Ryhdy SOS-kuukausilahjoittajaksi.

Jo 12€/kk tuet avuntarpeessa eläviä lapsia ja perheitä Suomessa.

Ryhdy SOS-kuukausilahjoittajaksi.

Jo 12€/kk tuet avuntarpeessa eläviä lapsia ja perheitä Suomessa.

Lahjoitus lapsille Suomessa

Lahjoitus lasten hyväksi Suomessa

Lapsilla on Suomessakin hätä

Tiesitkö, että Suomessa noin joka kymmenes lapsi on lastensuojelun tuen piirissä? Tämän lisäksi muita ennaltaehkäisevää apua tarvitsevia lapsia ja perheitä on lukemattomia.

Lasten tilanne on usein pahin perheissä, joissa päihde- tai mielenterveysongelmat ovat perheiden ongelmien keskiössä. Lasten huolenpito saattaa kuitenkin heikentyä muistakin syistä. Monet vanhemmat taistelevat esimerkiksi arjen pyörittämisen kanssa ja lasten hyvinvointi saattaa pelkästä väsymyksestä vaarantua.

Lasten hätä Suomessa ei ole sidottu paikkaan, vaan sinunkin naapurustossasi on useita lapsia, joiden lapsuuteen kuuluu paljon huolta ja pelkoakin.

Lapsia

 • joilla on hoitoon tai kouluun mennessä aina nälkä, sillä muuta ruokaa he eivät välttämättä saa koko päivänä.
 • jotka leikkivät iltaisin yksin ulkona, vaikka sataa tai on pakkasta, koska kotiin ei saa vielä mennä.
 • jotka haluaisivat, että oma äiti jaksaisi joskus kysyä mitä kuuluu.

Lahjoitus käytetään kokonaisuudessaan kotimaan lasten hyvinvoinnin hyväksi

Valitse kuukausilahjoituksesi suuruus

€ / kk

Omat tietoni

Tietosi tallennetaan SOS-Lapsikylän asiakas- ja sidosryhmärekisteriin. Rekisteriseloste

Maksutavan valinta

Korttimaksun voit tehdä joko maksukorttisi debit- tai credit-puolelta. Veloitamme tällöin joka kuun alussa haluamasi lahjoitussumman maksukorttisi siltä puolelta, jonka numeron olet ilmoittanut. Credit –numero on korttisi etupuolella ja Debit korttisi takapuolella. Korttimaksu on nopein tapa saada lahjoituksesi käyntiin. Korttimaksaminen tapahtuu täysin Nets Oy:n (ent. Luottokunta Oy:n) Netaxept-palvelun kautta. Korttisi tietoja ei tallenneta missään vaiheessa SOS-Lapsikylän rekistereihin.
Korttimaksun ehdot

”Minulla oli hyvä koti ja kasvatus SOS-lapsikylässä. Se oli kuin lottovoitto minulle. En olisi voinut toivoa enempää.” Erkki, 18 vuotta.

”Arvostan sitä, että sain kasvaa SOS-lapsikylässä. Ilman sitä, en olisi saanut käytyä koulua loppuun enkä olisi saanut mahdollisuutta hyvään elämään.” Linda, 19 vuotta.

”Vanhempien itseluottamus parantui silminnähden. He oppivat paljon vanhemmuudesta. Perheen keskinäiset suhteet vahvistuivat. Nyt koko perhe viettää aikaa yhdessä ja vanhemmat lukevat lapsilleen.” SOS-perheterapeutti.

Lahjoitus auttaa monella eri tavalla

Lapselle, joka ei voi enää asua omassa kodissaan voimme sinun lahjoituksesi avulla tarjota:

 • turvallisen kodin ja monipuolista tukea
 • mahdollisuuden kasvaa yhdessä sisarustensa kanssa ja saada tukea toisistaan
 • tukea koulunkäyntiin
 • terapiaa
 • koulutettujen ammattilaisten, kuten sosiaalityöntekijöiden, ohjaajien ja sijaisvanhempien tuen
 • sijaisperheistä itsenäistyvät nuoret saavat tukea pitkälle aikuisuuteen syrjäytymisen ehkäisemiseksi

Lahjoituksellasi autat myös perheitä Suomessa voimaan paremmin. Avullasi voimme tarjota:

 • ennaltaehkäisevää kokonaisvaltaista apua ongelmien kanssa painiville perheille, jotta raskailta ja lapsille aina traumaattisilta huostaanotoilta vältyttäisiin.
 • harrastustoimintaa vähävaraisten perheiden lapsille
 • kunnille mahdollisuuden kehittää lastensuojeluaan ennaltaehkäisevämpään suuntaan, jotta yhä useampi perhe saisi tukea mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ennen kuin ongelmat perheessä ovat kasvaneet liian isoiksi.

Maksutavan valinta

Voit ryhtyä helposti mukaan pitkäjänteiseen auttamistyöhön lasten hyväksi kotimaassa täyttämällä sivulta löytyvän lomakkeen.

Maksutavoiksi voit valita ensisijaisesti korttimaksun joko maksukorttisi debit- tai credit-puolelta. Veloitamme tällöin joka kuun alussa haluamasi lahjoitussumman maksukorttisi siltä puolelta, jonka numeron olet ilmoittanut. Korttimaksu on myös nopein tapa saada lahjoituksesi käyntiin. Korttimaksaminen tapahtuu täysin Nets Oy:n (ent. Luottokunta Oy:n) kautta. Korttisi tietoja ei tallenneta missään vaiheessa SOS-Lapsikylän rekistereihin.

Voit halutessasi valita maksutavaksi myös joko E-laskun tai suoramaksun. Lähetämme tällöin kotiisi tiedot siitä, miten voit itse tilata e-laskun sekä vaihtoehtoisesti toimeksiantolomakkeen, jonka lähettämällä meille takaisin täytettynä saamme lahjoituksesi käyntiin.

Lahjoitusvarojen käyttö

Kotimaan lahjoitusvaroista käytimme vuonna 2016 kolme neljäsosaa lasten, nuorten ja perheiden tukemiseen Suomessa. Yhden neljänneksen käytimme keräysten hallinnointiin, markkinointiin ja viestintään. 

Lue, miksi lahjoituksesi on tärkeä lapsille Suomessa.

Miksi lahjoituksesi on tärkeä?

Autamme lapsia ja nuoria, jotka ovat kokeneet elämässään kovia ja ovat eläneet hyvin haastavissa olosuhteissa. 

Lue kuukausilahjoittamisesta lasten hyväksi Suomessa

Tietoa kuukausilahjoittamisesta

Kuukausilahjoittajana tuet toimintaamme Suomessa. Pyrimme auttamaan entistä useampia vaikeuksissa kamppailevia perheitä.

Auta lapsia kertalahjoituksella.

Kertalahjoitus

SOS-Lapsikylän työ lasten ja perheiden hyväksi on mahdollista vain lahjoittajiemme tuella. Yhdessä voimme muuttaa monen lapsen elämän Suomessa ja maailmalla.