Koronan vaikutukset toimintaamme

Koronaepidemian aiheuttamat muutokset toiminnassamme

Päivitetty 6.5.2020

 

Kaikki kunnille tarjoamamme palvelut toimivat poikkeustilanteesta huolimatta normaaliin tapaan

Olemme varautuneet palveluissamme koronatartuntojen mahdollisuuteen palvelukohtaisin suunnitelmin. Estääksemme tartunnat palveluissamme on sekä asiakkaillemme että henkilökunnallemme jaettu kattava valikoima suojavälineistöä.

Palvelumme kunnille:

 • Perhehoito
  Tarjoamme kaikille perhehoitajillemme mahdollisuuden etäyhteyksien avulla saada perhehoidon tukityöntekijöiden sekä perheterapeutin tukea ja konsultaatioapua. Perhehoidon ohjaajamme ovat valmiina tukemaan sijaisperheitä konkreettisesti arjen haasteissa.
  Osa sijaisperheistämme on myös varautunut ottamaan vastaan sijoitettuja lapsia lyhyellä varoitusajalla.
   
 • Perhekuntoutus
  Perhekuntoutuksessa työntekijämme tukevat perheitä tilanteessa, jossa osa lapsista tekee koulutyötä kotona tai ei käy lainkaan päiväkodissa. 
  Perhekuntoutus soveltuu erityisen hyvin tässä tilanteessa lasten turvallisen arjen ja rutiinien tukemiseen myös uusien asiakkaiden kohdalla.
   
 • Tukiperhetoiminta
  Tukiperhetoimintamme jatkuu mahdollisuuksien mukaan sovitusti kuntien ja tukiperheiden kanssa. Huomioimme toiminnassamme perheiden yksilölliset tilanteet sekä perheiden ja henkilökuntamme turvallisuuden. Tiedämme, että jatkossa tukiperheiden tarve voi olla entistä suurempi, joten jatkamme tukiperheiden rekrytointia ja valmennusta myös vallitsevan tilanteen aikana sovelletusti.
   
 • Jälkihuolto
  Tuemme nuoria arjenhallinnassa näissä haastavissa olosuhteissa ja hyödynnämme yhteydenpidossa mm. etäyhteyksiä.
   
 • Nuorisokoti ja Lastenkoti
  Tarjoamme lapsille ja nuorille turvallisen arjen muuttuneessa tilanteessa nuorisokodissa Jyväskylässä ja lastenkodissa Kaarinassa. Huolehdimme henkilöstöresurssien riittävyydestä ja suojavälineiden saatavuudesta.


Lastensuojelun lakimiespalvelut

Lastensuojelun lakimiespalvelun koulutukset toteutetaan kevään ja kesän ajan webinaareina.

SOS-Lapsikylä haluaa lisäksi tarjota kuntien lastensuojelutyöntekijöille kaksi maksutonta verkkokoulutusta koronatilanteen haastaman työnteon tueksi. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan


Mummun ja Vaarin tuvat

Mummun ja vaarin tupa on perhekahvilanomainen kohtaamispaikka lapsiperheille ja vapaaehtoisille ikäihmisille. Mummun ja Vaarin tuvat ovat kiinni toistaiseksi.

 

Satutuokiot lapsille

Mummun ja Vaarin tupien ollessa koronatilanteen vuoksi tauolla, ovat tupien vapaaehtoiset, työntekijät ja kävijäperheet ovat yhdessä kehittäneet verkon välityksellä pidettäviä satutuokioita.

Lapsiperheille suunnatut satutuokiot pidetään joka keskiviikko klo 16-17.

Katso lisätietoja ja tule kuulolle!
 

Vertaistukea nuorille

Ylitse MentorApp on vertaistukisovellus nuorille ja aikuisille, jotka haluavat keskustella lastensuojeluun, lapsuudenkodissaan tapahtuneeseen päihteidenkäyttöön ja mielenterveyteen liittyvistä asioista luotettavasti. Sovelluksen kautta on mahdollista kysyä neuvoa ja apua myös sosiaalialan ammattilaisilta.

Koronaepidemian aiheuttama poikkeustila ei vaikuta palvelun toimivuuteen.

Tutustu vertaistukisovellukseen ja tule mukaan!

 

Ruokakasseja vähävaraisille

Koronaepidemian aiheuttamat yt-neuvottelut, lomautukset ja työttömyys kohdistavat lisäpaineita jo vaikeissa tilanteissa olevien lapsiperheiden talouteen. SOS-Lapsikylä auttaa nyt lahjoittajien tuella vähävaraisia perheitä ruoka-avustuksilla. Apu kohdistetaan tukea tarvitseville perheille SOS-Lapsikylän verkostojen kautta.

 

Perhekahvila

Perhekahvilatoiminta Kaarinassa on tällä hetkellä tauolla.
 

Sijais- ja tukiperheinfot

Sijaisvanhemmuudesta tai tukiperheenä toimimisesta kiinnostuneille järjestämme infoja koko kevään ajan webinaareina. Katso koska seuraavat infowebinaarit ovat ja ilmoittaudu mukaan! Lisätietoa sijaisvanhemmuudesta ja infot | Lisätietoa tukiperheenä toimimisesta ja infot
 

Päiväleirit ja muut leirit

Yleishyödylliset kesäkerhot varaudutaan toistaiseksi järjestämään normaalisti. Kerhoja järjestetään kesäkuun alusta lähtien.
 

Tukea lasten harrastamiseen

Vaikka tällä hetkellä lasten harrastukset ovat tauolla, keräämme varoja vähävaraisten perheiden lasten syksyn harrastuksia varten. Tuemme perheitä lasten harrastusmaksuissa myös koronakriisin aikana. Lapsen toivomaan harrastukseen voi tehdä lahjoituksen vaikka heti osoitteessa: unelmista.fi Tukesi on lapsille ja nuorille tärkeä.

 

Vapaaehtoistoiminta jatkuu etänä

Vapaaehtoistehtävistä lastenhoito ja erilaiset tapahtumat ovat peruuntuneet tämän kevään osalta. Ne vapaaehtoistehtävistä jatkuvat, jotka eivät sidottuja kohtaamiseen.

Vapaaehtoistoiminnan muotoja kehitetään jatkuvasti. Mummun ja Vaarin tupa -toiminnan vapaaehtoisista halukkaat ovat mukana kehittämässä Lähellä-hankkeen virtuaalisia satutuokioita.

Lue lisää vapaaehtoistoiminnastamme ja hyppää mukaan vapaaehtoiseksi!