Monsuunista aiheutuneet tulvat ovat vaikuttaneet YK:n arvion mukaan 1,7 miljoonan ihmisen elämään ja tuhonneet tai vaurioittaneet yli 230 000 kotia.

SOS-lapsikyläjärjestö auttaa rajuista tulvista kärsiviä perheitä Nepalissa

Nepalin SOS-lapsikyläjärjestö tarjoaa lapsiystävällisen tilan ja jakaa hätäaputarvikkeita Bardiyan läntisellä alueella sekä idässä Itaharissa, koska monsuunisateet ovat saaneet aikaan laajoja tulvia.

Monsuunista aiheutuneet tulvat ovat vaikuttaneet YK:n arvion mukaan 1,7 miljoonan ihmisen elämään ja tuhonneet tai vaurioittaneet yli 230 000 kotia.

Vuoden 2015 maanjäristyksen tuhot vaikuttavat yhä

Nepalin SOS-lapsikyläjärjestön maajohtaja Ishwori Prasad Sharman mukaan kaikki lapset, nuoret, SOS-lapsikyläperheet ja yhteistyökumppanit ovat turvassa ja ohjelmatyö toimii normaalisti. Monet nepalilaiset perheet yrittävät silti yhä selviytyä vuoden 2015 maanjäristyksestä.

”Viimeisen kuukauden aikana olemme kärsineet luonnontuhoista, kuten tulvista ja maanvyörymistä, jotka ovat pahentaneet näiden ihmisten tilannetta. Tulvat sekä teiden ja muun infrastruktuurin tuhoutuminen vaikeuttavat pelastusoperaatioita”, Sharma selittää.

”Maanjäristyksestä toipuminen on kuitenkin opettanut meille paljon. Meillä on hyvät mahdollisuudet auttaa kaikkein heikoimmassa asemassa olevia perheitä niillä alueilla, joilla SOS-lapsikyläjärjestöllä on jo ohjelmia.”

Nepalin SOS-lapsikyläjärjestö tarjoaa seuraavanlaista apua:

  • Lapsiystävällinen tila Bardiyan läntisellä alueella. Jopa 60 lasta osallistuu lapsiystävällisen tilan toimintaan päivittäin. Lapsille tarjotaan kolme ateriaa päivässä, minkä lisäksi he voivat osallistua koulutettujen hoitajien tarjoamiin koulutukseen ja vapaa-ajan toimintaan.
  • Koulupukujen ja koulutarvikkeiden jakelua 600 lapselle, joiden perheet ovat joutuneet pois kotoaan tai joiden koti on tuhoutunut.
  • Perheille apua uudelleen jaloilleen pääsemisessä tuhon vietyä heidän omaisuutensa
  • Vuodevaatteiden ja kotitaloustarvikkeiden jakelua 200:lle riskiryhmään kuuluvalle perheelle Itaharissa ja Bardiyassa.

YK:n lastenjärjestö UNICEF arvelee, että noin 250 000 koululaisen koulunkäynti on keskeytynyt. Luonnonkatastrofi on koskettanut yli 40 miljoonaa ihmistä Nepalissa, Bangladeshissa ja Intiassa.