Koronapandemia on iskenyt rajusti epidemiaan huonosti varustautuneeseen Afrikkaan.

Kriisillä voi olla ennennäkemättömiä seurauksia.

Ryhdy SOS-Kummiksi

Koronapandemia on iskenyt rajusti epidemiaan huonosti varustautuneeseen Afrikkaan.

Kriisillä voi olla ennennäkemättömiä seurauksia.

Ryhdy SOS-Kummiksi

Koronakriisi uhkaa vakavasti lasten hyvinvointia

Koronavirus aiheuttaa ennennäkemättömiä seurauksia ympäri maailmaa. Yhteiskuntien sulkeminen heikentää köyhien ja haavoittuvissa asemissa olevien lasten ja perheiden asemaa entisestään. Monet perheet uhkaavat menettää toimeentulonsa ja tämä vaikuttaa vakavasti lasten hyvinvointiin.

Afrikka on huonosti varustautunut uuteen epidemiaan. Monet lapset ovat jo menettäneet vanhempansa HIV-epidemialle. Tuhannet lapset ovat nytkin vaarassa jäädä yksin. He tarvitsevat meitä nyt enemmän kuin koskaan.

Koronakriisin aiheuttamat lyhyen ja pitkä aikavälin seuraukset uhkaavat vakavasti lasten hyvinvointia. Sinä voit auttaa kummina lapsia kriisissä.

Haluatko sinä tukea lasta kriisi- ja katastrofialueilla?

SOS-Kummina sinä voit pysyvästi muuttaa yhden lapsen elämän

Kummina autat lapsia, jotka ovat syystä tai toisesta menettäneet vanhempiensa huolenpidon. Tämä voi johtua köyhyydestä, vanhempien terveydentilasta tai huoltajien menettämisestä.  

Näin autat kummilastasi SOS-kummina

 • Lapsi kasvaa perheessä
  Lapsi saa kannustavan ja turvallisen kodin, jossa lasta kasvattaa välittävä SOS-vanhempi.
   
 • Lapsi saa koulutuksen
  Lapselle mahdollistetaan laadukas koulutus aina aikuisuuteen asti.
   
 • Lapsesta pidetään erittäin hyvää huolta
  Lapselle tarjotaan ravinteikasta ruokaa, hyvä terveydenhuolto ja hoiva.
   
 • Lasta autetaan koko kyläyhteisön voimin
  Lapsi saa tukea opettajilta, sosiaalityöntekijöiltä ja terveydenhuollon ammattilaisilta.
   
 • Lapsi saa tavallisen lapsuuden sisarusten ympäröimänä
  Sillä jokainen lapsi ansaitsee elää lapsuutensa ilman pelkoa ja huolta.

"Äiti kertoi minulle, kun minut tuotiin tänne lapsikylään olin tosi kipeä. En muista sitä enää. Tykkään kun me tehdään keittiössä hommia äidin kanssa. Äiti sanoo minua pikku apulaisekseen." -tyttö lapsikylästä Tansaniassa

Lahjoituksesi käytetään tehokkaasti

Kummimaksuista 80 % käytetään suoraan lasten ja perheiden hyväksi. Tilitämme 70 % Suomen SOS-lapsikyläsäätiöstä kansainväliseen keskustoimistoomme Wieniin, josta varat tilitetään paikallisille lapsikylille. Kansalliset lapsikylätoimistot ja lapsikylät laativat vuosittain talousarvion. Ulkopuoliset tilintarkastajat valvovat kirjanpito- ja tilinpäätöstietoja niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Ohjaamme 10 % kummimaksuista kehitysyhteistyöprojekteihimme.

Kun Mona oli 2-vuotias, hän joutui pitämään huolta itsestään miljoonien muiden orpojen tapaan. Hänellä ei ollut isää, ei äitiä, ei kotia eikä tulevaisuutta. Mona asui vauvasta lähtien kadulla alkoholisoituneen äitinsä kanssa. Äiti ei pitänyt hänestä huolta ja hän nukkui ulkona. Lopulta hänen äitinsä ei enää edes yrittänyt ja lähti pois.

SOS-Kummien tuella Monalla on 3-vuotiaana koti ja perhe. Mahdollisuus turvalliseen tavalliseen lapsuuteen.

Kun sinusta tulee SOS-kummi

 • Saat noin viikon kuluessa kummipakettisi, joka sisältää tietoa kummilapsestasi ja kylästä, jossa hän asuu. Saat myös kuvan kummilapsestasi ja kummikäsikirjan.
 • Saat lisätietoa siitä, miten tukesi auttaa myös Tansanian ja Gambian kehitysyhteistyöhankkeiden kautta
 • Saat kummilapsesi lapsikylästä kaksi kertaa vuodessa postia, jossa kerrotaan lapsen kehityksestä. Kerran vuodessa saat uuden kuvan lapsesta.
 • Voit pitää yhteyttä kummilapseesi kirjeitse ja voit myös käydä tapaamassa kummilastasi ja nähdä, kuinka tukesi vaikuttaa lapsen elämään. 
 • Voit antaa kummilapsellesi esimerkiksi tärkeinä juhlapäivinä rahalahjan, joka talletetaan kokonaisuudessaan lapsen tilille. Lapsi saa lahjatilin käyttöönsä, kun hän aikuistuu ja muuttaa pois lapsikylästä.
 • Saat SOS Kummien uutiskirjeen ja Kummit kylässä –lehden, joista voit lukea ajankohtaisia uutisia toiminnastamme maailmalla ja esimerkiksi muiden kummien tarinoita kummiudestaan.


Mikä SOS-Lapsikylä on?

SOS-Lapsikylä on voittoa tavoittelematon lastensuojelujärjestö, jonka tavoitteena on auttaa heikoimmassa asemassa olevia lapsia ja nuoria sekä lisätä lapsiperheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla.  

SOS-Lapsikylä on osa vuonna 1949 perustettua kansainvälistä SOS-lapsikyläjärjestöä, jolla on toimintaa yli 130 maassa.

 

SOS-Lapsikylän kummina autat kaikkein kipeimmin apua tarvitsevia lapsia ja rahasi kohdistuvat suoraan lapsen ja hänen lapsikyläperheensä tukemiseen.