivät ole Tansaniassa itsestäänselvyys

Mufindissa Tansanian maaseudulla lasten elämä ei ole helppoa. Monet lapsen oikeudet jäävät toteutumatta ja väkivallan pelko on päivittäin läsnä. Alueen lapset haluavat kuitenkin itse olla aktiivisessa roolissa elinolojensa parantamisessa.

Kassian taistelee sinnikkäästi lapsen oikeuksien puolesta

Tansanialainen Kassian, 10, on todella rohkea ja päättäväinen poika. Hän ajaa aktiivisesti lapsen oikeuksien toteutumista yhteisössään, jotta hänen kaveriensa ja muiden lasten oikeudet toteutuisivat paremmin.

10-vuotiaana työelämään – Ramin tarina

10-vuotias syyrialaispoika katsoo usein muita kouluun meneviä lapsia ja toivoo, että olisi yksi heistä. Rami menee sen sijaan töihin. Miten SOS-lapsikyläjärjestön hätäapu auttaa Ramin kaltaisia lapsia?

Bakary haluaa auttaa nuoria

Gambiassa Bakotehin SOS-lapsikylän nuorisokodissa ohjaajana työskentelevä 24-vuotias Bakary on itsekin lapsikylän kasvatti. Hän on kiitollinen saamastaan tuesta ja sanoo, että nyt on hänen vuoronsa antaa takaisin Gambian nuorille.

Gambiassa kaikkein tärkeintä on, että on työpaikka

Gambiassa Bakotehin SOS-lapsikylässä kasvanut Omar on kiitollinen saamastaan tuesta ja hän haluaakin antaa takaisin kouluttamalla ja työllistämällä lapsikylästä itsenäistyviä ja syrjäytymisvaarassa olevia nuoria.