SOS-Kummina sinä voit auttaa kaikista heikoimmassa asemassa olevaa lasta. Lasta, jolla ei muuten olisi ketään.

Ryhdy SOS-Kummiksi

SOS-Kummina sinä voit auttaa kaikista heikoimmassa asemassa olevaa lasta. Lasta, jolla ei muuten olisi ketään.

Ryhdy SOS-Kummiksi
Ryhdy SOS-Kummiksi Perlan kaltaiselle lapselle

Voisiko yksi maailman hylätyistä lapsista olla tärkeä juuri sinulle?

Mosambikilaisen Perlan elämä oli päivästä toiseen selviytymistaistelua suurkaupungin slummissa. Mistä löytää ruokaa, mistä turvallinen paikka nukkua? Nälän ja sairauksien lisäksi turvatonta lasta uhkaa kadulla alinomaa myös väkivalta ja hyväksikäyttö.

Viisivuotias tyttö oli jo tottunut elämään varuillaan, näkymättömänä, ilman huolenpitoa ja rakkautta. Jos vain olisi joku, joka välittäisi...

SOS-Kummina sinä voit pysyvästi muuttaa yhden lapsen elämän

Perlalla on nyt pysyvä koti Maputon SOS-lapsikylässä. Rakastavan äidin ja perheen lisäksi Perla sai SOS-kummin toiselta puolelta maailmaa. Se on iso asia pienelle tytölle, joka ei aikaisemmin ollut tärkeä kenellekään.

Ryhdy tänään SOS-kummiksi ja ojennat auttavan kätesi yhdelle Perlan kaltaisista lapsista. SOS-kummina sinulla on tilaisuus seurata yhden lapsen kehitystarinaa ja nähdä kuinka apusi menee perille ja kuinka se ihan oikeasti muuttaa kummilapsen elämän.

Ryhdyn SOS-Kummiksi yksin jääneelle lapselle

Minulle sopiva kummimaksu / kk:

€ / kk

Omat tietoni

Täyttämällä ja lähettämällä tämän lomakkeen suostun, että henkilötietojani käsitellään tietosuojaselosteen mukaisesti

Maksutavan valinta

Näin autat kummilastasi SOS-kummina

 • Lapsi kasvaa perheessä
  Lapsi saa kannustavan ja turvallisen kodin, jossa lasta kasvattaa välittävä SOS-vanhempi.
   
 • Lapsi saa koulutuksen
  Lapselle mahdollistetaan laadukas koulutus aina aikuisuuteen asti.
   
 • Lapsesta pidetään erittäin hyvää huolta
  Lapselle tarjotaan ravinteikasta ruokaa, hyvä terveydenhuolto ja hoiva.
   
 • Lasta autetaan koko kyläyhteisön voimin
  Lapsi saa tukea opettajilta, sosiaalityöntekijöiltä ja terveydenhuollon ammattilaisilta.
   
 • Lapsi saa tavallisen lapsuuden sisarusten ympäröimänä
  Sillä jokainen lapsi ansaitsee elää lapsuutensa ilman pelkoa ja huolta.

"Äiti kertoi minulle, kun minut tuotiin tänne lapsikylään olin tosi kipeä. En muista sitä enää. Tykkään kun me tehdään keittiössä hommia äidin kanssa. Äiti sanoo minua pikku apulaisekseen." -tyttö lapsikylästä Tansaniassa

Lahjoituksesi käytetään tehokkaasti

Kummimaksuista 80 % käytetään suoraan lasten ja perheiden hyväksi. Tilitämme 70 % Suomen SOS-lapsikyläsäätiöstä kansainväliseen keskustoimistoomme Wieniin, josta varat tilitetään paikallisille lapsikylille. Kansalliset lapsikylätoimistot ja lapsikylät laativat vuosittain talousarvion. Ulkopuoliset tilintarkastajat valvovat kirjanpito- ja tilinpäätöstietoja niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Ohjaamme 10 % kummimaksuista kehitysyhteistyöprojekteihimme.

Kun Mona oli 2-vuotias, hän joutui pitämään huolta itsestään miljoonien muiden orpojen tapaan. Hänellä ei ollut isää, ei äitiä, ei kotia eikä tulevaisuutta. Mona asui vauvasta lähtien kadulla alkoholisoituneen äitinsä kanssa. Äiti ei pitänyt hänestä huolta ja hän nukkui ulkona. Lopulta hänen äitinsä ei enää edes yrittänyt ja lähti pois.

SOS-Kummien tuella Monalla on 3-vuotiaana koti ja perhe. Mahdollisuus turvalliseen tavalliseen lapsuuteen.

Kun sinusta tulee SOS-kummi

 • Saat noin viikon kuluessa kummipakettisi, joka sisältää tietoa kummilapsestasi ja kylästä, jossa hän asuu. Saat myös kuvan kummilapsestasi ja kummikäsikirjan.
 • Saat lisätietoa siitä, miten tukesi auttaa myös Tansanian ja Gambian kehitysyhteistyöhankkeiden kautta
 • Saat kummilapsesi lapsikylästä kaksi kertaa vuodessa postia, jossa kerrotaan lapsen kehityksestä. Kerran vuodessa saat uuden kuvan lapsesta.
 • Voit pitää yhteyttä kummilapseesi kirjeitse ja voit myös käydä tapaamassa kummilastasi ja nähdä, kuinka tukesi vaikuttaa lapsen elämään. 
 • Voit antaa kummilapsellesi esimerkiksi tärkeinä juhlapäivinä rahalahjan, joka talletetaan kokonaisuudessaan lapsen tilille. Lapsi saa lahjatilin käyttöönsä, kun hän aikuistuu ja muuttaa pois lapsikylästä.
 • Saat SOS Kummien uutiskirjeen ja Kummit kylässä –lehden, joista voit lukea ajankohtaisia uutisia toiminnastamme maailmalla ja esimerkiksi muiden kummien tarinoita kummiudestaan.


Mikä SOS-Lapsikylä on?

SOS-Lapsikylä on voittoa tavoittelematon lastensuojelujärjestö, jonka tavoitteena on auttaa heikoimmassa asemassa olevia lapsia ja nuoria sekä lisätä lapsiperheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla.  

SOS-Lapsikylä on osa vuonna 1949 perustettua kansainvälistä SOS-lapsikyläjärjestöä, jolla on toimintaa yli 130 maassa.

 

SOS-Lapsikylän kummina autat kaikkein kipeimmin apua tarvitsevia lapsia ja rahasi kohdistuvat suoraan lapsen ja hänen lapsikyläperheensä tukemiseen.