Palvelut kunnille - Tukiperhe ja ammatillinen tukiperhe

Tukiperhe ja ammatillinen tukiperhe

SOS-Lapsikylä tarjoaa kunnille tukiperhetoimintaa sosiaalihuoltolain tai lastensuojelulain mukaisena palveluna. Meillä on toiminnassamme mukana valmennettuja tukiperheitä, joilla osalla on myös sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan koulutus ja mahdollisuus toimia ammatillisena tukiperheenä. Näin voimme taata lapsen tarpeita tukevan perheen.

Tukiperhe on henkilö tai pariskunta, jonka luona lapsi vierailee yleensä yhtenä viikonloppuna kuukaudessa tai erikseen sovittavalla tavalla. Edellytämme tukiperheiltä kykyä ja tahtoa sitoutua tukivanhemmuuteen, valmiutta suojella ja hoivata lasta, tehdä yhteistyötä lasten läheisten ja muiden yhteistyötahojen kanssa sekä sitoutua SOS-Lapsikylän toimintaperiaatteisiin. Kannustamme perheitä pitkiin tukisuhteisiin.


  Ammatillinen tukiperhe

  Tavallisten tukiperheiden lisäksi kauttamme on mahdollista saada ammatillisia tukiperheitä, jolloin vähintään toisella vanhemmalla on sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan koulutus. Ammatillisilla tukiperheillä on hyvät valmiudet erityistä tukea tarvitsevien lasten tukemiseen ja ohjaukseen. Ammatillisella tukiperhetoiminnalla voidaan vastata myös niiden perhehoidossa olevien lasten tarpeisiin, joille etsitään turvallista paikkaa sijaisvanhempien vapaiden ajaksi.

  Meille on tärkeää tuottaa laadukkaita tukiperhepalveluja ja lasten osallisuutta. Olemme kehittäneet yhdessä lasten kanssa mm. tukiperheeseen tulevalle lapselle oman työkirjan, jonka kautta hän voi kertoa itsestään tulevalle tukiperheelle ja valmistautua tukiperheeseen menemiseen. Pyrimme sitouttamaan tukiperheet toimintaan pitkäkestoisesti ja tukemme perheille on ammattitaitoista.

  Tukiperheemme raportoivat tapaamisista sopimuksen mukaisesti. Työntekijämme taas ovat tukiperheiden tukena ja osallistuvat mm. lapsen neuvotteluihin.

  Olemme vahvasti laajentamassa tukiperhetoimintaamme valtakunnallisesti. Ole yhteydessä oman alueesi nimettyyn henkilöön ja kysy lisää tukiperhetoiminnasta.

   

  Tukiperheiden valmennus ja tuki

  Ammatilliseksi tukiperheeksi valmennetaan perheitä, joilla on sosiaali- ja terveysalan koulutus ja hyvät valmiudet erityistä tukea tarvitsevien lasten tukemiseen ja ohjaukseen.

  Tukiperheeksi voidaan hyväksyä perhe, joka kokemuksensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa perusteella on sopiva toimimaan tukiperheenä. Edellytämme tukiperheeltä kykyä ja tahtoa sitoutua tukivanhemmuuteen, valmiutta suojella ja hoivata lasta, tehdä yhteistyötä lasten läheisten ja muiden yhteistyötahojen kanssa sekä sitoutua SOS-Lapsikylän toimintaperiaatteisiin.

  SOS-Lapsikylä valmentaa tukiperheet tehtäväänsä ja tukee heitä myös tukiperheenä toimimisessa.

  SOS-Lapsikylän kautta tukiperhe saa:

  • Tukiperhevalmennuksen
  • Hoitopalkkion ja kulukorvauksen
  • Mahdollisuuden osallistua SOS-Lapsikylän ja erilaisten yhteistyökumppaneiden järjestämiin yhteisiin tapahtumiin.

   

  Tiedustele tarjolla olevista tukiperhe- ja tukihenkilöpalveluista:

  Espoo ja Vantaa
  Katja Puhakka
  katja.puhakka(at)sos-lapsikyla.fi
  p. 044 530 3446

  Sonja Valovaara-Annola
  sonja.valovaara-annola(at)sos-lapsikyla.fi
  p. 044 761 4186

  Jyväskylä
  Mari Tirkkonen
  mari.tirkkonen(at)sos-lapsikyla.fi
  p. 044 761 4190

  Kuopio
  Karolina Kainulainen
  karolina.kainulainen(at)sos-lapsikyla.fi
  p. 044 761 4148

  Rovaniemi
  Virve Simonen
  virve.simonen(at)sos-lapsikyla.fi
  p. 044 767 6101

  Kaarina
  Salla Pajamäki
  salla.pajamaki(at)sos-lapsikyla.fi
  p. 044 761 4164

  Oulu ja Vihanti
  Seija Saalismaa
  seija.saalismaa(at)sos-lapsikyla.fi
  p. 040 178 2722

  Punkaharju
  Reetta Kosonen
  reetta.kosonen(at)sos-lapsikyla.fi
  p. 044 761 4188

  Tampere
  Johannes Jahnukainen
  johannes.jahnukainen(at)sos-lapsikyla.fi
  p. 045 126 2302

  SOS-Lapsikylän paikka- ja palvelutiedustelut:
  paikkatiedustelut(at)sos-lapsikyla.fi