SOS-Kummina

voit auttaa lasta, jolla ei ole ketään

SOS-Kummiksi

SOS-Kummina

voit auttaa lasta, jolla ei ole ketään

SOS-Kummiksi
Ryhdy SOS-Kummiksi ykisn jääneelle lapselle

SOS-Kummina sinä muutat hylätyn lapsen elämän

Maailmassa on miljoonia hylättyjä, vanhempiensa huolenpidon menettäneitä lapsia. Suurin osa heistä asuu maailman köyhimmissä maissa.

Lapsuus ilman kotia ja perhettä tarkoittaa elämää ilman ketään, johon voisi luottaa. Ilman turvaa elävät lapset ovat jatkuvassa vaarassa joutua hyväksikäytön, sairauksien ja ihmiskaupan uhreiksi.

SOS-Kummina sinä voit muuttaa tämän. Alle eurolla päivässä sinä mahdollistat yhdelle lapselle turvallisen lapsuuden rakastavassa ympäristössä, perheessä. Sinun avullasi kummilapsesi saa myös terveydenhuollon ja laadukkaan koulutuksen ja kaiken tarvittavan onnelliseen lapsuuteen.

SOS-kummina sinulla on myös tilaisuus seurata kummilapsesi kehitystarinaa ja nähdä kuinka apusi menee perille ja kuinka se ihan oikeasti muuttaa kummilapsen elämän. SOS-Kummit ovat myös aina tervetulleita vierailemaan kummilapsensa luona.

Ryhdy SOS-Kummiksi nyt ja muuta hylätyn lapsen elämä.​​​​​​​

Ryhdyn SOS-Kummiksi yksin jääneelle lapselle

"Äiti kertoi minulle, kun minut tuotiin tänne olin tosi kipeä. En muista sitä enää. Tykkään kun me tehdään keittiössä hommia äidin kanssa. Äiti sanoo minua pikku apulaisekseen." -tyttö lapsikylästä Tansaniassa

Kun sinusta tulee SOS-kummi

 • Saat noin viikon kuluessa kummipakettisi, joka sisältää tietoa kummilapsestasi ja kylästä, jossa hän asuu. Saat myös kuvan kummilapsestasi ja kummikäsikirjan.
 • Saat lisätietoa siitä, miten tukesi auttaa myös Tansanian ja Gambian kehitysyhteistyöhankkeiden kautta
 • Saat kummilapsesi lapsikylästä kaksi kertaa vuodessa postia, jossa kerrotaan lapsen kehityksestä. Kerran vuodessa saat uuden kuvan lapsesta.
 • Voit pitää yhteyttä kummilapseesi kirjeitse ja voit myös käydä tapaamassa kummilastasi ja nähdä, kuinka tukesi vaikuttaa lapsen elämään. 
 • Voit antaa kummilapsellesi esimerkiksi tärkeinä juhlapäivinä rahalahjan, joka talletetaan kokonaisuudessaan lapsen tilille. Lapsi saa lahjatilin käyttöönsä, kun hän aikuistuu ja muuttaa pois lapsikylästä.
 • Saat SOS Kummien uutiskirjeen ja Kummit kylässä –lehden, joista voit lukea ajankohtaisia uutisia toiminnastamme maailmalla ja esimerkiksi muiden kummien tarinoita kummiudestaan.

Näin autat kummilastasi SOS-kummina

 • Lapsi kasvaa perheessä
  Lapsi saa kannustavan ja turvallisen kodin, jossa lasta kasvattaa välittävä SOS-vanhempi.
   
 • Lapsi saa koulutuksen
  Lapselle mahdollistetaan laadukas koulutus aina aikuisuuteen asti.
   
 • Lapsesta pidetään erittäin hyvää huolta
  Lapselle tarjotaan ravinteikasta ruokaa, hyvä terveydenhuolto ja hoiva.
   
 • Lasta autetaan koko kyläyhteisön voimin
  Lapsi saa tukea opettajilta, sosiaalityöntekijöiltä ja terveydenhuollon ammattilaisilta.
   
 • Lapsi saa tavallisen lapsuuden sisarusten ympäröimänä
  Sillä jokainen lapsi ansaitsee elää lapsuutensa ilman pelkoa ja huolta.

Marc löydettiin Banguin lentokentältä pakolaisleiriltä Keski-Afrikan tasavallasta. Marcin vanhemmat olivat kadonneet maassa käynnissä olleen taistelun ja kaaoksen keskellä. Toinen perhe pakolaisleirillä oli ottanut Marcin huollettavakseen, mutta turvan sijaan he olivat kaltoinkohdelleet poikaa.Vasta tämän kaiken jälkeen, usean järjestön yhteistyön avulla, Marc pääsi turvaan. Hän ei saanut pelkkää turvallista majapaikkaa, vaan rakastavan kodin lapsikylästä.

Lahjoituksesi käytetään tehokkaasti

Kummimaksuista 80 % käytetään suoraan lasten ja perheiden hyväksi. Tilitämme 70 % Suomen SOS-lapsikyläsäätiöstä kansainväliseen keskustoimistoomme Wieniin, josta varat tilitetään paikallisille lapsikylille. Kansalliset lapsikylätoimistot ja lapsikylät laativat vuosittain talousarvion. Ulkopuoliset tilintarkastajat valvovat kirjanpito- ja tilinpäätöstietoja niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Ohjaamme 10 % kummimaksuista kehitysyhteistyöprojekteihimme. Näin autat kummimaksullasi kummilapsesi lisäksi myös kokonaista yhteisöä.


Mikä SOS-Lapsikylä on?

SOS-Lapsikylä on voittoa tavoittelematon lastensuojelujärjestö, jonka tavoitteena on auttaa kaikista heikoimmassa asemassa olevia lapsia ja nuoria sekä lisätä lapsiperheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla.  

SOS-Lapsikylä on osa vuonna 1949 perustettua kansainvälistä SOS-lapsikyläjärjestöä, jolla on toimintaa yli 130 maassa. Kansainvälisesti olemme maailman suurin voittoa tavoittelematon organisaatio, joka on keskittynyt auttamaan erityisesti vanhempansa menettäneitä, kaikista haavoittavimmissa tilanteissa olevia lapsia.

Lapsikyliä maailmalla on lähes 600.

 

SOS-Lapsikylän kummina autat kaikkein kipeimmin apua tarvitsevia lapsia.