Evästeiden käyttö sekä tietosuojaselosteet

SOS-Lapsikylän tietosuoja

SOS-Lapsikylän yksi keskeisimmistä arvoista on vastuullisuus. Sitä toteutetaan kaikessa toiminnassa, ja äärimmäisen tärkeää on myös henkilötiedoista huolehtiminen vastuullisella tavalla.

Tietosuojalainsäädäntö edellyttää, että henkilötietojen käsittely on turvattava ja henkilötiedot on suojattava asianmukaisesti.

SOS-Lapsikylällä on henkilötietojen käsittelyyn oma tietosuojapolitiikka, jonka periaatteet perustuvat kansallisiin, yleisiin ja toimialakohtaisiin tietoturvaa, henkilörekistereitä, hyvää tiedonhallintatapaa ja tiedon laatua ohjaaviin ja velvoittaviin säädöksiin, ohjeisiin ja standardeihin.

Tietosuojapolitiikan avulla pyritään varmistamaan henkilötietojen käsittelyyn liittyvät organisaatiossa työskentelevien henkilöiden, sidosryhmien ja rekisteröityjen oikeudet sekä rekisterinpitäjän oikeudet ja velvollisuudet.

Kaikessa henkilötietojen käsittelyssä noudatetaan seuraavia yleisiä periaatteita:

  • lainmukaisuus, kohtuullisuus ja läpinäkyvyys
  • käyttötarkoitussidonnaisuus
  • tietojen minimointi
  • täsmällisyys
  • säilytyksen rajoittaminen
  • eheys ja luottamuksellisuus

SOS-Lapsikylä huolehtii rekisteröityjen oikeuksista. Varmistamme myös sen, että kaikille henkilötietojen käsittelylle on oikeudelliset perusteet.

Huolehdimme, että henkilötietoja käsitellään vain asianmukaisin edellytyksin ja että tämä huomioidaan myös uusia käsittelytapoja suunniteltaessa. Henkilötietojen käsittely on käyttötarkoitussidonnaista eli määrittelemme ennakkoon ne tarkoitukset, joihin henkilötietoja käsitellään. Rekisterinpitäjän tulee myös huolehtia tietojen laadusta, tarpeellisuudesta ja oikeellisuudesta, sekä rekisteröityjen muista oikeuksista.

SOS-Lapsikylässä käsitellään erilaisia henkilötietoja: esimerkiksi lahjoittajien, yhteistyökumppaneiden ja lastensuojelupalveluiden asiakkaiden. Kaikista rekistereistä on luotu oma tietosuoja- ja rekisteriselosteensa.

SOS-Lapsikylä suojelee kaikkia henkilötietoja ja tiedottaa avoimesti kaikista henkilötietojen käsittelystä. Rekisteröidylle kuuluvista oikeuksista säädetään EU:n tietosuoja-asetuksessa ja kansallisessa lainsäädännössä.

Kysy lisää: SOS-Lapsikylän tietosuojavastaava kehittämispäällikkö Johanna Hedman, p. 050 363 1200, johanna.hedman(at)sos-lapsikyla.fi

SOS-Lapsikylän tietosuojaselosteet

Verkkosivun sisältö ja toimiminen

Verkkosivuillamme on Youtube-videopalvelusta upotettuja videoita. Videoita katselemalla katselutietojasi siirtyy Youtube-palvelun käyttöön. Katselemalla videoita hyväksyt tietojen siirron.

SOS-Lapsikylän verkkosivujen www.sos-lapsikyla.fi sisältö on tekijänoikeudellisesti suojattua.

© SOS-Lapsikylä, kaikki oikeudet pidetään.

Evästeiden käyttö

Sivustossamme sos-lapsikyla.fi käytetään evästeitä. Eväste on pieni sivustomme lähettämä tiedosto, joka tallennetaan tietokoneeseesi.

Käytämme sivustollamme evästeitä parantaaksemme sivustomme käytettävyyttä ja palvelujamme. Evästeiden avulla seuraamme esimerkiksi sivuilla kävijöiden sivuilla viettämää aikaa, polkua sivustossamme ja katseltujen videoiden määrää. Evästeiden avulla emme pysty kuitenkaan tietämään käyttäjän henkilöllisyyttä. Tietojen keräämiseen käytämme muun muassa Googlen ilmaista Analytics -palvelua.

Käytämme myös kolmannen osapuolen evästeitä sivuillamme esimerkiksi markkinointia varten. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi vierailtuasi sivuillamme näet todennäköisesti mainoksiamme myös muualla verkossa.

Vierailemalla sivustollamme osoitteessa sos-lapsikyla.fi hyväksyt evästeiden käyttämisen.

Voit hallita evästeitä tai estää niiden käyttämisen selaimessa. Lisätietoja on selaimesi ohjeessa ja osoitteessa aboutcookies.org. Jos toimit näin, emme voi taata, että sivustomme toimii oikein emmekä ole vastuussa mahdollisista virheistä.

Maksaminen

Verkkolahjoittamisen maksuvälittäjänä toimii Paytrail Oyj (y-tunnus 2122839-7), joka on rekisteröity Finanssivalvonnan ylläpitämään maksulaitosrekisteriin. Lahjoittamisen maksamiseen siirrytään Paytrailin verkkopalvelun kautta ja tiliotteella maksun saajana näkyy Paytrail Oyj, joka välittää maksut SOS-Lapsikylälle. Maksaminen on turvallista, sillä kaikki maksutapahtumaa koskevat tiedot välitetään salattua yhteyttä käyttäen niin, ettei kukaan ulkopuolinen taho näe maksutapahtuman tietoja.

Säännöllisen lahjoittamisen (SOS-Kummi ja SOS-Kuukausilahjoittaja) yhtenä maksutapana on korttimaksu, jolloin asiakas tekee maksusuorituksen pankkikortin debit tai credit puolelta. SOS-Lapsikylä ei käsittele eikä tallenna lahjoittajan kortin numeroa missään vaiheessa. Nets (ent. Luottokunta) takaa kortilla maksamisen turvallisuuden PCI DSS –sertifioidulla järjestelmällä (Payment Card Industry Data Security Standard).

Mobiilimaksamisessa maksunvälittäjänä toimii SecuryCast Oy:n tarjoama ”Klik-klik” lahjoituksesi on vastaanotettu –maksupalvelu tai SMS-lahjoitus.