Maailmassa on miljoonia lapsia, jotka ovat menettäneet isän ja äidin. Lapsia, joista ei huolehdi kukaan.

Maailmassa on miljoonia lapsia, jotka ovat menettäneet isän ja äidin. Lapsia, joista ei huolehdi kukaan.

Ryhdy SOS-Kummiksi

Ryhdy SOS-Kummiksi

Yhdenkään lapsen ei pitäisi kasvaa yksin

Kaikkialla maailmassa lapset ovat väkivallan, köyhyyden, luonnonkatastrofien ja sairauksien kaikista haavoittuvimmat uhrit. Jos lapsen syntymäperhe ei pysty huolehtimaan lapsesta tai lapsi on menettänyt vanhempansa, sinä voit SOS-Kummina mahdollistaa lapselle kodin yhdestä lähes 600 lapsikylästämme ympäri maailmaa.

Tälläkin hetkellä noin 220 miljoonaa lasta on menettänyt tai on vaarassa menettää vanhempiensa huolenpidon. Se tarkoittaa 10% kaikista maailman lapsista. Yhdenkään lapsen ei pitäisi kasvaa yksin.

Yhdessä voimme varmistaa, että kovia kokeneet lapset saavat tarvitsemansa hoivan. Ryhtymällä kummiksi annat lapselle turvallisen kodin.

Tuellasi on merkitystä

Voit ryhtyä kummiksi yksittäiselle lapselle, jolloin sinulla on mahdollisuus seurata yhden lapsen kasvu- ja kehitystarinaa. Voit toivoa kummilasta Afrikasta, Aasiasta, Euroopasta tai Latinalaisesta Amerikasta. Mikäli sinulla ei ole erityisiä toiveita kummilapsen kotimaan suhteen, valitsemme sinulle lapsen sen perusteella missä tukesi tarvitaan enintään.

Mikäli et halua omaa henkilökohtaista kummilasta, voit sen sijaan ryhtyä kummiksi kokonaiselle lapsikylälle. Voit valita haluatko tukea tietyssä maanosassa sijaitsevaa tai voit antaa meidän tehdä valinnan puolestasi sen perusteella missä kullakin hetkellä on suurin avuntarve.

Minkä tahansa valinnan teetkään, tuellasi on merkitystä.

Kummilapset kertovat

Kummilapset kertovat

"Äiti kertoi minulle, kun minut tuotiin tänne olin tosi kipeä. En muista sitä enää. Tykkään kun me tehdään keittiössä hommia äidin kanssa. Äiti sanoo minua pikku apulaisekseen."

"Kummini on auttanut minua valtavasti edes tuntematta minua. En olisi tässä ilman häntä. On vaikea edes löytää oikeita sanoja." Rose, Tansanian yhdestä lapsikylästä

"Isoäiti piti minusta ja veljestäni huolta kun olimme ihan pieniä, mutta sitten hän ei voinut enää tehdä töitä eikä meille ollut enää rahaa ruokaan. Tykkään täällä eniten kun pelataan jalkapalloa veljen kanssa ja äidistä."

Miten kummiksi voi ryhtyä ja mitä kummina oleminen merkitsee?

Kummiksi ryhtyminen on helppoa! Voit tehdä tämän täyttämällä kummilomakkeen. Tämän jälkeen lähetämme sinulle noin viikon kuluessa kummipaketin, josta löytyy kaikki tarvittava tieto kummiudestasi ja maksuohjeet.

Mitä kummina oleminen sitten merkitsee ja mitä voit odottaa? Ryhtyessä kummiksi valitset haluatko toimia kummina yksittäiselle lapselle tai kokonaiselle lapsikylälle. Jatkossa saat kahdesti vuodessa kirjeitä suoraan lapsikylästä, jossa kerrotaan miten tukesi on auttanut. Meiltä saat myös SOS-Kummien uutiskirjeen ja Kummit kylässä –lehden, joista voit lukea ajankohtaisia uutisia toiminnastamme maailmalla ja esimerkiksi muiden kummien tarinoita kummiudestaan.

Miten kummimaksut käytetään?

Suurin osa kummimaksuista ohjataan lapsikylän hyväksi. Avullasi kylän lapset saavat mahdollisuuden turvalliseen kotiin, perheeseen, koulutukseen ja terveyspalveluihin. Tukeasi käytetään lisäksi lapsikylän muiden toimintojen (koulu, päiväkoti, nuorisokoti, terveys-, koulutus- ja sosiaalikeskus) ylläpitämiseen. Tukesi auttaa myös haavoittuvissa oloissa eläviä perheitä lapsikylien lähettyvillä. Lähiyhteisön perheet voivat käyttää lapsikylän palveluita ja saada apua lasten hyvinvoinnin tukemiseen.

Osa kummimaksuista ohjataan SOS-Lapsikylän ylläpitämään kehitysyhteistyöhön Afrikassa. Kehitysyhteistyöhankkeiden avulla voimme torjua köyhyyttä ja auttaa vanhempia pitämään parempaa huolta lapsistaan. Autat lapsia pysymään biologisten perheidensä luona ja estämään perheiden hajoamisen. Näin apusi vaikuttavuus moninkertaistuu.

Lue lisää lahjoitusvarojen käytöstä täältä.

Lisätietoa SOS-Kummiudesta

Tutustu lapsikylien elämään

Millainen lapsikylä on ja keitä siellä asuu?

tutustu kehitysyhteistyöhankkeisiin

Kehitysyhteistyöhankkeet