Lastensuojelupalvelut - tutustu palveluihimme

Palvelut

SOS-Lapsikylä tarjoaa monipuolisia varhaisen tuen perhepalveluja sekä lastensuojelun avo- ja sijaishuollon palveluja, joiden tavoitteena on edistää lasten myönteistä kehitystä ja hyvinvointia sekä tukea vanhempia lasten kasvatuksessa.

Toimimme myös kehittämiskumppanina kunnille ja maakunnille lapsiperheiden hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Tarjoamme sijais- ja avohuollon palveluja

Tavoitteemme on, että vaikeuksia kohtaavat lapsiperheet saisivat tarvitsemansa avun ja tuen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja lapset saisivat elää omien vanhempiensa kanssa.

Perhekuntoutuksella autamme koko perhettä. Tavoitteena on lapsen kasvuolojen turvaaminen, ylisukupolvisen pahoinvoinnin ehkäiseminen sekä perheen yhdessä pysyminen.

Aina omassa kodissa kasvaminen ei ole tuestakaan huolimatta mahdollista. SOS-Lapsikylä voi tällöin tarjota lapselle mahdollisuuden kasvaa turvallisessa sijaisperheessä ja moniammatillisen yhteisön tukemana.

Tuemme itsenäistyviä nuoria

SOS-Lapsikylässä jokainen lapsi voi harrastaa itselleen mieluisaa harrastusta ja hän saa tarvitessaan terapiaa traumaattisiin kokemuksiinsa. Panostamme myös vahvasti meillä sijaishuollossa kasvaneiden nuorten opiskeluun ja tukeen itsenäistymisvaiheessa. Näin pyrimme kaikin tavoin varmistamaan, ettei lastensuojelun tarve siirry seuraavalle sukupolvelle.

Tutustu toimipisteisiimme

Lapsikylät sijaitsevat:

Ympärivuorokautiset perhekuntoutusyksiköt sijaitsevat seuraavissa lapsikylissä: JyväskyläKuopioOuluRovaniemiVantaaKaarina ja Tampere.

Luvanvaraiset sijaishuollon yksiköt sijaitsevat Kaarinan lapsikylässä (lastenkoti Kirre) ja Jyväskylän lapsikylässä(nuorisokoti).

Työmme laatu ja vaikuttavuus - lue lisää

Työmme laatu ja vaikuttavuus

SOS-Lapsikylä ja sen johto ovat sitoutuneet vastaamaan toiminnan laadusta, arvioinnista ja kehittämisestä. 

Vapaat paikat palveluissamme -lue lisää

Vapaat paikat palveluissamme

Katso ajantasainen tilanne palveluissamme. 

Ota meihin yhteyttä - katso yhteystiedot

Paikka- ja palvelutiedustelut

Haluatko lisätietoa kaikista vapaista paikoistamme ja palveluista? Ota meihin yhteyttä.