Mummun ja vaarin virtuaalitupa

Yhdessäoloa
ja hyvää
mieltä
etäyhteyden
välityksellä

MUMMUN JA VAARIN VIRTUAALITUPA

Virtuaaliset leikkituokiot lapsiperheille valloittavien varamummujen ja -vaarien seurassa

Mummun ja vaarin tupa on myös verkossa!

Järjestämme lapsiperheille verkossa leikkituokioita, jossa SOS-Lapsikylän vapaaehtoistyössä mukana olevat ihanat varamummut ja -vaarit askartelevat, leikittävät lapsia ja lukevat satuja! Lisäksi järjestämme verkossa muutakin ohjelmaa.

Käy katsomassa tarkemmin Lähellä -hankkeen Facebook-sivuilta. Kaikki lapsiperheet ovat tervetulleita viettämään aikaa varamummujen ja -vaarien kanssa!

Tässä linkki virtuaalitupaan.

Tässä linkki Facebookiin.

Tässä linkki etäosallistujan Teams-ohjeisiin.

Mistä virtuaalituvassa on kyse?

SOS-Lapsikylän vapaaehtoistyössä mukana olevat varamummut ja -vaarit askartelevat, leikkivät ja lukevat satuja lapsiperheille verkossa. Virtuaalituvissa myös kysellään kuulumisia ja jutellaan – vietetään aikaa yhdessä verkossa.

Virtuaalituvat kehitettiin koronatilanteen ollessa pahimmillaan ja on nyt osa SOS-Lapsikylän Mummun ja vaarin tupien toimintaa.

Virtuaalitupa on osa Lähellä – sukupolvet toistensa tukena -hanketta. Verkossa tapahtuva kohtaaminen on oiva hetki vuorovaikutukselle ja uusille oivalluksille niin varamummujen ja -vaarien, lasten kuin vanhempienkin kesken.

Tervetuloa mukaan!

Virtuaalituvan ohjelma

Esittely ja moikat: Varamummut ja -vaarit sekä perheet

Jokaisessa virtuaalituvassa on kaksi varamummun tai -vaarin ohjaamaa noin 15 minuutin leikkituokiota.

Aloitetaan virtuaalitupa alkulorulla!

1. tuokio:
Varamummu/-vaari ohjaa tuokion.

2. tuokio:
Varamummu/-vaari ohjaa tuokion.

Lopetetaan virtuaalitupa loppuloruun!

Kiitos ja seuraavaan kertaan!

Netiketti virtuaalituvalla

Mummun ja vaarin virtuaalitupa on rentoa yhdessä oloa ja kivaa tekemistä arkeen, jossa kaikki osallistujat voivat hyvillä mielin nauttia turvallisesta tekemisestä oman perheen ja muiden osallistujien seurassa. Mikrofonista saa kuulua ääntä ja kameran edessä ei tarvitse istua paikallaan!

Etätoiminta & Turvallisuus 

Mummun ja vaarin etätoiminnassa on jokaisella kerralla mukana SOS-Lapsikylän työntekijä

  • Työntekijä vastaa toimintaympäristön turvallisuudesta.
  • Työntekijä varmistaa, että linjoilla ovat mukana vain ne kenelle tuokio on tarkoitettu.
  • Työntekijä hyväksyy toimintaan osallistujat linjoille mukaan ja voi tarvittaessa poistaa osallistujan etätuokiosta.
  • Työntekijä pyytää liittymisen jälkeen osallistujia avaamaan kameran ja tervehtimään muita.Näin kaikki osallistujat voivat varmistua, että tuokiossa ovat paikalla vain ne kenelle toiminta on tarkoitettu.
  • Virtuaalitupa -toimintaa ei koskaan tallenneta. Tuokion toimintaa ei myöskään kuvata. Jos toiminnasta tai jostain tuotoksesta halutaan ottaa kuva, siihen kysytään ennalta aina osallistujien suostumus.
  • Vanhemmat voivat itse tai lapsen kanssa mykistää ja avata mikrofoninsa sekä valita haluavatko he, että videokamera on päällä koko ajan vai osan aikaa. Työntekijä voi tarpeen tullen myös osallistujan puolesta mykistää mikrofonin tai kameran.

Mikä on Lähellä-hanke?

Lähellä-hankeen toiminnan ydin on mahdollistaa eri-ikäisten ihmisten kohtaamisen yhteisen asian äärellä. Tavoitteena on vaikuttaa positiivisen mielenterveyden edistämiseen ja ongelmien ennaltaehkäisyyn sekä lisätä ikääntyneiden ja lapsiperheiden osallisuuden tunnetta. Hankkeessa kehitetään myös uusia vapaaehtoistoiminnan muotoja SOS-Lapsikylän toimintaan.

Mummun ja vaarin tupa -toiminta on ollut keskeinen osa SOS-Lapsikylän Lähellä-hanketta. Tupatoiminnan lisäksi jatkamme nyt virtuaalisia leikkituokioita tarjoten kaikille vapaaehtoisille ja lapsiperheille mahdollisuuden osallistua toimintaan myös verkon kautta.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Piritta Minkkinen
puh. 044 754 7822
piritta.minkkinen@sos-lapsikyla.fi

Jonna Kutvonen
puh. 044 729 9709
jonna.kutvonen@sos-lapsikyla.fi

Elisa Vesterinen
puh. 044 734 8255
elisa.vesterinen@sos-lapsikyla.fi

Ajankohtaista