Hätäapulahjoitus Syyrian lapsille

Hätäapulahjoituksella voit pelastaa henkiä

Hätäapulahjoitus Syyriaan

SOS-lapsikyläjärjestö antaa hätäapua Syyriassa eritoten lapsille ja heidän perheilleen. Sinun avullasi lapsi Syyriassa voi esimerkiksi saada hengen pelastavan leikkauksen, psykososiaalista apua tai väliaikaisen kodin.

Tee hätäapulahjoitus lapsille Syyriassa

Kuvassa 2,5 -vuotias Aya yrittää jutella 6kk veljensä kanssa, jonka odotettiin kuvaushetkellä kuolevan vakavaan pitkään kestäneeseen aliravitsemukseen. Lasten äiti sai mielenterveyshäiriön, eikä enää pystynyt ruokkimaan lapsiaan.  Äidin lailla, myös monet lapset kärsivät henkisistä ongelmista nähtyään jatkuvasti niin julmaa väkivaltaa kaikkialla ympärillään.

Arviolta 511 000 ihmistä on menettänyt henkensä Syyrian sodassa. Melkein 750 000 syyrialaista on joutunut jättämään kotinsa pelkästään tämän vuoden aikana. Väkivalta, elintarvikkeiden saannin rajoitukset ja terveyspalvelujen romahtaminen ovat aiheuttaneet sen, että Syyrian sisällä 13,1 miljoonaa ihmistä tarvitsee kiireellistä humanitaarista apua. Avuntarvitsijoista 5,5 miljoonaa on lapsia. Tämä tarkoittaa, että kahdeksan kymmenestä syyrialaisesta lapsesta tarvitsee tälläkin hetkellä hätäapua. Monet heistä eivät ole koskaan nähneet elämää ilman sotaa. SOS-lapsikylänjärjestön hätäapulahjoituksella voit auttaa eritoten hädässä olevia lapsia Syyriassa.

 

► Tee hätäapulahjoitus Syyriaan

Hätäapulahjoituksellasi mahdollistat

Lasten henkiä pelastavia leikkauksia

Hätäapumme avulla pystymme pelastamaan pienten vauvojen ja lasten henkiä elintärkeillä leikkauksilla ympäri Syyriaa. SOS-lapsikyläjärjestön terveystiimi Syyriassa koordinoi leikkaukset paikallisten sairaaloiden ja terveyskeskusten kanssa. Ensisijassa apua saavat sodassa haavoittuneet lapset. Tämä lisäksi parannamme lasten elämänlaatua sairaanhoidon lisäksi tarjoamalla erilaisia apuvälineitä esimerkiksi liikkumisen tai kuulon tueksi.

Väliaikaiskoteja lapsille

Jatkamme väliaikaiskotien tarjoamista lapsille, jotka ovat joutuneet eroon vanhemmistaan tai jääneet muuten yksin. Tämän lisäksi tarjoamme lapsille terveystarkastuksia, ruokaa, koulutusta ja psykososiaalista tukea. Jokaisessa kolmessa väliaikaisryhmäkodissamme asuu päivästä riippuen 50-150 lasta.

Leikkitiloja traumatisoituneille lapsille

Syyriassa on kolme lapsiystävällistä SOS-lapsikyläjärjestön leikkitilaa. Leikkitiloissa sodan keskellä asuvat lapset pääsevät päivisin turvalliseen ja iloiseen ympäristöön, jossa heidän henkisistä ja fyysisistä tarpeista huolehditaan.

Hätäaputyö Syyriassa

Syyrian ensimmäinen SOS-lapsikylä avautui vuonna 1981 Damascuksessa. Olemme auttaneet lapsia Syyriassa joka päivä sen jälkeen. Lahjoittajiemme tuella olemme viimeisen viiden vuoden aikana auttaneet Syyriassa noin 93 000 lasta ja 52 000 perhettä. Olemme jakaneet ruokaa, vettä, talvipakkauksia, hygieniatuotteita ja tarjonneet suojaa lapsille ja heidän perheilleen. Lapset ovat saaneet psykososiaalista apua, terveydenhuoltoa, koulutusta ja mahdollisuuden unohtaa hetkeksi ympäröivä sota leikkitiloissamme.

Syyrian konfliktin ja siitä johtuvan kasvavan tarpeen takia olemme jatkuvasti kasvattaneet hätäaputoimintaamme alueella. Sota on jättänyt jälkeensä myös paljon lapsia, joilla ei ole enää ketään. Tämän vuosi avasimme viime vuonna myös pitkäaikaista kotia tarvitsiville lapsille kolmannen lapsikylän Sabouraan.  

Keräyskulut

SOS-Lapsikylän hätäapukeräysten keräyskulut ovat aina 10%. Kulut sisältävät markkinointi-, viestintä- sekä hallinnointikulut.

Mikä SOS-Lapsikylä on?

SOS-Lapsikylä on voittoa tavoittelematon lastensuojelujärjestö, jonka tavoitteena on auttaa heikoimmassa asemassa olevia lapsia ja nuoria sekä lisätä lapsiperheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla.  

SOS-Lapsikylä on osa vuonna 1949 perustettua kansainvälistä SOS-lapsikyläjärjestöä, jolla on toimintaa yli 130 maassa. Hätäapuohjelmia vuonna 2017 oli yhteensä 34. Ohjelmien kautta autoimme yhteensä 1 760 300  henkeä.

► Tee hätäapulahjoitus nyt

Onko sinulla kysyttävää lahjoittamisesta?

Vastaamme mahdollisimman pian