Etusivu | SOS-Lapsikylä

Perheiden puolella

SOS-Lapsikylä edistää lasten ja perheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla. Tavoitteenamme on, että jokainen lapsi kasvaa perheessä rakastettuna, arvostettuna ja turvassa. Lahjoittamalla rakennat parempaa maailmaa.

Ryhdy lahjoittajaksi

Kummina autat

SOS-Lapsikylä edistää perheiden hyvinvointia myös maailmalla. Tavoitteenamme on, että jokainen lapsi kasvaa perheessä rakastettuna, arvostettuna ja turvassa. Kummina olet rakentamassa parempaa maailmaa.

Ryhdy kummiksi

Ajankohtaista

26.05.2016 Blogi: Asiakas keskiöön myös lasten ja perheiden hyvinvoinnin kehittämisessä

Asiakas on tänä päivänä keskiössä yhä useammassa yrityksessä, koska tyytyväisen ja palveluita suosittelevan asiakkaan arvo on huomattu merkittäväksi myös yrityksen omien tavoitteiden kannalta. Asiakkaiden palautteiden perusteella muokataan olemassa olevia tuotteita ja palveluita ja asiakkaat otetaan mukaan kokonaan uusien palveluiden kehittämiseen.

20.05.2016 Jyväskylään intensiivisen perheterapeuttisen perhekuntoutuksen yksikkö

SOS-Lapsikylän Jyväskylän toimipisteeseen perustetaan intensiivisen perheterapeuttisen perhekuntoutuksen yksikkö. Toiminta käynnistyy kesäkuun alussa.

19.05.2016 Blogi: Keväistä siedätyshoitoa

Allergioiden hoitoon on tullut oireiden lievittämisen lisäksi mukaan siedätyshoito. Se tarkoittaa ymmärtääkseni, että allergikkoa altistetaan pienille määrille oireita aiheuttavaa tekijää, jolloin hänen elimistönsä vähitellen lakkaa reagoimasta niin rajusti. Oireet eivät välttämättä kokonaan häviä, mutta ovat vähäisempiä eivätkä rajoita elämää kovin pahasti.

11.05.2016 Blogi: Lapsiperheköyhyys on otettava vakavasti

Köyhyys on kykenemättömyyttä osallistua yhteiskunnassa yleisesti vallitsevaan elämäntapaan ja saavuttaa minimiksi katsottu elintaso taloudellisten voimavarojen puutteen vuoksi. Köyhyys vaikuttaa kielteisesti lasten hyvinvointiin ja kehitykseen. Pitkäaikainen köyhyys aiheuttaa huono-osaisuuden ylisukupolvistumista.

Kaikki tuoreet uutiset & tiedotteet
Kuivuusalueen lapsia

Afrikan sarvea koettelee pahin kuivuus yli 60 vuoteen

Itä- ja Etelä-Afrikan maat kärsivät pahimmasta kuivuudesta alueella yli 60 vuoteen. Kuivuus vaikuttaa miltei 50 miljoonan ihmisen päivittäiseen elämään ja yli miljoona lasta kärsii aliravitsemuksesta. Kuivuus myös pakottaa monet jättämään kotinsa ja asettumaan liikakansoitetuille pakolaisleireille.

Erityisen haavoittuvassa asemassa ovat lapset, joiden kasvu ja kehitys vaarantuvat vesipulan ja aliravitsemuksen takia. Tuhannet perheet ovat menettäneet elinkeinonsa kuivuuden takia eivätkä enää pysty huolehtimaan lastensa hyvinvoinnista. SOS-Lapsikylä auttaa vanhempiensa huolenpidon menettäneitä lapsia sekä koko alueen yhteisöjä.

Sinä voit auttaa!

Sinä voit auttaa ryhtymällä kummiksi alueen lapselle. Kummina annat orvolle tai vanhempiensa huolenpidon menettäneelle lapselle rakastavan kodin, turvallisen lapsuuden ja mahdollisuuden parempaan tulevaisuuteen. Ryhdy kummiksi nyt!


Auta lapsia Suomessa

Säännöllisenä kotimaan työmme tukijana autat lapsia ja perheitä Suomessa.

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi

Kummit ovat tärkeitä

Tukemalla kansainvälistä työtämme kummina autat lasta kasvamaan perheessä.

Ryhdy kummiksi

Tue lapsia maailmalla

Tukemalla SOS-Lapsikylän kansainvälistä toimintaa vaikutat lasten arkeen maailmalla.

Tee kertalahjoitus

Perhetyöllä tuloksia

Auttamalla apua tarvitsevia perheitä Suomessa voimme ehkäistä lasten huostaanottoja ja tarjota tukea vaikeissa tilanteissa.

Tee kertalahjoitus

Testamentilla autat

Testamentti on arvokas perintö. Tekemällä lahjoituksen SOS-Lapsikylälle tiedät tukevasi tärkeää asiaa.

Lue lisää

Tarinoita SOS-lapsikylistä

SOS-kriisitukikeskukset muuttavat asenteita perheväkivaltaa kohtaan

SOS-lapsikyläjärjestö on työskennellyt kuuden vuoden ajan Valko-Venäjällä suojellakseen naisia ja lapsia perheväkivallalta sekä muuttaakseen yleistä asenneilmapiiriä perheväkivaltaa kohtaan. SOS-päivystysnumero tarjoaa hädässä oleville naisille ja lapsille apua ja ulospääsyn vaikeasta tilanteesta. Kaksi kriisitukikeskusta tarjoaa hädänalaisille naisille ja lapsille välitöntä turvaa ja tukea.

Gustavo löysi apua tunteidensa käsittelyyn perheiden tukemisen ohjelmasta

Gustavo oli vaikea lapsi. Hänen äitinsä haki apua poikansa kasvattamiseen SOS-lapsikyläjärjestön ylläpitämästä nuorisokeskuksesta Vargem Grandesta. Siellä Gustavon äitiä Iolandaa neuvottiin, kuinka pojan aggressiiviseen käytökseen voi vastata rakentavasti ja ohjata poikaa muuttamaan käytöstään. Muuttamalla suhtautumista lapseensa Gustavon äiti muutti poikansa elämän suunnan.

Botswanan kuivuus: “Jatkuva pula ruuasta”

Eve Damu, 58, on 14 lapsen ja lapsenlapsen yksihuoltajaäiti. Francistownin SOS-lapsikylä on auttanut Eveä ja hänen lapsiaan vuodesta 2009. Eve on jo pitkään kamppaillut köyhyyttä vastaan, mutta viimeisin kuivuus Botswanassa on tuonut mukanaan taas uuden haasteen.

Botswanan kuivuus: ”Vettä pitää jonottaa ja toivoa, että sitä riittää”

Botswana on kärsinyt jo viisi vuotta poikkeuksellisen kuivasta säästä. El Niño -sääilmiö on vaikuttanut maan ruuantuotantomahdollisuuksiin ja tuontia naapurimaista on jouduttu lisäämään. Ruuan hinta on noussut ja syntynyt ruokakriisi. Pahiten kärsineet alueet ovat etelässä, missä sijaitsee myös Tlokwengin SOS-lapsikylä.

SOS-lapsikylässä varttunut Amul Thapa, 27, kertoo Nepalin maanjäristyksestä

Amul Thapa, 27, kasvoi Kavren SOS-lapsikylässä Nepalissa. Amul on ammatiltaan kuvajournalisti ja hän työskentelee Naya Patrik -lehdessä. Maaliskuussa 2016 Amul sai tunnustuksen Nepalin hallitukselta työstään maanjäristyksen ja jälleenrakennuksen dokumentoijana.

Vuosi maanjäristyksestä: neljän sisaruksen selviytymistarina

Rajakin* sisarussarja – kolme veljestä ja sisar – menettivät vanhempansa vuosi sitten sattuneessa maanjäristyksessä. Heidän äitinsä jäi loukkoon perheen talon sortuessa voimakkaan järistyksen aikana. Hän oli talon toisessa kerroksessa ja huusi lapsille: ”Juoskaa, juoskaa, maanjäristys! Juoskaa ulos äkkiä! ”

SOS-Lapsikylä suosittelee:

Lahjoita