Maailmassa on miljoonia lapsia, jotka ovat menettäneet isän ja äidin. Lapsia, joista ei huolehdi kukaan.

Maailmassa on miljoonia lapsia, jotka ovat menettäneet isän ja äidin. Lapsia, joista ei huolehdi kukaan.

Ryhdy SOS-Kummiksi

Ryhdy SOS-kummiksi

Miksi ryhtyä kummiksi lapselle?

Kaikkialla maailmassa lapset ovat väkivallan, köyhyyden, luonnonkatastrofien ja sairauksien kaikista haavoittuvimmat uhrit. Jos lapsen syntymäperhe ei pysty huolehtimaan lapsesta tai lapsi on menettänyt vanhempansa, sinä voit SOS Kummina mahdollistaa lapselle kodin yhdestä lähes 600 lapsikylästämme ympäri maailmaa.

Lapset ilman huolenpitoa

Tälläkin hetkellä noin 220 miljoonaa lasta on tai on vaarassa menettää kaiken huolenpidon. Se tarkoittaa 10% kaikista maailman lapsista. Yhdenkään lapsen ei pitäisi kasvaa yksin.
Yhdessä voimme varmistaa, että kovia kokeneet lapset saavat tarvitsemansa hoivan. Ryhtymällä kummiksi 28€ kuukaudessa annat lapselle turvallisen kodin. 

Minulle sopiva kummimaksu / kk:

€ / kk

Omat tietoni

Tietosi tallennetaan SOS-Lapsikylän asiakas- ja sidosryhmärekisteriin. Tietosuojaseloste

Maksutavan valinta

Korttimaksun voit tehdä joko maksukorttisi debit- tai credit-puolelta. Veloitamme tällöin joka kuun alussa haluamasi lahjoitussumman maksukorttisi siltä puolelta, jonka numeron olet ilmoittanut. Credit-numero on korttisi etupuolella ja Debit-korttisi takapuolella. Korttimaksu on nopein tapa saada lahjoituksesi käyntiin. Korttimaksaminen tapahtuu täysin Nets Oy:n (ent. Luottokunta Oy:n) Netaxept-palvelun kautta. Korttisi tietoja ei tallenneta missään vaiheessa SOS-Lapsikylän rekistereihin.
Korttimaksun ehdot

Kummilapset kertovat

Kummilapset kertovat

"Äiti kertoi minulle, kun minut tuotiin tänne olin tosi kipeä. En muista sitä enää. Tykkään kun me tehdään keittiössä hommia äidin kanssa. Äiti sanoo minua pikku apulaisekseen."

"Kummini on auttanut minua valtavasti edes tuntematta minua. En olisi tässä ilman häntä. On vaikea edes löytää oikeita sanoja." Rose, Tansanian yhdestä lapsikylästä

"Isoäiti piti minusta ja veljestäni huolta kun olimme ihan pieniä, mutta sitten hän ei voinut enää tehdä töitä eikä meille ollut enää rahaa ruokaan. Tykkään täällä eniten kun pelataan jalkapalloa veljen kanssa ja äidistä."

Lahjoituksesi käytetään tehokkaasti

Kummimaksuista 80 % käytetään suoraan lasten ja perheiden hyväksi. Tilitämme 70 % Suomen SOS-lapsikyläsäätiöstä kansainväliseen keskustoimistoomme Wieniin, josta varat tilitetään paikallisille lapsikylille. Kansalliset lapsikylätoimistot ja lapsikylät laativat vuosittain talousarvion. Ulkopuoliset tilintarkastajat valvovat kirjanpito- ja tilinpäätöstietoja niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Ohjaamme 10 % kummimaksuista kehitysyhteistyöprojekteihimme. Näin autat kummimaksullasi kummilapsesi lisäksi myös kokonaista yhteisöä.

Näin autat lasta SOS-kummina

Lapsi kasvaa perheessä
-    Lapsi saa kannustavan ja turvallisen kodin, jossa lasta kasvattaa välittävä SOS-vanhempi.
Lapsi saa koulutuksen
-    Lapselle mahdollistetaan laadukas koulutus aina aikuisuuteen asti
Lapsesta pidetään erittäin hyvää huolta
-    Lapselle tarjotaan ravinteikasta ruokaa, hyvä terveydenhuolto ja hoiva.
Lasta autetaan koko kyläyhteisön voimin
-    Lapsi saa tukea opettajilta, sosiaalityöntekijöiltä ja terveydenhuollon ammattilaisilta.
Lapsi saa tavallisen lapsuuden sisarusten ympäröimänä
-    Sillä jokainen lapsi ansaitsee elää lapsuutensa ilman pelko ja huolta.

Kun sinusta tulee SOS-kummi

  • Saat noin viikon kuluessa kummipakettisi, joka sisältää tietoa kummilapsestasi ja kylästä, jossa hän asuu. Saat myös kuvan kummilapsestasi ja kummikäsikirjan.
  • Saat lisätietoa siitä, miten tukesi auttaa myös Tansanian ja Gambian kehitysyhteistyöhankkeiden kautta
  • Saat kummilapsesi lapsikylästä kaksi kertaa vuodessa postia, jossa kerrotaan lapsen kehityksestä. Kerran vuodessa saat uuden kuvan lapsesta.
  • Voit pitää yhteyttä kummilapseesi kirjeitse ja voit myös käydä tapaamassa kummilastasi ja nähdä, kuinka tukesi vaikuttaa lapsen elämään. 
  • Voit antaa kummilapsellesi esimerkiksi tärkeinä juhlapäivinä rahalahjan, joka talletetaan kokonaisuudessaan lapsen tilille. Lapsi saa lahjatilin käyttöönsä, kun hän aikuistuu ja muuttaa pois lapsikylästä.
  • Saat SOS Kummien uutiskirjeen ja Kummit kylässä –lehden, joista voit lukea ajankohtaisia uutisia toiminnastamme maailmalla ja esimerkiksi muiden kummien tarinoita kummiudestaan.
Lue lisätietoa kummiudesta

Lisätietoa SOS-Kummiudesta

Tutustu lapsikylien elämään

Millainen lapsikylä on ja keitä siellä asuu?

tutustu kehitysyhteistyöhankkeisiin

Kehitysyhteistyöhankkeet