Kiinnostaako yritysyhteistyö?

Ota meihin yhteyttä!

Annemi Usva-Vänttinen, yritysyhteistyöpäällikkö 
p. 040 046 5020
annemi.usva-vanttinen(at)sos-lapsikyla.fi
yritysvarainhankinta(at)sos-lapsikyla.fi

Abloy haluaa vahvistaa lasten mahdollisuuksia kasvaa turvallisessa kodissa

Abloyn ja SOS-Lapsikylän yhteistyöllä vahvistetaan apua tarvitsevien lasten mahdollisuuksia kasvaa turvallisessa kodissa. Kaarinan lapsikylään asennetaan muun muassa uusi ABLOY PULSE -lukitusjärjestelmä.

SOS-Lapsikylä ja Abloy Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Yhteistyön myötä Abloy toimittaa Kaarinan lapsikylään digitaalisen ABLOY PULSE -lukitus- ja kulunhallintajärjestelmän.

Vuonna 2003 perustettu Kaarinan lapsikylä koostuu kaksikerroksisista omakotitaloista, ja niiden lukitusta oli tullut tarve päivittää. Uuden lukitusjärjestelmän asentamisesta vastaa Kaarinan Lukko Oy.

Kotiavaimesta lapsi tietää, että kotona odotetaan

Kaarinan lapsikylän asumisharjoitteluyksikkö tarjoaa muun muassa nuorille mahdollisuuden harjoitella itsenäistymisessä tarvittavia taitoja turvallisesti aikuisen tukemana.

”Kotiavain voi avata jopa henkisiä lukkoja. Oma avain merkitsee lapselle tai nuorelle sitä, että hän tietää maailmassa olevan paikka, johon hän kuuluu ja jonne hän voi mennä milloin haluaa. Hän tietää, että on saanut avaimen siksi, että hänen halutaan tulevan kotiin ja että häntä odotetaan. Nuorella voi olla jo oma koti ja hän voi itse päättää, kenelle oven avaa”, sanoo SOS-Lapsikylän psykologi Hillevi Westman.

”Kun lapsi saa avaimen ensimmäistä kertaa, se on merkki siitä, että hän on jo niin iso, että pystyy kulkemaan itsenäisesti. Joskus voi toisaalta olla myös niin, että lapsi joutuu huolehtimaan itsestään ja avaimista liian varhain”, Westman jatkaa.

Kodin tulisi olla lapselle turvasatama

”Koemme, että SOS-Lapsikylän kanssa voimme konkreettisesti lisätä apua tarvitsevien lasten mahdollisuuksia kasvaa turvallisessa kodissa. Uuden ABLOY PULSE -ratkaisumme tunnuslause on alusta saakka ollut ’älä huoli, ala elää’. Turvallisilla lukoilla ja avaimilla lapset lapsikylässä voivat paremmin nimenomaan keskittyä elämiseen”, sanoo Abloyn myynti- ja markkinointijohtaja Jari Perälä.

”Lapsi tai nuori tuntee olonsa turvalliseksi paikassa, jossa ei tarvitse olla yksin ja tuntea pelkoa, vaan jossa on hänestä huolehtivia ja rakastavia vanhempia ja sisaruksia. Luotettava paikka, jossa voi osoittaa kaikkia tunteita ja saada hyväksyntää – turvasatama. Toivottavaa on, että koti voisi olla jokaiselle lapselle tällainen paikka”, Hillevi Westman täydentää.


Lisätiedot:

Annemi Usva-Vänttinen
yritysyhteistyöpäällikkö, SOS-Lapsikylä
annemi.usva-vanttinen(at)sos-lapsikyla.fi 
p. 040 046 5020

Jari Perälä
myynti- ja markkinointijohtaja, Abloy Oy
jari.perala(at)abloy.com
p. 0400 328 599