Testamenttilahjoitus

”Kaikki maailman lapset ovat meidän lapsiamme.” Hermann Gmeiner (SOS-Lapsikylän perustaja)

Testamentilla voit vaikuttaa jälkipolvien hyvinvointiin ja siihen, että kaikilla lapsilla olisi mahdollisuus hyvään ja turvalliseen lapsuuteen. Testamenteilla on tuettu sekä lapsikylien toimintaa, että lapsikylien jälki- ja jatkohuoltoa, jolla pyritään varmistamaan, että nuoret saavat koulutuksen, pääsevät itsenäisen elämän alkuun ja selviytyvät sen muutostilanteista. Testamenttivaroja ohjataan myös ennaltaehkäisevään sosiaalityöhön.

Yleishyödyllisenä tahona olemme vapaat perintöverosta. Testamenttiasiassa pääsee alkuun esimerkiksi ottamalla yhteyttä SOS-Lapsikylään ja voit keskustella luottamuksellisesti asiasta asianajan kanssa. Ennen päätöksentekoa on usein mahdollista päästä vierailulle lapsikylään. Näin testamentin tekijä näkee, miten hänenkin varojaan käytetään.

SOS-Lapsikylälle testamenttilahjoituksen tehnyt Elisa, 65, kertoo:

"En tiennyt SOS-Lapsikylästä ennestään oikeastaan mitään, mutta huomasin, että tämä on juuri se konkreettinen auttamisen tapa, jota etsin. Tuen mielelläni sitä, että lapset saavat mahdollisuuden elää rauhallisessa kotiympäristössä, kasvaa turvassa ja kouluttautua. Myös tapaamieni ihmisten olemus vakuutti. Ymmärsin, että he tekevät tärkeää työtä ja luotan, että he käyttävät lahjoituksen hyvin."

Lue koko juttu tästä

Toinen SOS-Lapsikylän testamenttilahjoittaja, Leena, kertoo:

"Näen, että SOS-Lapsikylän tekemä työ on arvokasta ja hyvää. Lisäksi työ on sellaista, että luulen ymmärtäväni sitä. Arvostan todella lapsikylävanhempien työtä. Voin vain kuvitella, millaista paneutumista se vaatii. Kohdensin testamenttini Tapiolan SOS-lapsikylälle, mutta mitä sillä siellä käytännössä tehdään, ei niin kiinnosta minua. Uskon, että varat osataan käyttää vastuullisesti."

Lue koko juttu tästä

SOS-Lapsikylä on mukana VaLan  (Vastuullinen Lahjoittaminen ry) Hyvä testamentti-kampanjassa.

 

Kysy lisää testamenttilahjoittamisesta:


Matti Liuhto 
varainhankinnan suunnittelija
matti.liuhtosos-lapsikylafi
p. 040 827 0522

Testamenttilahjoitusesite

Olemme julkaisseet testamenttiasioita käsittelevän esitteen. Esitteen voi tilata keskustoimistostamme numerosta 09 4257 9830.

Testamenttiesite pdf-versiona aukeaa tästä.

Testamenteilla on saatu paljon aikaan

Suomen SOS-Lapsikylän historiassa testamenteilla on ollut keskeinen rooli toiminnan alusta asti. Niiden turvin on rakennettu kyliä ja rahoitettu kylien toimintaa. Esimerkiksi vuonna 2003 avatun Kaarinan SOS-lapsikylän Kerttu- ja Paavo-kodit saivat nimensä lahjoittajilta, joiden testamenttien avulla ne pystytettiin.