Moni haitilainen lapsi on menettänyt vanhempansa

SOS-lapsikyläjärjestö auttaa Haitilla erityisesti niitä lapsia, jotka ovat menettäneet vanhempansa hirmumyrsky Matthew’n seurauksena, joutuneet eroon vanhemmistaan tai ovat lähteneet yksin maaseudulta kaupunkeihin etsimään parempaa elämää.

Las Cayesin SOS-lapsikylän johtaja Volny Etienne sanoo huomanneensa, että katulasten määrä on kasvanut huolestuttavasti hirmumyrskyn jälkeen.

“Kadulla asuvat lapset ovat suuressa vaarassa joutua ihmiskaupan tai hyväksikäytön uhreiksi. SOS-lapsikyläjärjestö tekee perheiden kanssa ennaltaehkäisevää työtä, jotta perheet voisivat ja jaksaisivat pysyä yhdessä”, sanoo Etienne.

Vanhempia tuetaan esimerkiksi antamalla heille ammatillista opetusta, pienluottoa yrittämisen tueksi tai työnhakuvalmennusta.

Lähes 120 000 lasta keskeyttänyt koulunkäynnin

Hirmumyrsky tuhosi kymmeniä tuhansia koteja ja jätti monia perheitä kodittomiksi. YK:n humanitaarisen avun koordinointiyksikkö OCHA:n mukaan 116 000 koululaista on joutunut keskeyttämään koulunkäynnin koulujen tuhoutumisen tai niiden muun väliaikaiskäytön vuoksi. Monet kotinsa menettäneet tai perheistään erilleen joutuneet asuvat koulujen tiloissa. 

“Koulunkäynnin olemme pyrkineet pitämään keskeytymättömänä ja oppitunnit alkoivatkin pian tapahtuneen jälkeen. Alueen koko infrastruktuuri kaipaa korjaamista ja sen lisäksi lapset tarvitsevat psykologista tukea. Lasten koulunkäynnin vaarantuminen on vakava ongelma ja lapset joutuvat maksamaan siitä kovimman hinnan”, sanoo Volny Etienne.

Lue lisää:

Hurrikaani Matthew'n aiheuttamia tuhoja korjataan yhä