Kylässä - tarinoita maailmalta

Lapsikylätoimintaa on yli 130 maassa ympäri maailman. Toiminnan piirissä on tuhansia ja taas tuhansia lapsia. Heistä jokaisella on oma tarinansa. Voit lukea, millaisista koettelemuksista lapset ja perheet ovat selvinneet SOS-lapsikyläjärjestön tuella eri puolilla maailmaa.

Meryem rakastaa numeroita

“Kun olin lapsi, pidin matematiikasta ja minusta oli ihanaa näpytellä laskinta. Siksi valitsin tämän alan”, Meryem kertoo. “Haluan tehdä töitä kirjanpidon ja talousasioiden parissa.”

Miehet mukaan tasa-arvon edistämiseen Tansaniassa

SOS-lapsikyläjärjestö kampanjoi Tansaniassa, jotta miehet ottaisivat aktiivisemman roolin tasa-arvon edistämisessä.

Albertine sai hyvän kodin

“Albertine oli tänne tullessaan niin heiveröinen pieni vauva, etten oikein tiennyt miten pärjään hänen kanssaan”, muistelee lapsikylä-äiti Emilia. “Hän oli silloin niin pieni ja niin aliravittu ja heikossa kunnossa. Vein hänet heti lääkäriin ja sain hyviä ohjeita, kuinka voin saada hänet normaalipainoiseksi.”

 

Karl pelasti kaksoset kuolemalta

Islantilainen Karl Jónas Gíslason oli todellakin oikea ihminen oikeassa paikassa matkustaessaan Etiopiassa Omo-joen alueella syksyllä 2012. Karl onnistui matkallaan pelastamaan kaksospojat varmalta kuolemalta, sillä alueen ihmiset uskoivat, että kaksoset aiheuttavat kirouksen, minkä johdosta heidät pitäisi tappaa.

Äitienpäivä on joka päivä

Meistä äitienpäivä ja isänpäivä on vuoden jokaisena päivänä. Turvalliset aikuiset ovat lasten elämän perusta – ja koko SOS-lapsikylätyön ydin. Lue neljän vanhemman tarina.

 

70 vuotta lasten puolella

Maailma on muuttunut paljon 70 vuoden aikana, silti SOS-lapsikyläjärjestö työskentelee yhä saman tehtävän parissa: tarjoaa turvallisen lapsuuden lapsille, jotka ovat menettäneet tai ovat vaarassa menettää vanhempiensa huolenpidon.