Kylässä - tarinoita maailmalta

Lapsikylätoimintaa on yli 130 maassa ympäri maailman. Toiminnan piirissä on tuhansia ja taas tuhansia lapsia. Heistä jokaisella on oma tarinansa. Voit lukea, millaisista koettelemuksista lapset ja perheet ovat selvinneet SOS-lapsikyläjärjestön tuella eri puolilla maailmaa.

10-vuotiaana työelämään – Ramin tarina

10-vuotias syyrialaispoika katsoo usein muita kouluun meneviä lapsia ja toivoo, että olisi yksi heistä. Rami menee sen sijaan töihin. Miten SOS-lapsikyläjärjestön hätäapu auttaa Ramin kaltaisia lapsia?

Bakary haluaa auttaa nuoria

Gambiassa Bakotehin SOS-lapsikylän nuorisokodissa ohjaajana työskentelevä 24-vuotias Bakary on itsekin lapsikylän kasvatti. Hän on kiitollinen saamastaan tuesta ja sanoo, että nyt on hänen vuoronsa antaa takaisin Gambian nuorille.

Gambiassa kaikkein tärkeintä on, että on työpaikka

Gambiassa Bakotehin SOS-lapsikylässä kasvanut Omar on kiitollinen saamastaan tuesta ja hän haluaakin antaa takaisin kouluttamalla ja työllistämällä lapsikylästä itsenäistyviä ja syrjäytymisvaarassa olevia nuoria.

Isä käski jatkaa vain juoksemista

Isä käski meidän juosta niin kauan kuin vain pystymme ja ryömimään sen jälkeen. Isä sanoi, että emme saa pysähtyä vaikka mitä tapahtuisi, ja niin me teimme.

En ole lomamatkalla Kreikassa

Jamal pakeni 13-vuotiaana Afganistanista äitinsä kanssa. Heidän ylittäessään vuoristoa, Jamal kadotti äitinsä ja joutui jatkamaan yksin.

Vastasyntynyt Asha jätettiin roskakasaan

Honeyn talon takana, vanhasta rakennusjätteestä koostuvassa roskakasassa makaa vastasyntynyt vauva. Pieni tyttö on kääritty punaiseen silkkihuiviin, ja hänellä on päällään harmaa t-paita, joka on niin iso, että se näyttää enemmän mekolta. Sinä päivänä Honey löysi siskon.