Testamentti SOS-Lapsikylälle tarkoittaa toivoa kovia kokeneille lapsille.

Testamentti SOS-Lapsikylälle tarkoittaa toivoa kovia kokeneille lapsille.

Tervetuloa SOS-Lapsikylän virtuaaliseen testamentti-iltaan!

Miten parhaiten laatia testamentti? Mitä testamentin teossa tulisi ottaan huomioon? Miten testamenttilahjoitukset auttavat suomalaisia lapsia?

Tervetuloa SOS-Lapsikylän virtuaaliseen testamentti-iltaan 30.syyskuuta. Testamentti-illassa pääset kuulemaan SOS-Lapsikylän asiantuntijoilta järjestön työstä lasten hyväksi, ja varatuomari Mikko Tanskanen on mukana kertomassa miten testamentti kannattaa laatia.

Virtuaalinen testamentti-ilta järjestetään keskiviikkona 30.9. kello 17.00–18.30. Ilmoittaudu osallistujaksi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen linda.nyholm(at)sos-lapsikyla.fi. Saat sähköpostilla vahvistusviestin ja linkin tapahtumaan. Lämpimästi tervetuloa!

Testamenttilahjoitus

Miksi testamenttaisin SOS-Lapsikylälle?

Testamentilla jätät jälkeesi vaikeissa oloissa kasvaville lapsille mahdollisuuden parempaan tulevaisuuteen. Se on arvokas tapa varmistaa, että myös tulevaisuudessa lapsilla on mahdollisuus turvalliseen kotiin. Testamenttien merkitys SOS-Lapsikylän toiminnassa on merkittävä perustamisesta lähtien ja niiden avulla on saatu paljon aikaan.  

Miten testamenttivarat käytetään?

Testamenteilla tuetaan yhteiskunnallisesti merkittävää lastensuojelutyötä ja edistetään lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia. SOS-Lapsikylä on vapautettu perintöverosta, kuten muutkin yleishyödylliset yhteisöt. Näin ollen testamenttaamalla SOS-Lapsikylälle on mahdollista tukea jälkipolvia koko omaisuuden määrällä, jos omia lapsia ei ole. SOS-Lapsikylälle voi tietenkin testamentata myös nimetyn esineen tai rahasumman tai jonkin osuuden omaisuudestaan.

Testamenttivaroilla tuetaan sekä lapsikylien toimintaa, että lapsikylien ennaltaehkäisevää työtä ja jälkihuoltoa.  Perheiden varhaisella tuella autetaan vaikeuksissa kamppailevia perheitä ennaltaehkäisevästi ja tuetaan lasten ja perheiden hyvinvointia. Jälkihuollon palvelut tukevat sijaishuollosta itsenäistyviä nuoria ja varmistetaan, että nuoret saavat koulutuksen ja pääsevät turvallisesti oman itsenäisen elämän.

Miten testamentti tehdään?

Testamentin voi tehdä ilman varojen käyttöä rajoittavaa ehtoa, jolloin SOS-Lapsikylä voi käyttää ne siihen tarkoitukseen, johon on eniten tarvetta. On myös mahdollista määrätä, että varat käytetään jonkin tietyn lapsikylän tukemiseen tai tietyntyyppisen toiminnan tukemiseen.

Testamenttiasiassa pääsee alkuun esimerkiksi ottamalla yhteyttä SOS-Lapsikylään. Voit kysyä lisätietoja tai tilata testamentti-esitteemme numerosta 044 761 4139 tai sähköpostitse linda.nyholm@sos-lapsikyla.fi.

Tarjoamme myös maksutonta lainopillista neuvontaa testamenttiasioissa.

SOS-Lapsikylän testamenttilahjoittajat kertovat:

"Näen, että SOS-Lapsikylän tekemä työ on arvokasta ja hyvää. Lisäksi työ on sellaista, että luulen ymmärtäväni sitä. Arvostan todella lapsikylävanhempien työtä. Voin vain kuvitella, millaista paneutumista se vaatii. Kohdensin testamenttini SOS-lapsikylälle Espooseen, mutta mitä sillä siellä käytännössä tehdään, ei niin kiinnosta minua. Uskon, että varat osataan käyttää vastuullisesti." -Leena

"Olen lapseton, keski-ikäinen mies. Rakastan lapsia yli kaiken. Haluan kiittää Jumalaa siitä, että olen kaikista vastoinkäymisistäni huolimatta saanut paljon hyvää. Koen, että olen saanut lahjan ja siksi haluan auttaa itsekin. Päätin testamentata omaisuuteni lapsia auttavalle järjestölle. SOS-Lapsikylän valitsin, koska järjestön arvot sopivat omiini parhaiten." -Pekka

Testamenteilla on saatu paljon aikaan

Suomen SOS-Lapsikylän historiassa testamenteilla on ollut keskeinen rooli toiminnan alusta asti. Niiden turvin on rakennettu kyliä ja rahoitettu kylien toimintaa. Esimerkiksi Kaarinan lapsikylän Kerttu- ja Paavo-kodit saivat nimensä lahjoittajilta, joiden testamenttien avulla ne pystytettiin.

 

Kaisa haluaa testamentata lapsille ja luonnolle

Pohjanmaalla asuva Kaisa on päättänyt antaa osan omaisuudestaan hyväntekeväisyyteen. Testamenttiin kirjataan SOS-Lapsikylä ja muita hyväntekeväisyyskohteita. Kaisalle on ollut jo pitkään selvää, että hän testamenttaa suurimman osan omaisuudestaan lapsille ja luonnolle. 

Onko sinulla kysyttävää?

Linda Nyholm
varainhankinnan asiantuntija, testamenttiasiat
linda.nyholm@sos-lapsikyla.fi
p. 044 761 4139

SOS-Lapsikylä on mukana VaLan  (Vastuullinen Lahjoittaminen ry) Hyvä testamentti -kampanjassa.

Hyvä testamentti