Lahjoituksesi mahdollistaa uusien sijaiskotien rakentamisen, joissa suuremmatkin sisarussarjat voivat jatkaa elämäänsä yhdessä tuettuna ja turvassa.
lahjoita koti lapselle

Lahjoita koti lapselle

Miksi uusia sijaiskoteja rakennetaan?

 • Suomessa on yli 18 000 lasta, jotka eivät voi asua omassa kodissaan

  Suomessa lasten tilanne on äärimmäisen huolestuttava. Maassamme on noin 100 000 lasta lastensuojelun piirissä ja kodin ulkopuolella asuu lähes 18 000 lasta. 

  Tämä tarkoittaa, että yksi kymmenestä lapsesta Suomessa tarvitsee lastensuojelun tukea elämäänsä.

 • Pääkaupunkiseudulle kaivataan lisää tilavia sijaiskoteja

  Pääkaupunkiseudulla on kasvava tarve sijaisperheistä ja riittävän isoja perheasuntoja kaivataan kipeästi lisää. Tilavissa perheasunnoissa sijaisvanhemmat, joilla ei itsellään ole käytössä sopivia tiloja, voivat luoda kovia kokeneille lapsille kodin. 

 • Lapsille tulee antaa mahdollisuus kasvaa sisarustensa kanssa

  Huostaanotto on lapsille aina traumaattista, vaikka lapsen paras onkin aina keskiössä. Se, että lapsi joutuu usein eroon vanhempien ja tutun kotinsa lisäksi myös sisaruksistaan, tekee traumaattisesta ajasta aina vaikeamman. Lapsikylissä on isoillakin sisarussarjoilla ollut, aina lapsikylien perustamisesta vuonna 1962 lähtien, mahdollisuus jatkaa elämäänsä yhdessä huostaan otosta huolimatta. Myös uusissa tilavissa sijaiskodeissa tämä on mahdollista. 

 • Lapsikylissä sijaisvanhempien jaksamista tukemalla lapsi saa pysyvän kodin

  Lapsikylissä ketään ei jätetä yksin. Lapset saavat turvallisen kodin ja sijaisvanhemman sekä lapsikylän yhteisön ja muun henkilökunnan tuen. Myöskään sijaisvanhemmat eivät jää lapsikylissä yksin. Heitä auttaa lapsikylän tukihenkilöstö, kuten sosiaalityöntekijä ja ohjaaja, ja koko kylän yhteisö sijaisvanhemman niin halutessa. Se, että sijaisvanhempi saa vahvaa tukea haastavassa tehtävässään, takaa lapselle pysyvän ja turvallisen kodin.

lahjoitusomakkeelle

Miten voin auttaa?

Jotta pystymme luomaan turvallisen ja pysyvän kodin yhä useammalle kovia kokeneelle lapselle tarvitsemme Sinun apuasi. Lahjoittamalla uusien sijaiskotien rakentamiseen olet mukana luomassa parempaa arkea ja elämää monelle sijoitusta tarvitsevalle lapselle. 

Kuinka paljon voin lahjoittaa ja mihin rahat käytetään?

Suuri ponnistus vaatii paljon resursseja, tästä huolimatta jokainen pienikin avustus on tärkeä. Asuntojen rakentamisen lisäksi niiden kalustaminen kodeiksi tarvitsee lahjoittajien tukea. Lahjoitusvarat käytetään suoraan uusien sijaiskotien rakentamiseen ja kalustamiseen. 

Uusia sijaiskoteja rakennetaan osana uudenlaista lapsikylää Espoon Niittykumpuun, Vantaan Kivistöön ja Kuopion Saaristokaupunkiin.

Haastamme myös yritykset mukaan talkoisiin!

Lue lisää tavoista, joilla yrityksesi voi auttaa. 
Voit olla myö suoraan yhteydessä yritysyhteistyöpäällikkö Annemi Usva-Vänttiseen.
annemi.usva-vanttinensos-lapsikylafi , p. 040 046 5020

Lahjoita Suomen lapsille

LAHJOITAN LAPSILLE SUOMESSA


Haluan lahjoittaa

Valitse pankki ja siirry lahjoittamaan:

Autamme sinua mielellämme lahjoittajapalvelussamme:

09 42579830 (ma-pe klo 10-15)

lahjoittajainfosos-lapsikylafi

Klikkaa kuvaa ja lue lisää millaisia ovat uudenlaiset lapsikylät
uudenlaiset lapsikylät
Voit tukea apua tarvitsevia lapsia myös ostamalla lahjan SOS-Lahjakaupasta. Klikkaa kuvasta ostoksille.
Osta lahja, joka auttaa
SOS-Kuukausilahjoittajana tuet kovia kokeneita lapsia tehokkaimmin. Klikkaa kuvasta ja auta.
ryhdy SOS-Kuukausilahjoittajaksi