Lahjoita lapselle turvallinen koti

Mistä saada ruokaa kun kaapit ovat tyhjät? Kuinka rauhoitella ja nukuttaa nälkäänsä itkevä pikkuveli? Entä kun itseä pelottaa eikä kotona ole turvallista syliä?

Kolmevuotiaalle Onnille isosisko Aino on maailman tärkein ihminen. Aino pitää huolta, että Onni saa syödäkseen, vie keinumaan ja lohduttaa kun Onnia itkettää. Iltaisin Aino käpertyy pikkuveljen viereen kun pimeä pelottaa.

Ainon ja Onnin kaltaisia lapsia on Suomessa paljon. Kun vanhemmat eivät kykene huolehtimaan lapsistaan, moni pieni tyttö ja poika joutuu pärjäämään omillaan. Leikin sijaan lapsuuteen kuuluu pikkusisaruksesta huolehtiminen.

Kuukausilahjoittajana autat meitä tarjoamaan Ainon ja Onnin kaltaiselle kovia kokeneelle lapselle rakastavan kodin!

Yhdessä Sinun kanssasi voimme työskennellä sen hyväksi, että mahdollisimman monella lapsella olisi turvallinen lapsuus SOS-Lapsikylässä, jossa sisaruksilla on mahdollisuus kasvaa yhdessä. 

Ryhdyn kuukausilahjoittajaksi

Haluan auttaa kuukausilahjoittajana

Minulle sopiva kuukausilahjoitus / kk:

Minulle sopiva kuukausilahjoitus / kk:

Haluan viestintää

Näin lahjoituksesi auttaa

 • Tuet huostaan otettuja lapsia ja sijaisperheitä

  Huostaan otetut lapset tarvitsevat paljon arjen parantavaa voimaa sekä tukea toipuakseen kokemistaan traumoista. Kuukausittaisen lahjoituksesi avulla pystymme hankkimaan huostaan otetuille lapsille ja heidän sijaisperheelleen koteja, jotka mahdollistavat turvallisen elämän. Lahjoitusten tuella SOS-Lapsikylä järjestää myös sijaisvanhempien valmentamisen tärkeään tehtävään. 

  Harrastuksella, leireillä ja niiden luomilla onnistumisen tunteilla ja sosiaalisilla suhteilla on iso merkitys lapsen pärjäämisessä huostaanoton jälkeen. Myös tätä toimintaa olet lahjoittajana mukana tukemassa. Lisäksi lahjoituksesi avulla tuemme lapsikylien nuorten koulunkäyntiä sekä siirtymistä kohti itsenäistä elämää.

 • Annat sisaruksille mahdollisuuden pysyä yhdessä

  Sisaruksille, kuten Ainolle ja Onnille, yhdessä pysyminen huostaanoton tapahtuessa merkitsee todella paljon, sillä sisaruussuhde on yleensä elämän pitkäaikaisin ihmissuhde. Tilanteessa, jossa koko elämä joutuu myllerrykseen, oma sisarus tai sisarukset tuovat lapselle tärkeää tukea ja turvaa. Lapsikylien tilavissa perheasunnoissa on suurempienkin sisarussarjojen mahdollista pysyä yhdessä. Lahjoituksesi mahdollistavaa myös uusien tilavien sijaiskotien rakentamisen.

 • Tuet ennaltaehkäisevää työtä huostaanottojen välttämiseksi

  Sinun lahjoituksesi avulla pystymme tekemään ennaltaehkäisevää työtä arjessa kamppailevien perheiden kanssa. Näin perheet saavat tarvitsemaansa apua ajoissa ja lapset voivat elää omien vanhempiensa kanssa. Lisäksi lahjoitusvaroilla tuetaan uusien, tehokkaampien ja ennaltaehkäisevien lastensuojelumallien kehitystyötä.

Kuukausilahjoituksesi kesto

Kuukausilahjoittaminen on vapaaehtoista eikä sitoutumista tietyksi määräajaksi edellytetä. Pitkäjänteinen työmme Suomessa kovia kokeneiden lasten ja perheiden auttamiseksi ei olisi mahdollista ilman kuukausilahjoittajiemme tukea. Avun tarpeen jatkuvasti kasvaessa, toivomme, että voit jatkaa tukemistamme pitkään.