Voisiko yksi maailman yksin jääneistä lapsista olla tärkeä juuri sinulle?

Nala joutui kokemaan 7-vuotiaana millaista on olla täysin yksin. Nalan isä hylkäsi lapsensa ja äiti kuoli synnyttäessään Nalan pikkuveljeä.

Nala oli toivonut, että voisi hoivata pikkuveljeään, mutta veli kuoli myös.

Nala jäi yksin etsimään kaduilta ruokaa, ollen koko ajan vaarassa joutua hyväksikäytön tai väkivallan uhriksi.

Päivät kuluivat selvityen hetkestä toiseen ja kaivaten onnellisimpia aikoja ja omaa äitiä.

Alle eurolla päivässä sinä voit tarjota yksin jääneelle lapselle rakastavan kodin, koulutuksen ja tulevaisuuden!

SOS-kummina sinulla on tilaisuus seurata yhden lapsen kehitystarinaa ja nähdä kuinka apusi menee perille ja kuinka se ihan oikeasti muuttaa kummilapsen elämän.

Ryhdyn kummiksi

RYHDYN SOS-KUMMIKSI

Viimeisin kummi : VÄHÄKYRÖ 19:25

Toiveeni lapsen maanosasta tai maasta:

Toiveeni lapsen sukupuolesta

Toiveeni lapsen iästä:

Minulle sopiva kummimaksu / kk:

Minulle sopiva kummimaksu / kk:

Haluan viestintää

Alle eurolla päivässä mahdollistat kummilapsellesi:

Vanhemman

Lapsikylävanhempi on lapsille pysyvä ja turvallinen aikuinen, joka huolehtii lapsesta aikuisuuteen saakka.

Kodin

Jokaisella lapsikyläperheellä on koti, joka on lapselle turvallinen ja pysyvä paikka kasvaa.

Sisarukset

SOS-lapsikylässä kovia kokeneet lapset saavat kasvaa yhdessä sisaruksina.

Kylän

SOS-lapsikylässä yksittäiset kodit muodostavat toisiaan tukevan kyläyhteisön.

Tietoa kummiudesta:

Kummina annat lapselle mahdollisuuden turvalliseen ja rakastavaan kotiin

Alle eurolla päivässä voit auttaa lapsia, jotka ovat orpoja, hylättyjä tai menettäneet vanhempiensa huolenpidon esimerkiksi sairauden takia. Lahjoitusvarat käytetään kummilapsen hoitamiseen lapsikylässä ja sillä katetaan mm. lapsen ruoka-, koulutus- ja terveydenhoitokulut. Sinun avullasi lapsi voi kasvaa turvassa rakastavassa kodissa lapsikylä-vanhemman ja -sisarusten ympäröimänä.

Kummiuden kesto

Kummius alkaa, kun saat tiedot kummilapsesta ja lomakkeen kummimaksua varten. Kummius on vapaaehtoista eikä sitoutumista tietyksi määräajaksi edellytetä. Toivottavaa on, että kummius olisi pitkäaikaista ja toisi pysyvyyden tunnetta kovia kokeneiden lasten elämään. Kummius päättyy lapsen itsenäistyessä tai viimeistään 23 vuoden iässä tai lapsen muuttaessa pois kylästä esimerkiksi perheen yhdistämisen tai adoption vuoksi. Tällöin voimme ehdottaa kummille uutta avuntarpeessa olevaa kummilasta.

Voit olla yhteydessä kummilapseesi ja vierailla hänen luonaan

Kummiuden alussa saat henkilötietoja ja kuvan lapsesta sekä kuvauksen maasta ja lapsikylästä, jossa hän asuu. Saat kummilapsestasi uuden kuvan vuosittain sekä tietoa hänen elämästään ja kehityksestään. Säännöllisen kummipostin lisäksi kummi voi halutessaan kirjoittaa kirjeitä tai lähettää kortteja kummilapselle. Lasta on myös mahdollista muistaa lahjatilille maksettavalla ylimääräisellä summalla esimerkiksi hänen merkkipäivänään. Kummit ovat myös tervetulleita vierailemaan kummilapsensa luona!

Lahjoituksesi käytetään tehokkaasti

SOS-Lapsikylän kummina autat kaikkein kipeimmin apua tarvitsevia lapsia ja rahasi kohdistuvat suoraan lapsen ja hänen perheensä tukemiseen. Kummimaksuista 80 % tilitetään Suomen SOS-lapsikyläsäätiöstä kansainväliseen keskustoimistoomme Wieniin, josta varat tilitetään paikallisille lapsikylille. Kansalliset lapsikylätoimistot ja lapsikylät laativat vuosittain talousarvion. Ulkopuoliset tilintarkastajat valvovat kirjanpito- ja tilinpäätöstietoja niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin.