Kaikki eivät uskalla unelmoida

Jos lapsen elämä on selviytymistaistelua, huomisesta on vaikea unelmoida. Auta tukea tarvitsevaa lasta ja tee lahjoitus.

Lahjoita unelma lapselle

Muuta lapsen elämä

Äitiään kaipaamaan jäänyttä 7-vuotiasta Nalaa uhkasi kaduilla nälän ja sairauksien lisäksi alinomaa myös väkivalta ja hyväksikäyttö.

Sinä voit antaa Nalan kaltaiselle pienelle lapselle uuden mahdollisuuden elää rakastavassa perheessä.

Ryhdy kummiksi

Ajankohtaista

28.06.2017 Blogi: Mihin kaikki katosi?

Antti oli nuoren äitinsä, Annan, elämän keskipiste. Vaikeasta taustastaan ja ympäristön epäluuloista huolimatta Anna oli päättänyt pitää Antin ja kantaa äitiyden vastuun. Jo raskauden aikana Anna pohti paljon omaa lapsuuttaan ja suhdettaan omaan äitiinsä.

27.06.2017 Tiedote: Insaco Oy:stä SOS-Lapsikylän ensimmäinen yritysyhteistyökumppani Kuopiossa

SOS-Lapsikylä on saanut Pohjois-Savoon ensimmäisen yritysyhteistyökumppaninsa tukemaan alueen lasten ja perheiden hyvinvoinnin edistämistä, kun korjausrakentamiseen erikoistunut Insaco Oy lähti mukaan yhteistyöhön kolmeksi vuodeksi.

26.06.2017 Haemme lastensuojelun ammattilaisia sijaisvanhemmiksi Espooseen

Tarjoamme kilpailukykyisen palkan ja tilat sekä moniammatillisen tiimin ja yhteisön tuen. Sijaisvanhemmuus on vaativa tehtävä ja siten myös onnistumiset koetaan erittäin palkitsevina.

26.06.2017 Haemme lastensuojelun ammattilaisia sijaisvanhemmiksi Vihantiin

Rekrytoimme vanhempia laitosluvilla toimiviin lapsikyläkoteihimme työskentelemään vaativassa ja palkitsevassa tehtävässä huostaan otettujen lasten kanssa. Lapsikyläkodit tarjoavat loistavat puitteet ammatilliseen perhehoitoon ja lapsille turvallisen kasvuympäristön luomiseksi.

Kaikki tuoreet uutiset & tiedotteet

Lahjoita unelma lapselle

Suomessa yli 100 000 lasta elää vaikeuksien keskellä. Perheissä on köyhyyttä, syrjäytymistä, päihde- ja mielenterveysongelmia. Lapset kokevat kaltoinkohtelua, kiusaamista, leimaamista ja syrjintää. Jos perusturva ja usko huomiseen puuttuu, lapsen on mahdoton unelmoida paremmasta. 

Jokaisella pienellä tytöllä ja pojalla on oikeus hyvään lapsuuteen. Tuellasi autat lapsia ja nuoria kasvamaan turvassa. Kun elämän perusta on kunnossa, lapsi pystyy uskomaan itseensä ja unelmiinsa.

SOS-Lapsikylä perustaa uudenlaisia integroituja lapsikyliä ympäri Suomen.

Hyvää mieltä SOS-lahjalla

Jotkut lahjat vain ovat tärkeämpiä kuin toiset. Ostamalla SOS-lahjan annat hyvän mielen läheisellesi ja autat kovia kokeneita lapsia ja heidän perheitään.

SOS-Lahjakauppaan

Auta lapsia Suomessa

Säännöllisenä kotimaan työmme tukijana autat lapsia ja perheitä Suomessa.

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi

Kummit ovat tärkeitä

Tukemalla kansainvälistä työtämme kummina autat lasta kasvamaan perheessä.

Ryhdy kummiksi

Tue lapsia maailmalla

Tukemalla SOS-Lapsikylän kansainvälistä toimintaa vaikutat lasten arkeen maailmalla.

Tee kertalahjoitus

Perhetyöllä tuloksia

Auttamalla apua tarvitsevia perheitä Suomessa voimme ehkäistä lasten huostaanottoja ja tarjota tukea vaikeissa tilanteissa.

Tee kertalahjoitus

Testamentilla autat

Testamentti on arvokas perintö. Tekemällä lahjoituksen SOS-Lapsikylälle tiedät tukevasi tärkeää asiaa.

Lue lisää

Tarinoita lapsikylistä

Mashenkan valoisampi huominen

11-vuotias Mashenka tyttö pakeni Luhanskista kesällä 2014, vai paria päivää aiemmin kuin hänen kotinsa pommitettiin maan tasalle. Kodissa asuivat Mashenkan lisäksi hänen äitinsä ja isoäitinsä. Tyttö traumatisoitui tapahtumasta pahoin.

Vaikeuksien kautta parempaan elämään

Gambian maaseudulla aurinko paahtaa kuumasti ja maa on kuivaa odotellessa sadekauden alkamista. Saavumme taloon, jossa hyörii nuori nainen kouluikäinen poika jaloissaan. Olemme tulleet 32-vuotiaan Satang Tourayn kotiin. Hän on yksi SOS-Lapsikylän Perheiden tukemisen ohjelmaan osallistuvista yksinhuoltajista.

Etelä-Sudanin ruokakriisi pahenee

Etelä-Sudaniin julistettiin nälänhätä helmikuussa 2017 ja kriisi on syvenemässä entisestään. SOS-lapsikyläjärjestö tarjoaa apua maan pääkaupungissa Jubassa. Nälänhädän kiristyessä hätäapuohjelmaa laajennetaan tulevien kuukausien aikana.

Sukellus taiteen maailmaan

Punkaharjun lapsikylässä maalattiin Sydänsyli-yhteisötaideteosta neljänkymmenen maalarin voimin. Maalaamisen aikana sukelletaan ihmisen omiin kykyihin, lahjoihin ja tunteisiin, ja lopputulos on vaikuttava taideteos.

Lehti-ilmoitus muutti elämän - lapsikylävanhempi Nella huolehti 16 lapsesta

"Olin lapsikylävanhempana 34 vuotta. Sinä aikana ehdin olla äiti 16 lapselle. Vanhimmat lapseni ovat jo yli 40-vuotiaita ja kuopus 16-vuotias. Olen monen lapsen mummikin. Lähipiirini on todella laaja, sillä siihen kuuluvat myös lasten biologiset vanhemmat."

Suurista unelmista totta

Valokuvaaja Anthony Ubaud eli nuoruutensa lapsikylässä. Nyt hän on koonnut valokuvistaan Suuria unelmia -kampanjaa, jonka viestinä on, että kuka tahansa voi taustastaan huolimatta toteuttaa unelmansa.

SOS-Lapsikylä suosittelee:

Lahjoita