SOS-Kuukausilahjoittajana autat yksinäisiä lapsia saamaan turvallisen sylin.

Ryhdy lahjoittajaksi

SOS-Kuukausilahjoittajana autat yksinäisiä lapsia saamaan turvallisen sylin.

Ryhdy lahjoittajaksi

Ryhdy SOS-Kuukausilahjoittajaksi alk.12€/kk 

Tukesi kohdistuu lasten hyväksi Suomessa

Sinun avullasi lapset saavat:

terapeuttista tukea kokemustensa läpikäymiseen

apua omille vanhemmilleen jaksamiseen ja ongelmien ratkaisemiseen

perheterapeuttista perhekuntoutusta, jolla autetaan koko perhettä

tukiperheen, joka vahvistaa vanhempien jaksamista arjessa

Kuka lohduttaisi Sofiaa?

Sofia istuu päivät television välkkyvässä valossa. Nälkä kurnii vatsassa, mutta kotona on vain leivänkannikoita. Viisivuotias haluaisi äidin syliin. Seurana ovat kuitenkin vain tyhjä asunto ja hiljaisena pysyvä vauvanukke. Yöllä Sofia painaa päänsä sotkuiselle patjalle. Aamuyöstä hän herää oven kolahdukseen, kun vanhemmat saapuvat kotiin huutaen toisilleen. Sofia puristaa vilttiään ja painaa silmät tiukemmin kiinni.

Suomessa on lukuisia Sofian kaltaisia lapsia, joiden vanhemmat eivät kykene pitämään heistä huolta. Syynä voivat olla päihdeongelmat, uupumus, masennus tai erilaiset elämänhallinnan ongelmat. Usein nämä vanhemmat ovat itsekin lapsuudessaan kokeneet hylkäämistä.

SOS-Lapsikylän tavoitteena on ehkäistä huono-osaisuuden ja hylkäämisen siirtymistä sukupolvelta toiselle. Joka kymmenes lapsi on tälläkin hetkellä lastensuojelun tuen piirissä. Lähes 19 000 lasta ei voi asua omassa kodissaan. Viime vuonna lastensuojeluilmoitus tehtiin 78 875 lapsesta. Lisäksi Suomessa on lukemattomia ennaltaehkäisevää apua tarvitsevia lapsia.

SOS-Kuukausilahjoittajana autat meitä tarjoamaan turvallisen sylin yksinäisyyttä ja hylkäämistä kokeneelle lapselle. Samalla vaikutat siihen, että kaikki lapset saavat eriarvoisista lähtökohdista huolimatta mahdollisuudet hyvään elämään.

Haluan auttaa kovia kokeneita lapsia Suomessa 

Lahjoituksesi käytetään tehokkaasti

Vuonna 2018 käytimme kotimaan lahjoitusvaroista 76% lasten, nuorten ja perheiden tukemiseen Suomessa. 24% käytimme keräysten hallinnointiin, markkinointiin ja viestintään. 

Lahjoitusten avulla tuetaan esimerkiksi huostaan otettujen lasten ja nuorten koulunkäyntiä, kuntoutusta ja itsenäistymistä. Sofian kaltaisille lapsille, joiden perheitä voidaan vielä mahdollisesti auttaa pysymään yhdessä voimme tarjota tukiperhetoimintaa sekä harrastus- ja leiritoimintaa.

 

Lapsilla on Suomessakin hätä

Tiesitkö, että Suomessa joka kymmenes lapsi on lastensuojelun tuen piirissä? Tämän lisäksi muita ennaltaehkäisevää apua tarvitsevia lapsia ja perheitä on lukemattomia.

Pyrimme auttamaan perheitä jo varhaisessa vaiheessa ennen kuin ongelmat ovat kärjistyneet. Tavoitteenamme on tukea lapsia ja perheitä niin, että lapset voivat elää omassa kodissaan. Silloin kun tämä ei tuesta huolimatta onnistu, SOS-Lapsikylä voi tarjota lapselle sijaiskodin lapsikylästä tai sen lähialueelta.  

  ”Huomasin perheemme ajautuneen vaikeaan tilanteeseen puolisoni sairastuttua vakavasti. Jäin itse työttömäksi samaan aikaan ja sen johdosta sorruin päihteisiin. Sukulaiset ja ystävät olivat kaikonneet ympäriltämme vuosien varrella. Emme pystyneet tarjoamaan lapsillemme sellaista kotia kuin olisimme halunneet. Onneksi ymmärsimme nostaa kätemme pystyyn ja saimme apua SOS-Lapsikylän kautta. Tukiperhetyön kautta saatu apu oli meidän perheemme selviytymisen kannalta keskeistä.” -perheenäiti Satu

  ”Minulla oli hyvä koti ja kasvatus SOS-lapsikylässä. Se oli kuin lottovoitto minulle. En olisi voinut toivoa enempää.” Erkki, 18 vuotta.

  Kun sinusta tulee SOS-kuukausilahjoittaja

  • Saat noin viikon kuluttua tervetulokirjeen, joka sisältää lisätietoa lahjoituksen käynnistämisestä, jos valitsit maksutavaksesi E-laskun tai suoramaksun.
  • Saat uusimman Kuulumisia-lehden, josta voit lukea toiminnastamme niin Suomessa kuin maailmallakin. 
  • Saat säännöllisiä uutiskirjeitä, joissa kerromme ajankohtaisista asioista ja tarinoita siitä, miten lapsia, nuoria ja perheitä voidaan auttaa.
  • Saat kaksi kertaa vuodessa Kuulumisia-lehden kotiisi.
  • Saat meiltä lisäksi kirjepostia ainakin kerran vuodessa, jossa kerromme vielä mitä vuoden aikana on tapahtunut.

  Mikä SOS-Lapsikylä on?

   

  SOS-Lapsikylä on voittoa tavoittelematon lastensuojelujärjestö, joka auttaa heikoimmassa asemassa olevia lapsia ja nuoria sekä lisää lapsiperheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla.  

  SOS-Lapsikylä on toiminut Suomessa vuodesta 1962.