Satutuokiot lapsiperheille valloittavien varamummujen ja -vaarien seurassa

Satutuokiot ja muut etätuokiot kehitettiin koronavirustilanteen ollessa pahimmillaan SOS-Lapsikylän Mummun ja Vaarin tupatoiminnan tilalle.

Tupatoiminta on kuitenkin syksyn tullen saatu taas käyntiin. Lue ohjeet turvalliseen yhdessäoloon ennen tuvalle tuloa Mummun ja vaarin tuvan sivulta.

Satutuokioiden ja muiden etätuokioiden jatkosta tiedotamme myöhemmin.

Mistä satutuokioissa on kyse?

SOS-Lapsikylän vapaaehtoistyössä mukana olevat varamummu ja -vaari lukevat lapsiperheille lyhyitä ja persoonallisia satuja vuorotellen. Tarinoiden välissä lapset ja muutkin perheenjäsenet keskustelevat yhdessä lukijan kanssa sadusta. Satuja luetaan yhteensä neljä kappaletta joka keskiviikko klo 16-17. Tupien avauduttua jälleen satutuokiot ovat jääneet tauolle.

Satutuokiot ovat osa Lähellä- sukupolvet toistensa tukena -hanketta. Satutuokio on oiva hetki vuorovaikutukselle, kohtaamiselle ja uusille oivalluksille niin vara-mummujen ja -vaarien, lasten kuin vanhempienkin kesken.  

Lähellä-hankeen toiminnan ydin on mahdollistaa eri-ikäisten ihmisten kohtaamisen yhteisen asian äärellä. Tavoitteena on vaikuttaa positiivisen mielenterveyden edistämiseen ja ongelmien ennaltaehkäisyyn sekä lisätä ikääntyneiden ja lapsiperheiden osallisuuden tunnetta. Hankkeessa kehitetään myös uusia vapaaehtoistoiminnan muotoja SOS-Lapsikylän toimintaan.

Mummun ja vaarin tupa -toiminta on ollut keskeinen osa SOS-Lapsikylän Lähellä-hanketta. Koronatilanteen vuoksi tupatoiminta keskeytettiin. Tarina ei kerro mitä kaikkea me vielä yhdessä keksimme, mutta aloitimme satutuokiolla ja maagisella matkalla etäyhteyksien maailmaan.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Jonna Kutvonen
puh. 044 729 9709
jonna.kutvonen(at)sos-lapsikyla.fi

Elisa Vesterinen
puh. 044 734 8255
elisa.vesterinen(at)sos-lapsikyla.fi

Satutuokion ohjelma

Esittely ja moikat: Varamummut ja -vaarit sekä perheet  

Satutuokio – Yksi satu ja keskustelut kestävät noin 10 min

1. satu:
Varamummu/-vaari lukee sadun.
Keskustellaan sadusta.

2. satu:
Varamummu/-vaari lukee sadun.
Keskustellaan sadusta.

3. satu:
Varamummu/-vaari lukee sadun.
Keskustellaan sadusta.

4. satu:
Varamummu/-vaari lukee sadun.
Keskustellaan sadusta.

Kiitos ja seuraavaan kertaan!