Auta kertalahjoituksella

Tukea perheille Gambiassa

SOS-Lapsikylän perheidenvahvistamisohjelma tukee köyhiä perheitä Gambiassa. Erityisesti syrjäytymisvaarassa oleville lapsille tarjotaan mahdollisuus kasvaa ja kehittyä perheympäristössään. Lasten hyvinvointia tuetaan myös kouluttamalla ja tukemalla lasten huoltajia ja koko yhteisöä.

Suomen SOS-Lapsikylä aloitti Ulkoasiainministeriön tuella hankkeen Gambian Somassa tammikuussa 2015. Avainasemassa hankkeessa on köyhyyden vähentäminen, koulutus, terveys ja sukupuolten välinen tasa-arvo. Hankkeen loppuessa huoltajien tulisi olla taloudellisesti riippumattomia ja kyetä itse vastaamaan lastensa koulutuksesta, ravinnosta, terveydenhuollosta ja muusta hyvinvoinnista.

Haavoittuvassa asemassa olevien lasten vanhemmille järjestetään mm. luku-ja kirjoitustaidon opetusta, ammatillista koulutusta ja pienyritystoiminnan perusteita. Tämän lisäksi hankkeessa jaetaan mm. ruoka-apua, hyttyssuojia ja patjoja köyhimmille perheille, mikä edistää lasten terveyttä ja hyvinvointia sekä edistää mahdollisuuksia koulunkäyntiin.

Tee kertalahjoitus Gambiaan SOS-Lapsikyläsäätiön tilille FI27 2386 1800 0100 66,
Viite: 2095

Mahdollisuuksia Gambian lapsille

–  Rakastavassa kodissa on lämpöä. Sen pitää tuntua kodilta, toteaa 13 -vuotias Alieu, joka asuu Bakotehin SOS-lapsikylässä. Bakotehissa sijaitsee toinen Gambian kahdesta lapsikylästä. Alue on osa Gambian suurinta kaupunkia, Serrekundaa. Elämä Serrekundassa on lapsille rankkaa. Monet päätyvät kerjäämään kaduille tai joutuvat ihmiskaupan uhreiksi. Koulutus ja terveydenhuolto ovat huonosti järjestettyjä.

Alieu on yksi onnekkaista, jotka ovat päässeet asumaan SOS-lapsikylään. Bakotehin lapsikylässä asuu yhteensä 74 tyttöä ja poikaa. – Unelmoin tulevaisuudessa perheestä, ja siitä että pystyisin rakentamaan heille ison talon. Lapsikylä-äitini on roolimallini. Hän rohkaisee minua toteuttamaan unelmiani ja hänen kanssaan tunnen oloni turvalliseksi, Alieu kertoo. Lue koko tarina

Lahjoitan maailman lapsille

Haluan lahjoittaa

Valitse pankki ja siirry lahjoittamaan: