Tilaa Ilmainen SOS-Keittokirja - Ruoka tekee perheen

Mukana lapsikylä-äitien suosikkireseptejä kylistämme ympäri maailmaa

Ilmoittaudu mukaan

Ruoka tekee perheen - SOS-Keittokirja

SOS-Lapsikylä rakentaa vakaita, rakastavia perheitä vanhempansa menettäneille, hylätyille ja muille heikossa asemassa oleville lapsille 135 maassa. Tässä keittokirjassa haluamme jakaa teille herkullisia, paikallisia reseptejä, jotka ovat peräisin lapsikylä-äideiltämme. He ovat upeita naisia, jotka omistavat elämänsä lasten kasvattamiselle tiiviissä perheissämme lapsikylissä. Ruokansa kautta lapsikylä-äidit osoittavat rakkauttaan ja huolenpitoaan kasvattamilleen lapsille.

Ruoka on muutakin kuin ravintoa

Ruoka on niin paljon enemmän kuin pelkkää ravintoa. Ruoka on kulttuuria. Ruoka on perinteitä. Ja ehkä tärkeimpänä, ruoka tekee perheen.


Ruoka tuo perheitä yhteen, oli kyse lomasta tai vain arki-illasta pitkän työ- tai koulupäivän jälkeen. Lapsille ruoka on erityisen tärkeää – eikä vain sen takia, että sillä on niin merkittävä rooli lapsen terveydessä ja kehityksessä. Herkullinen perheen ateria antaa lapselle yhteisöllisyyden-, turvan- ja rakkaudentäyteisiä muistoja loppuelämäksi.


Haluamme kiittää SOS-äitejä sekä näiden reseptien jakamisesta että siitä, että he tarjoavat lapsilleen näitä herkullisia aterioita, jotka tästä kirjasta löytyvät. Haluamme myös kiittää teitä, tukijoitamme, siitä että mahdollistatte lapsille rakastavat, vakaat perheet, joissa he voivat tavoitella unelmiaan.

SOS-kylissämme asuvat lapset ovat syntyneet epävakaisiin perheisiin. Joissakin tapauksissa vanhemmat ovat hylänneet heidän kadulle, ja toisissa heistä on tullut orpoja sairauden, sodan tai luonnonkatastrofin takia. Lapsikylä on usein heidän ensimmäinen kotinsa, jossa he saavat terveellisiä ja ravitsevia aterioita joka päivä.

ryhdy SOS-Kummiksi

Ryhdy SOS-kummiksi

Tutustu millaisia lapsikylät ovat

Millainen lapsikylä on ja keitä siellä asuu?

tutustu kehitysyhteistyöhankkeisiin

Kehitysyhteistyöhankkeet