Hätäapu Syyriassa

SOS-lapsikyläjärjestön hätäaputiimi Syyriassa tekee kaikkensa auttaakseen mahdollisimman monia lapsia ja perheitä.

Alueella on jatkuva tarve puhtaasta vedestä, ruuasta ja lääkkeistä. Sinä voit auttaa - Tee lahjoitus Syyrian hätäapuun!

Tee hätäapulahjoitus

Sinä voit auttaa

Suomessa joka kymmenes lapsi elää huolten, pelkojen ja murheiden värittämää lapsuutta. Tue SOS-Lapsikylän kuukausilahjoittajana apua tarvitsevia lapsia!

Auta nyt

Kummina autat

SOS-Lapsikylä edistää perheiden hyvinvointia myös maailmalla. Tavoitteenamme on, että jokainen lapsi kasvaa perheessä rakastettuna, arvostettuna ja turvassa. Kummina olet rakentamassa parempaa maailmaa.

Ryhdy kummiksi

Ajankohtaista

28.10.2016 Sinustako sijaisvanhempi Vantaalle tai Espooseen?

SOS-Lapsikylä tarjoaa uudenlaisen mahdollisuuden yhdistää työ, perhe ja koti. Käynnistämme lapsikylätoiminnan Vantaan Kivistössä v. 2017. Haemme uusiin, tammikuussa valmistuviin koteihin sijaisvanhempia, joilla on halu ja valmius toimia erityisesti sisarusten tai erityistä hoitoa tarvitsevien lasten sijaisvanhempana.

27.10.2016 Blogi: Perhekuntoutuksesta eväitä arkeen

Perhekuntoutukseen törmää tänä päivänä usein, kun keskustellaan perheiden tarvitsemasta tuesta. Yksinkertaisimmillaan perhekuntoutuksella tarkoitetaan koko perheen auttamista ja tukemista sen tarpeissa. Perhekuntoutus voi toteutua eri tavoin, kullekin perheelle ja kussakin tilanteessa tarkoituksenmukaisimmalla tavalla.

19.10.2016 Blogi: Pitkäjänteisellä yhteistyöllä saadaan parhaita tuloksia

Olemme tehneet SOS-Lapsikylän kanssa yhteistyötä jo useiden vuosien ajan. Tuemme lapsikylien toimintaa pääyhteistyökumppanina monin eri tavoin sekä rahallisesti että tietoliikenneyhteyksin. SOS-Lapsikylästä on tullut kaikille DNA:laisille tuttu yhdistys, jota tahdotaan tukea monin eri tavoin.

13.10.2016 SOS-Lapsikylä valmentaa uusia tukiperheitä Espoossa ja Vantaalla

Onko sinun sylissäsi vielä tilaa? Voisitko harkita toimivasi tukiperheenä sitä tarvitsevalle lapselle keskimäärin yhden viikonlopun kuukaudessa? Seuraava tukiperhevalmennus käynnistyy Espoossa marraskuussa.

Kaikki tuoreet uutiset & tiedotteet
Eemil 10v

Auta Eemilin kaltaisia lapsia kuukausilahjoittajana

”Sillon kun mun pikkuveli Olli itkee yöllä, mä yleensä meen sen viereen nukkumaan niin se rauhottuu. Isä kun lähti, niin äiti on alkanu nukkuu tosi paljon, eikä se herää tollaseen. Joskus se itkee kauheesti eikä sille voi oikeen mitään. Olli menee sillon yleensä peiton alle piiloon. Jos mua itkettää kun mä en tiiä mitä tehdä, niin mä meen sillon vessaan niin Olli ei nää."  -Eemil

Suomessa on tuhansia lapsia, jotka elävät turvattomissa oloissa peloissaan.

Nämä lapset joutuvat usein pitämään huolta vielä pienemmistä sisaruksistaan ja usein myös vanhemmistaan.

Lue miten Eemilille kävi.


Auta lapsia Suomessa

Säännöllisenä kotimaan työmme tukijana autat lapsia ja perheitä Suomessa.

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi

Kummit ovat tärkeitä

Tukemalla kansainvälistä työtämme kummina autat lasta kasvamaan perheessä.

Ryhdy kummiksi

Tue lapsia maailmalla

Tukemalla SOS-Lapsikylän kansainvälistä toimintaa vaikutat lasten arkeen maailmalla.

Tee kertalahjoitus

Perhetyöllä tuloksia

Auttamalla apua tarvitsevia perheitä Suomessa voimme ehkäistä lasten huostaanottoja ja tarjota tukea vaikeissa tilanteissa.

Tee kertalahjoitus

Testamentilla autat

Testamentti on arvokas perintö. Tekemällä lahjoituksen SOS-Lapsikylälle tiedät tukevasi tärkeää asiaa.

Lue lisää

Tarinoita SOS-lapsikylistä

Damaskoksen SOS-lapsikylän asukkaat palasivat koteihinsa yli kuukauden tauon jälkeen

Damaskoksen SOS-lapsikylän asukkaat saivat kuulla lokakuun lopulla pitkästä aikaa hyviä uutisia. Syyskuussa evakuoidun lapsikylän asukkaat pääsivät muuttamaan takaisin koteihinsa. Kylästä jouduttiin lähtemään alueella tapahtuneiden ankarien pommitusten takia.

Haitiin iskenyt hirmumyrsky Matthew sai aikaan valtavia tuhoja

Haitille iskenyt hirmumyrsky Matthew on saanut aikaan valtavia tuhoja ja jättänyt saarelle lohduttoman näyn. Kokonaisia taloja on huuhtoutunut mereen ja niitä on romahtanut maan tasalle. Sadot ovat lakoontuneet ja tien ovat monin paikoin vaurioituneet kulkukelvottomiksi. Talojen kattoja ja esineitä on lennellyt ympäriinsä. Pystyyn jääneet talot ovat täyttyneet mudasta ja sähköt ovat monin paikoin katki.

Lapseni on vaarassa

Tyttärensä tilasta huolissaan oleva äiti, Olga*, 43, hakee apua SOS-lapsikyläjärjestön perheiden tukemisen ohjelmasta. Köyhä Westville Community on Post Elisabethissa sijaitseva moniongelmainen asuinalue. Alueelta puuttuvat monet peruspalvelut ja infrastruktuuri. HIV-tartuntojen määrä on ennätysmäisen korkea. Jokaisessa taloudessa on ainakin yksi tartunnan saanut. Olgan tytär on 18-vuotias, ja vaarassa ajautua huonoon tilanteeseen.

Ceesayn perhe on saanut apua SOS-Lapsikylän perheiden tukemisen ohjelmasta

Ceesayn perhe asuu Gambian Somassa. Perheeseen kuuluu 32-vuotias yksinhuoltajaäiti Jakong, 9-vuotias poika Ebrima, 7-vuotias tytär Awa sekä isovanhemmat Darboe ja Momodoui. Ebrima on ala-asteen toisella luokalla ja Awa käy leikkikoulua. Ennen kuin perhe pääsi SOS-lapsikyläjärjestön perheiden tukemisen ohjelmaan, he asuivat Jakongin isäpuolen pienessä majassa. Isovanhemmat asuivat majan toisessa huoneessa ja äiti lapsineen toisessa.

Perheiden auttaminen Aleppossa on työtä epätoivoa vastaan

Kuluneet viisi vuotta ovat olleet Syyrian Aleppossa asuville lapsille äärettömän raskaita. Vanhemmilla ei ole enää voimia auttaa itseään tai lapsiaan. Moni perhe on pakotettu jättämään kotinsa ja etsimään turvallisempaa paikkaa itselleen ja lapsilleen.

Rion olympialaisissa pelaava Mavis: Älkää jättäkö kykyjänne käyttämättä

SOS-lapsikylässä varttuneen Mavis Chirandun lapsuuden haave tuli toteen keskiviikkona 3.8., kun hän debytoi Zimbabwen jalkapallomaajoukkueessa ottelussa Saksaa vastaan. Mavisin osallistuminen olympialaisiin on kerännyt huomiota ja tehnyt samalla SOS-lapsikyläjärjestön tekemää työtä tunnetuksi. Vaikka Zimbabwe on toistaiseksi hävinnyt pelinsä (Saksaa vastaan 1–6 ja Kanadaa vastaan 1–3) on Mavis antanut vakuuttavaa näyttöä otteistaan: hän teki Zimbabwen ainoan maalin Kanadaa vastaan.

SOS-Lapsikylä suosittelee:

Lahjoita