MUUTA LAPSEN ELÄMÄ SOS-KUMMINA

SOS-kummina annat Malin kaltaiselle lapselle rakastavan kodin alle eurolla päivässä.

Ryhdy kummiksi

MUUTA LAPSEN ELÄMÄ SOS-KUMMINA

SOS-kummina annat Malin kaltaiselle lapselle rakastavan kodin alle eurolla päivässä.

Ryhdy kummiksi

Ryhdy SOS-Kummiksi

Niinä harvoina hetkinä, kun Mali* hymyilee, hänen lämpimän ruskeat silmänsä säihkyvät ja suru näyttää jääneen hetkeksi taka-alalle. Viime vuodet ovat olleet rankkaa aikaa kuusivuotiaalle, joka varttui suuressa afrikkalaisessa slummissa. Malin tulevaisuudennäkymät synkkenivät, kun hänen äitinsä kuoli AIDSiin kaksi vuotta sitten. Malin isä menehtyi vuoden kuluttua äidin kuolemasta.

Päivisin Mali etsii ruuantähteitä maasta tai roskiksista metallia ja sanomalehtiä, joita hän myy. Kuten useimmat slummien lapset, Malikaan ei käy koulussa. Hänellä ei ole varaa kirjoihin ja koulupukuun. Malia pelottaa usein öisin. Toisinaan hän näkee unta turvallisesta kodista ja perheestä.

Malin kohtalo on valitettavan yleinen Afrikassa. Kenialaisista alle viisivuotiaista lapsista noin yksi neljästä kärsii aliravitsemuksesta ja noin 580 000:sta lapsesta on tullut orpoja heidän vanhempiensa kuoltua AIDSiin. Hylättyjä lapsia uhkaa väkivallan riski: ainoastaan Keniassa on arviolta yli 50 000 ihmiskaupan uhriksi joutunutta lasta.

Ryhdy SOS-Kummiksi ja auta Malin kaltaisia lapsia ja tee heidän unelmistaan totta.

* Nimi, yksityiskohdat ja kuvitus on muutettu lapsen yksityisyyden suojaamiseksi.

Ryhdyn SOS-Kummiksi yksin jääneelle lapselle

Minulle sopiva kummimaksu / kk:

€ / kk

Omat tietoni

Täyttämällä ja lähettämällä tämän lomakkeen suostun, että henkilötietojani käsitellään tietosuojaselosteen mukaisesti

Maksutavan valinta

Näin autat kummilastasi SOS-kummina

 • Lapsi kasvaa perheessä
  Lapsi saa kannustavan ja turvallisen kodin, jossa lasta kasvattaa välittävä lapsikylävanhempi.
   
 • Lapsi saa koulutuksen
  Lapselle mahdollistetaan laadukas koulutus aina aikuisuuteen asti.
   
 • Lapsesta pidetään erittäin hyvää huolta
  Lapselle tarjotaan ravinteikasta ruokaa, hyvä terveydenhuolto ja hoiva.
   
 • Lasta autetaan koko kyläyhteisön voimin
  Lapsi saa tukea opettajilta, sosiaalityöntekijöiltä ja terveydenhuollon ammattilaisilta.
   
 • Lapsi saa tavallisen lapsuuden sisarusten ympäröimänä
  Sillä jokainen lapsi ansaitsee elää lapsuutensa ilman pelko ja huolta.

"Äiti kertoi minulle, kun minut tuotiin tänne olin tosi kipeä. En muista sitä enää. Tykkään kun me tehdään keittiössä hommia äidin kanssa. Äiti sanoo minua pikku apulaisekseen." -tyttö lapsikylästä Tansaniassa

Kun Mona oli 2-vuotias, hän joutui pitämään huolta itsestään miljoonien muiden orpojen tapaan. Hänellä ei ollut isää, ei äitiä, ei kotia eikä tulevaisuutta. Mona asui vauvasta lähtien kadulla alkoholisoituneen äitinsä kanssa. Äiti ei pitänyt hänestä huolta ja hän nukkui ulkona. Lopulta hänen äitinsä ei enää edes yrittänyt ja lähti pois.

SOS-Kummien tuella Monalla on 3-vuotiaana koti ja perhe. Mahdollisuus turvalliseen tavalliseen lapsuuteen.

Kun sinusta tulee SOS-kummi

 • Saat noin viikon kuluessa kummipakettisi, joka sisältää tietoa kummilapsestasi ja kylästä, jossa hän asuu. Saat myös kuvan kummilapsestasi ja kummikäsikirjan.
 • Saat lisätietoa siitä, miten tukesi auttaa myös Tansanian ja Gambian kehitysyhteistyöhankkeiden kautta.
 • Saat kummilapsesi lapsikylästä kaksi kertaa vuodessa postia, jossa kerrotaan lapsen kehityksestä. Kerran vuodessa saat uuden kuvan lapsesta.
 • Voit pitää yhteyttä kummilapseesi kirjeitse ja voit myös käydä tapaamassa kummilastasi ja nähdä, kuinka tukesi vaikuttaa lapsen elämään. 
 • Voit antaa kummilapsellesi esimerkiksi tärkeinä juhlapäivinä rahalahjan, joka talletetaan kokonaisuudessaan lapsen tilille. Lapsi saa lahjatilin käyttöönsä, kun hän aikuistuu ja muuttaa pois lapsikylästä.
 • Saat SOS-Kummien uutiskirjeen ja Kummit kylässä -lehden, joista voit lukea ajankohtaisia uutisia toiminnastamme maailmalla ja esimerkiksi muiden kummien tarinoita kummiudestaan.

Näin SOS-Lapsikylä auttaa Keniassa ja muualla Afrikassa

Lahjoituksesi käytetään tehokkaasti

Kummimaksuista 80 % käytetään suoraan lasten ja perheiden hyväksi. Tilitämme 70 % Suomen SOS-lapsikyläsäätiöstä kansainväliseen keskustoimistoomme Wieniin, josta varat tilitetään paikallisille lapsikylille. Kansalliset lapsikylätoimistot ja lapsikylät laativat vuosittain talousarvion. Ulkopuoliset tilintarkastajat valvovat kirjanpito- ja tilinpäätöstietoja niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Ohjaamme 10 % kummimaksuista kehitysyhteistyöprojekteihimme.


Mikä SOS-Lapsikylä on?

SOS-Lapsikylä on voittoa tavoittelematon lastensuojelujärjestö, jonka tavoitteena on auttaa heikoimmassa asemassa olevia lapsia ja nuoria sekä lisätä lapsiperheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla.  

SOS-Lapsikylä on osa vuonna 1949 perustettua kansainvälistä SOS-lapsikyläjärjestöä, jolla on toimintaa yli 130 maassa.

 

SOS-Lapsikylän kummina autat kaikkein kipeimmin apua tarvitsevia lapsia ja rahasi kohdistuvat suoraan lapsen ja hänen lapsikyläperheensä tukemiseen.