Tarinoita kotimaan lapsikylistä

Hamid sai suomalaisen veljen kummiohjelman kautta

Vielä vuosi sitten Totte, 12, ja Hamid, 16, eivät tunteneet toisiaan. Nyt he ovat veljeksiä – kummiveljeksiä. Kun SOS-Lapsikylä etsi kummiperheitä yksin maahan tulleille alaikäisille turvapaikanhakijoille, Toten perhe innostui ajatuksesta.

Yhteisöllisyys ja päivärytmi loivat Mikalle turvallisen lapsuuden

Lue Mikan kertomus lapsuudestaan veljiensä kanssa Ylitornion lapsikylässä.

 

”Kun tulin kotiin, tiesin että ruoka on valmiina. Ei tarvinnut enää huolehtia aikuisten asioista. Päivittäiset ongelmat olivat sitä luokkaa, että syönkö tänään munkin vai pullan, ei tarvinnut miettiä, mistä saan ruokaa tai miten veljet voivat.”

Tukiperhe – tavallisia viikonloppuja tavallisille lapsille

Lue tarina kahdesta perheestä ja heidän kohtaamisestaan tukiperhetoiminnan kautta.

 

Millaista tukiperheeksi ryhtyminen oikeastaan on?

Lahtisten testamentissa toteutuu vahva rakkaus lapsiin

Else ja Pentti Lahtinen testamenttasivat miljoonaomaisuutensa SOS-Lapsikylälle. Pariskunta ei saanut koskaan omia lapsia, mutta he kohtasivat työnsä kautta paljon lapsia, joita rakastivat ja joista pitivät hyvää huolta opetustyön yhteydessä.

Suomessa Rohista tuli räppäri

Olen afganistanilainen. Tulin Suomeen turvapaikanhakijana vajaat pari vuotta sitten Iranista. Muu perheeni jäi Iraniin. Minun oli pakko lähteä. Meidät salakuljetettiin Turkkiin ja sieltä kävelin Euroopan halki Suomeen.

Riku Rantala: Lapsuusmuisto innoitti lahjoittajaksi

”Feissari houkutteli minut SOS-Lapsikylän kuukausilahjoittajaksi nelisen vuotta sitten. Kun juttelin hänen kanssaan, nousi minulle elävästi mieleen muisto lapsuudesta vuodelta 1979.