fbpx
SOS-Kummius

Lapset Haitissa tarvitsevat nyt kiireellisesti hoivaa!

Kummina annat lapselle mahdollisuuden kasvaa turvallisessa ja rakastavassa kodissa.

Ryhdy kummiksi
Haitin maanjäristys

Tuhansien lasten perustarpeet ovat vaarantuneet Haitin maanjäristyksen seurauksena. He tarvitsevat apuamme juuri nyt!

Haitiin iski elokuun toisella viikolla voimakas maanjäristys, joka on vaatinut tähän mennessä yli 1900 ihmisen hengen ja vahingoittanut lähes 10 000 ihmistä. Uhrien määrän odotetaan kasvavan sitä mukaa, kun tuhoaluetta saadaan raivattua.

Haitin SOS-lapsikyläjärjestön maajohtajan Faimy Loiseaun mukaan monet lapset ovat joutuneet eroon perheistään ja menettäneet kontaktin vanhempiinsa.

Eräs lapsi ei ole yrityksistä huolimatta saanut yhteyttä sokeaan äitiinsä. ”Antaisin mitä vain, jos saisin kuulla äidin ääntä edes hetken”, lapsi oli todennut murtuneena.

Lapset, joilla ei ole vanhempien tukea, ovat erittäin haavoittuvia. Monilla ei ole kotia, ruokaa tai vettä ja he elävät jatkuvassa vaarassa joutua hyväksikäytön uhreiksi. He ovat peloissaan ja yksin.

Kriisin keskellä elävät lapset tarvitsevat hoivaa kiireellisesti!

Kansainvälinen SOS-lapsikyläjärjestö on toiminut Haitissa vuodesta 1979 ja on nytkin etujoukoissa auttamassa hätää kärsiviä lapsia ja perheitä. Kummina turvaat lapsen perustarpeet sekä annat lapselle mahdollisuuden terveydenhoitoon, koulutukseen ja rakastavaan kotiin.

Anna lapselle mahdollisuus kasvaa turvassa.

Ryhdy kummiksi jo tänään.

SOS-lapsikyläjärjestö on toiminut Haitissa jo yli 40 vuoden ajan

SOS-lapsikyläjärjestöllä on laajamittainen kokemus työskentelystä Haitin lasten ja perheiden kanssa. SOS-lapsikyläjärjestöllä on maassa kolme lapsikylää: Santossa, Cap-Haïtienissa ja Les Cayesissä.

Lähimpänä maanjäristysaluetta sijaitsevan Les Cayesin kylän lapset ja henkilökunta ovat turvassa, vaikka tilanne herättää huolta ja pelkoa. Lapsikylän vesijärjestelmä koki maanjäristyksessä vaurioita. Myös monet SOS-lapsikyläjärjestön tukemista perheistä ovat menettäneet maanjäristyksen seurauksena kotinsa ja omaisuutensa.

SOS-lapsikyläjärjestön työllä tuetaan Haitissa:

Yli 3000 lasta ja 1800 perhettä perheiden tukemisen ohjelmissa.

Lähes 2600 lapsen ja nuoren koulutusta SOS Hermann Gmeiner -kouluissa ja ammatillisissa koulutuskeskuksissa.

Yli 600 lasta ja nuorta SOS-lapsikylissä ja nuorisokodeissa.

Tuellasi on merkitystä

Voit ryhtyä kummiksi yksittäiselle lapselle, jolloin sinulla on mahdollisuus seurata lapsen kasvu- ja kehitystarinaa ja nähdä, kuinka tukesi voi muuttaa hänen koko elämänsä. Mikäli et halua omaa henkilökohtaista kummilasta, voit sen sijaan ryhtyä kummiksi kokonaiselle lapsikylälle.

Tukesi auttaa myös haavoittuvissa oloissa eläviä perheitä lapsikylien lähettyvillä. Lähiyhteisön perheet voivat käyttää lapsikylän palveluita ja saada apua lasten hyvinvoinnin tukemiseen.

Osa kummimaksuista ohjataan SOS-Lapsikylän toteuttamaan kehitysyhteistyöhön. Kehitysyhteistyöhankkeiden avulla voimme torjua köyhyyttä ja auttaa vanhempia pitämään parempaa huolta lapsistaan. Näin apusi vaikuttavuus moninkertaistuu.

Sinun tuellasi:

Lapsilla on turvallinen koti koko lapsuutensa ajan.

Lapset saavat laadukasta koulutusta.

Lasten terveydestä huolehditaan.

Lapset saavat mahdollisuuden kuulua kannustavaan yhteisöön.

Lahjoitusvarojen käyttö

80%

80 % lahjoituksista menee lasten hyväksi.

20%

20 % lahjoituksista käytetään hallinnointiin, viestintään ja uusien kummien hankkimiseen.

Amadi
Äiti kertoi minulle, että kun minut tuotiin tänne, olin tosi kipeä. En muista sitä enää. Tykkään puuhastella äidin kanssa keittiössä. Äiti sanoo minua pikku apulaisekseen.
Amadi
Rose
Kummini on auttanut minua valtavasti edes tuntematta minua. En olisi tässä ilman häntä. On vaikea edes löytää oikeita sanoja.
Rose
Jamilah
Isoäiti piti minusta ja veljestäni huolta kun olimme ihan pieniä, mutta sitten hän ei voinut enää tehdä töitä eikä meillä ollut enää rahaa ruokaan. Tykkään täällä eniten äidistä ja siitä, kun pelataan jalkapalloa veljen kanssa.
Jamilah

Tarinoita maailmalta