Espoon lapsikylä

SOS-Lapsikylä uudistaa ja laajentaa toimintaansa pääkaupunkiseudulla.

Integroitu lapsikylä on nykyaikainen malli, jossa sijaiskodit sijaitsevat lähellä toisiaan. Lapsikylä ei rajaudu muusta ympäristöstä erottuvalle tontille, vaan kodit ovat osana muuta asutusta. Se sulautuu alueelle rakentuviin uusiin asuinkortteleihin ja ympäröivään yhteisöön. SOS-Lapsikylä auttaa alueella perheitä niin varhaisen tuen kuin lastensuojelun avo- ja sijaishuollon palveluin.

SOS-Lapsikylä on hankkinut Niittykummusta sijaiskoteja alueelle rakennettavista kerrostaloista. Kodit ovat kooltaan 140–190 m2, mikä mahdollistaa isojenkin sisarussarjojen sijoittamisen. SOS-Lapsikylän omistamissa asunnoissa sijaisvanhempina voivat toimia sellaiset henkilöt, joilla ei itsellään ole tehtävään soveltuvia tiloja. Kotien lisäksi alueille tulee esimerkiksi nuorten tuettua asumista, tiloja perhetapaamisiin ja tukiviikonlopputoimintaan. Oma tilansa on SOStarilla, joka on niin lasten ja perheiden kohtaamispaikka kuin perheiden tukena työskentelevien ammattilaisten työpiste. 

Yhteisön tuki muodostaa uusissakin lapsikylissä toiminnan vahvan perustan. Olemme alueella aktiivisesti yhdessä muiden toimijoiden kanssa kehittämässä lapsiperheiden palveluita ja vaikuttamassa lasten ja perheiden hyvinvoinnin lisäämiseen.

Niittykumpu

Niittykumpuun, metroaseman läheisyyteen rakentuu tulevina vuosina keskustamainen palvelujen ja asumisen alue. Myös luonto, urheilupuisto, ostoskeskukset, päiväkodit, koulut ja Tapiola palveluineen sekä merenranta ovat kaikki lähellä.  

Kiinnostaako sijaisvanhemmuus Espoossa?

Ota yhteyttä:
Sanna Voutilainen
erityistyöntekijä, sosiaalityö
sanna.voutilainen(at)sos-lapsikyla.fi
p. 040 542 5945

Yritykset!

Tulkaa mukaan rakentamaan uusia lapsikyliä.

Lue lisää: Yritysyhteistyö

Niemi tuki SOS-Lapsikylän lapsia ja perheitä hoitamalla Tapiolan lapsikylän muuton Niittykumpuun!