Kuukausilahjoittajaksi ryhtyminen on pitkäjänteinen ja vaikuttavin tapa auttaa lapsia Suomessa.

Kuukausilahjoittajaksi ryhtyminen on pitkäjänteinen ja vaikuttavin tapa auttaa lapsia Suomessa.

Kuukausilahjoitus - tietoa lahjoittajalle

Mitä kuukausilahjoittaminen on?

 

Kuukausilahjoittajana tuet toimintaamme Suomessa. Lahjoituksilla mahdollistat tärkeän jälkihuollon sijaiskodeista itsenäistyville nuorille, tukiperhetoiminnan, sijaisperheiden tuen ja koulutuksen sekä lapsikyliin sijoitettujen lasten hyvinvointia tukevia harrastuksia, koulunkäyntiapua, terapiaa ja leiritoimintaa. Lapsikylätoiminnan ohella kehitämme ja laajennamme palveluitamme jatkuvasti, jotta pystyisimme auttamaan entistä useampia vaikeuksissa kamppailevia perheitä.

 

Miten maksan kuukausilahjoituksen?


Maksutapa verkossa on E-lasku. Lähetämme tällöin kotiisi tiedot siitä, miten voit itse tilata e-laskun. Voit myös tilata E-laskun heti liittymisesi yhteydessä.

Olethan yhteydessä lahjoittajapalveluun, mikäli kaipaat apua.

 

Kuinka kauan kuukausilahjoittajuus kestää?

Kuukausilahjoittaminen on vapaaehtoista eikä sinun tarvitse sitoutua tietyksi määräajaksi. Lasten ja perheiden auttaminen on kuitenkin pitkäjänteistä työtä, minkä vuoksi toivomme, että työmme tukijat auttaisivat meitä mahdollisuuksiensa mukaan pitkäkestoisesti.

 

Voinko saada kummilapsen Suomesta?

Kummilapsen saaminen Suomesta ei valitettavasti ole mahdollista lasten yksityisyyden suojelemiseksi. Voit kuitenkin tukea yksittäistä lasta yli 80 maassa toimimalla SOS-Kummina.

 

Minkälaista viestintää saan?

Saat kahdesti vuodessa Kuulumisia-lehden. Sieltä voit lukea ajankohtaisista asioista lastensuojelussa ja siitä, mitä lahjoituksillasi saadaan aikaan. Lähetämme sinulle myös myös kirjeen vuoden alussa, jossa kerromme muutamia tapahtumia vuodelta. Saat meiltä lisäksi säännöllisesti sähköisiä uutiskirjeitä.

 

Miten lahjoitusvarat käytetään?

SOS-Lapsikylän toiminnan ja varainhankinnan tulot ohjataan perheiden ja lasten hyvinvoinnin lisäämiseen. Emme tavoittele emmekä jaa voittoa yksityisille henkilöille.

  • Tuemme sijaiskodeista itsenäistyviä nuoria esimerkiksi opiskelussa ja itsenäisen asumisen opettelussa vielä sen jälkeen, kun kuntien lain mukaan tarjoama tuki päättyy.
  • Autamme muun muassa tukiperhetoiminnan ja voimaannuttavien perheleirien avulla perheitä, joiden jaksaminen on koetuksella ja jotka tarvitsevat tukea arkeensa.
  • Autamme yksin maahan tulleita turvapaikkaa hakeneita lapsia ja nuoria.
  • Koulutamme uusia sijaisvanhempia tärkeään tehtävään.
  • Kehitämme kuntien kumppanina lasten ja perheiden palveluita, jotta vaikeuksien keskellä elävät perheet saisivat tarvitsemaansa apua heille parhaalla mahdollisella tavalla riittävän ajoissa. Tavoitteena on, että samalla kun lasten ja perheiden hyvinvointi kasvaa, lastensuojelun kustannusten kasvu saadaan taittumaan.
  • Tuemme lapsikyliin sijoitettujen lasten harrastuksia, koulunkäyntiä ja leiritoimintaa.

Lue miksi lahjoituksesi on tärkeä.

Lahjoitusvarojen käyttö

Kotimaan lahjoitusvaroista käytimme vuonna 2018 76 % lasten, nuorten ja perheiden tukemiseen Suomessa. 24 % käytimme keräysten hallinnointiin, markkinointiin ja viestintään. 

Lue, miksi lahjoituksesi on tärkeä lapsille Suomessa.

Miksi lahjoituksesi on tärkeä?

Autamme lapsia ja nuoria, jotka ovat kokeneet elämässään kovia ja ovat eläneet hyvin haastavissa olosuhteissa. 

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi lasten hyväksi Suomessa

Ryhdy kotimaan kuukausilahjoittajaksi

Tiesitkö, että Suomessa noin joka kymmenes lapsi on lastensuojelun tuen piirissä? Tämän lisäksi muita ennaltaehkäisevää apua tarvitsevia lapsia ja perheitä on lukemattomia.

Auta lapsia kertalahjoituksella.

Kertalahjoitus

SOS-Lapsikylän työ lasten ja perheiden hyväksi on mahdollista vain lahjoittajiemme tuella. Yhdessä voimme muuttaa monen lapsen elämän Suomessa ja maailmalla.