Lahjoita lapselle apua.

Ryhdy lahjoittajaksi

Lahjoita lapselle apua.

Ryhdy lahjoittajaksi

Lahjoituksesi avulla:

Tuet alakouluikäisten lasten chat-palvelua, jolla he voivat pyytää apua.

Mahdollistat pitkäjänteistä työtämme lasten oikeuksien puolesta kotimaassa.

Kun lapsella on hätä, me autamme.

”Mun isä lyö minua.” 

”Mua kiusataan.” 

”En jaksa elää…” 

Näin lasten hätä kuuluu SOS-Lapsikylän 7-12-vuotiaille tarkoitetun Apuu-chatin keskusteluissa.

Valtaosa Apuu-chatissa käydyistä keskusteluista liittyy lasten kaverisuhteisiin, kiusaamiseen, pelkoihin, ahdistukseen ja huoleen omista vanhemmista. Monet lapsista etsivät juttuseuraa turvallisesta aikuisesta ja apua ongelmien ratkomiseen.

Viime kuukausina chatin avun piiriin hakeutuvien lasten määrä on ollut kasvussa, ja vakavia tapauksia on jopa viikoittain.

Sinä voit auttaa! 

SOS-Kuukausilahjoittajana autat lapsia saamaan tukea Apuu-chatin kautta. SOS-Lapsikylän Apuu-chat on auki joka päivä, ja siellä palvelevat ammattilaiset antavat apua ja turvaa 7-12 -vuotiaille lapsille​​​. Samalla vaikutat siihen, että kaikki lapset saavat eriarvoisista lähtökohdista huolimatta mahdollisuudet hyvään elämään.

Kuulin tästä [Apuu-chatista] sosiaalisessa mediassa ja ajattelin että täältä saisi apua. Teidän työ on niin sanoinkuvailematonta että olen saanut apua todella paljon! Kiitos avustaneen olette upeita ihmisiä -Apuu-chatista tukea saanut lapsi.

Jokaisella lapsella on oikeus turvalliseen ja onnelliseen elämään. Sinun avullasi hädästä kärsivät lapset saavat apua ja turvaa.

Lahjoita jo tänään ja annat lapselle turvaa!

Kiitos kun välität! 

Haluan auttaa kovia kokeneita lapsia Suomessa 

Lahjoituksesi käytetään tehokkaasti

Vuonna 2018 käytimme kotimaan lahjoitusvaroista 76% lasten, nuorten ja perheiden tukemiseen Suomessa. 24% käytimme keräysten hallinnointiin, markkinointiin ja viestintään. 

Lahjoitusten avulla tuetaan esimerkiksi huostaan otettujen lasten ja nuorten koulunkäyntiä, kuntoutusta ja itsenäistymistä. Sofian kaltaisille lapsille, joiden perheitä voidaan vielä mahdollisesti auttaa pysymään yhdessä voimme tarjota tukiperhetoimintaa sekä harrastus- ja leiritoimintaa.

 

Lapsilla on Suomessakin hätä

Tiesitkö, että Suomessa joka kymmenes lapsi on lastensuojelun tuen piirissä? Tämän lisäksi muita ennaltaehkäisevää apua tarvitsevia lapsia ja perheitä on lukemattomia.

Apuu-chat perustettiin alun perin koronatilanteeseen, mutta se on jo lunastanut paikkansa lasten auttamisen kanavana. Touko-syyskuussa chattiin on otettu yhteyttä yli 8 000 kertaa ja siellä on aloitettu noin 5 300 keskustelua. Lue lisää Apuu-chatista.

Pyrimme auttamaan perheitä jo varhaisessa vaiheessa ennen kuin ongelmat ovat kärjistyneet. Tavoitteenamme on tukea lapsia ja perheitä niin, että lapset voivat elää omassa kodissaan. Silloin kun tämä ei tuesta huolimatta onnistu, SOS-Lapsikylä voi tarjota lapselle sijaiskodin lapsikylästä tai sen lähialueelta. 

  ”Selvästi lapsilla on hätä. Olemme joka ilta jutelleet noin 70 lapsen kanssa, myös vakavia tilanteita on tullut vastaan. Alamme kouluttaa uusia päivystäjiä avuksi mahdollisimman pian”. -Apuu-chatin päivystäjä

  ”Minulla oli hyvä koti ja kasvatus SOS-lapsikylässä. Se oli kuin lottovoitto minulle. En olisi voinut toivoa enempää.” Erkki, 18 vuotta.

  Kun sinusta tulee SOS-kuukausilahjoittaja

  • Saat noin viikon kuluttua tervetulokirjeen, joka sisältää lisätietoa lahjoituksen käynnistämisestä, jos valitsit maksutavaksesi E-laskun tai suoramaksun.
  • Saat uusimman Kuulumisia-lehden, josta voit lukea toiminnastamme niin Suomessa kuin maailmallakin. 
  • Saat säännöllisiä uutiskirjeitä, joissa kerromme ajankohtaisista asioista ja tarinoita siitä, miten lapsia, nuoria ja perheitä voidaan auttaa.
  • Saat kaksi kertaa vuodessa Kuulumisia-lehden kotiisi.
  • Saat meiltä lisäksi kirjepostia ainakin kerran vuodessa, jossa kerromme vielä mitä vuoden aikana on tapahtunut.

  Mikä SOS-Lapsikylä on?

   

  SOS-Lapsikylä on voittoa tavoittelematon lastensuojelujärjestö, joka auttaa heikoimmassa asemassa olevia lapsia ja nuoria sekä lisää lapsiperheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla.  

  SOS-Lapsikylä on toiminut Suomessa vuodesta 1962.