Palvelut kunnille - Tukiperhe ja ammatillinen tukiperhe

Tukiperhe ja ammatillinen tukiperhe

SOS-Lapsikylä tarjoaa kunnille tukiperhetoimintaa sosiaalihuoltolain tai lastensuojelulain mukaisena palveluna. Meillä on toiminnassamme mukana valmennettuja tukiperheitä, joilla osalla on myös sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan koulutus ja mahdollisuus toimia ammatillisena tukiperheenä. Näin voimme taata lapsen tarpeita tukevan perheen.

Tukiperhe on henkilö tai pariskunta, jonka luona lapsi vierailee yleensä yhtenä viikonloppuna kuukaudessa tai erikseen sovittavalla tavalla. Edellytämme tukiperheiltä kykyä ja tahtoa sitoutua tukivanhemmuuteen, valmiutta suojella ja hoivata lasta, tehdä yhteistyötä lasten läheisten ja muiden yhteistyötahojen kanssa sekä sitoutua SOS-Lapsikylän toimintaperiaatteisiin. Kannustamme perheitä pitkiin tukisuhteisiin.


  Ammatillinen tukiperhe

  Tavallisten tukiperheiden lisäksi kauttamme on mahdollista saada ammatillisia tukiperheitä, jolloin vähintään toisella vanhemmalla on sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan koulutus. Ammatillisilla tukiperheillä on hyvät valmiudet erityistä tukea tarvitsevien lasten tukemiseen ja ohjaukseen. Ammatillisella tukiperhetoiminnalla voidaan vastata myös niiden perhehoidossa olevien lasten tarpeisiin, joille etsitään turvallista paikkaa sijaisvanhempien vapaiden ajaksi.

  Meille on tärkeää tuottaa laadukkaita tukiperhepalveluja ja lasten osallisuutta. Olemme kehittäneet yhdessä lasten kanssa mm. tukiperheeseen tulevalle lapselle oman työkirjan, jonka kautta hän voi kertoa itsestään tulevalle tukiperheelle ja valmistautua tukiperheeseen menemiseen. Pyrimme sitouttamaan tukiperheet toimintaan pitkäkestoisesti ja tukemme perheille on ammattitaitoista.

  Tukiperheemme raportoivat tapaamisista sopimuksen mukaisesti. Työntekijämme taas ovat tukiperheiden tukena ja osallistuvat mm. lapsen neuvotteluihin.

  Olemme vahvasti laajentamassa tukiperhetoimintaamme valtakunnallisesti. Ole yhteydessä oman alueesi nimettyyn henkilöön ja kysy lisää tukiperhetoiminnasta.

   

  Tukiperheiden valmennus ja tuki

  Ammatilliseksi tukiperheeksi valmennetaan perheitä, joilla on sosiaali- ja terveysalan koulutus ja hyvät valmiudet erityistä tukea tarvitsevien lasten tukemiseen ja ohjaukseen.

  Tukiperheeksi voidaan hyväksyä perhe, joka kokemuksensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa perusteella on sopiva toimimaan tukiperheenä. Edellytämme tukiperheeltä kykyä ja tahtoa sitoutua tukivanhemmuuteen, valmiutta suojella ja hoivata lasta, tehdä yhteistyötä lasten läheisten ja muiden yhteistyötahojen kanssa sekä sitoutua SOS-Lapsikylän toimintaperiaatteisiin.

  SOS-Lapsikylä valmentaa tukiperheet tehtäväänsä ja tukee heitä myös tukiperheenä toimimisessa.

  SOS-Lapsikylän kautta tukiperhe saa:

  • Tukiperhevalmennuksen
  • Hoitopalkkion ja kulukorvauksen
  • Mahdollisuuden osallistua SOS-Lapsikylän ja erilaisten yhteistyökumppaneiden järjestämiin yhteisiin tapahtumiin.

   

  Tiedustele tarjolla olevista tukiperhe- ja tukihenkilöpalveluista:

  Espoo ja Vantaa
  Katja Puhakka
  katja.puhakka(at)sos-lapsikyla.fi
  p. 044 530 3446

  Katri Finne
  katri.finne(at)sos-lapsikyla.fi
  p. 044 762 7120

  Jyväskylä
  Sirpa Nieminen
  sirpa.nieminen(at)sos-lapsikyla.fi
  p. 044 756 7621

  Kuopio
  Tarja Tirkkonen
  tarja.tirkkonen(at)sos-lapsikyla.fi
  p. 040 754 5677

  Rovaniemi
  Virve Simonen
  virve.simonen(at)sos-lapsikyla.fi
  p. 044 767 6101

  Kaarina
  Salla Pajamäki
  salla.pajamaki(at)sos-lapsikyla.fi
  p. 044 761 4164

  Oulu ja Vihanti
  Katja Halme
  ​​​​​​​katja.halme(at)sos-lapsikyla.fi​​​​​​​
  p. 044 712 2109

  Punkaharju
  Milla Koikkalainen
  milla.koikkalainen(at)sos-lapsikyla.fi
  p. 044 761 4127

  Tampere
  Satu Hakanen
  satu.hakanen(at)sos-lapsikyla.fi
  p. 044 700 7755

  SOS-Lapsikylän paikka- ja palvelutiedustelut:
  paikkatiedustelut(at)sos-lapsikyla.fi