Hätäapu Syyriassa

Sodan runtelemassa Aleppon kaupungissa asuu YK:n arvion mukaan 100 000 lasta. Kaupungissa on jatkuva pula puhtaasta vedestä, ruuasta ja lääkkeistä. Auta meitä auttamaan ja tee lahjoitus!

Tee hätäapulahjoitus

Perheiden puolella

SOS-Lapsikylä edistää lasten ja perheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla. Tavoitteenamme on, että jokainen lapsi kasvaa perheessä rakastettuna, arvostettuna ja turvassa. Lahjoittamalla rakennat parempaa maailmaa.

Ryhdy lahjoittajaksi

Kummina autat

SOS-Lapsikylä edistää perheiden hyvinvointia myös maailmalla. Tavoitteenamme on, että jokainen lapsi kasvaa perheessä rakastettuna, arvostettuna ja turvassa. Kummina olet rakentamassa parempaa maailmaa.

Ryhdy kummiksi

Ajankohtaista

28.09.2016 Blogi: Sijaishuollosta itsenäistyvien nuorten työllistyminen on globaali haaste

Omien, jo aikuisten tyttärieni osalta olen monet kerrat ollut mentorina, sparraajana ja joskus jopa ovenavaajana, kun he ovat etsineet itselleen kesätöitä ja sittemmin vakinaisia työsuhteita. Valmistautuminen työhaastatteluun ja ansioluettelon kirjoittaminen ovat asioita, joihin aikuistuva nuori mielellään ottaa kokeneemman apua. SOS-lapsikylissä kasvaneille nuorille tämän kaltaisen sparraajan löytäminen ei aina ole helppoa.

28.09.2016 SOS-Lapsikylä hakee ohjaajaa Kaarinaan

Ohjaajaa haetaan määräaikaiseen tehtävään kahdeksi vuodeksi. Tehtävät koostuvat pääosin perhehoidossa työskentelystä. Perhehoidon työtehtävät toteutetaan sijaisperheissä, joten oman auton käyttö on välttämätöntä. Lisäksi ohjaaja työskentelee avopalveluissa erilaisissa tehtävissä.

26.09.2016 Tiedote: SOS-Lapsikylällä vuoden 2016 Vaikuttavin ARVO-teko

ARVO-liitto palkitsi SOS-Lapsikylän Varkauden mallin vuoden 2016 vaikuttavimpana ARVO-tekona. Toimintamalli on kehitetty yhteistyössä Varkauden kaupungin kanssa perheiden hyvinvoinnin edistämiseksi. ARVO-liiton mukaan SOS-Lapsikylän uusi toimintamalli ratkoo omalla esimerkillisellä tavallaan yhteiskunnan ongelmia, lisää ihmisten hyvinvointia ja tuottaa yhteiskuntaan positiivista jalanjälkeä.

23.09.2016 SOS-Lapsikylä hakee yövalvojaa Jyväskylän ryhmäkotiin

Yövalvojalta edellytämme ennen kaikkea soveltuvaa taustaa ja kokemusta lasten tai nuorten parissa työskentelystä. Sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan koulutus antaa hyvän perustan tehtävään. Kokemus monikulttuurisesta ympäristöstä tai maahanmuuttajatyöstä ja kielitaito ovat eduksi työssä.

Kaikki tuoreet uutiset & tiedotteet

Ryhdy kummiksi, annat kodin lapselle alle eurolla päivässä. from SOS-Lapsikylä on Vimeo.

Muuta yhden lapsen elämä ja ryhdy kummiksi

Maailmassa on miljoonia orpoja ja vanhempiensa huolenpidon menettäneitä lapsia. Suurin osa heistä asuu maailman köyhimmissä maissa, kuten Tansaniassa.

Yksinäisille lapsille jokainen päivä on selviytymistaistelua. Heille lapsuus ei ole huoletonta leikkiä. Kadulla asuminen on jatkuvaa ruuan ja turvallisen paikan etsimistä. Mihin päänsä uskaltaa laskea yöksi? Mistä löytää lämmin ja turvallinen syli? Yksinäiset lapset ovat kaikkein haavoittuvimmassa asemassa ja jatkuvassa vaarassa joutua hyväksikäytön tai huume- ja ihmiskaupan uhreiksi.

Ryhdy tänään SOS-kummiksi ja ojennat auttavan kätesi yhdelle vanhempiensa huolenpidon menettäneelle lapselle.

Auta lapsia Suomessa

Säännöllisenä kotimaan työmme tukijana autat lapsia ja perheitä Suomessa.

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi

Kummit ovat tärkeitä

Tukemalla kansainvälistä työtämme kummina autat lasta kasvamaan perheessä.

Ryhdy kummiksi

Tue lapsia maailmalla

Tukemalla SOS-Lapsikylän kansainvälistä toimintaa vaikutat lasten arkeen maailmalla.

Tee kertalahjoitus

Perhetyöllä tuloksia

Auttamalla apua tarvitsevia perheitä Suomessa voimme ehkäistä lasten huostaanottoja ja tarjota tukea vaikeissa tilanteissa.

Tee kertalahjoitus

Testamentilla autat

Testamentti on arvokas perintö. Tekemällä lahjoituksen SOS-Lapsikylälle tiedät tukevasi tärkeää asiaa.

Lue lisää

Tarinoita SOS-lapsikylistä

Perheiden auttaminen Aleppossa on työtä epätoivoa vastaan

Kuluneet viisi vuotta ovat olleet Syyrian Aleppossa asuville lapsille äärettömän raskaita. Vanhemmilla ei ole enää voimia auttaa itseään tai lapsiaan. Moni perhe on pakotettu jättämään kotinsa ja etsimään turvallisempaa paikkaa itselleen ja lapsilleen.

Rion olympialaisissa pelaava Mavis: Älkää jättäkö kykyjänne käyttämättä

SOS-lapsikylässä varttuneen Mavis Chirandun lapsuuden haave tuli toteen keskiviikkona 3.8., kun hän debytoi Zimbabwen jalkapallomaajoukkueessa ottelussa Saksaa vastaan. Mavisin osallistuminen olympialaisiin on kerännyt huomiota ja tehnyt samalla SOS-lapsikyläjärjestön tekemää työtä tunnetuksi. Vaikka Zimbabwe on toistaiseksi hävinnyt pelinsä (Saksaa vastaan 1–6 ja Kanadaa vastaan 1–3) on Mavis antanut vakuuttavaa näyttöä otteistaan: hän teki Zimbabwen ainoan maalin Kanadaa vastaan.

Nuori nainen SOS-lapsikylästä kisaa Rion olympialaisissa

Nuoren Mavisin kyvyt jalkapallossa huomattiin jo varhain. Hänen intohimonsa ja sitoutumisensa pelaamiseen kantaa nyt hedelmää, sillä Mavis pelaa Rion olympialaisissa Zimbabwen maajoukkueessa. Zimbabwen joukkue aloitti olympialaiset pelaamalla Saksaa vastaan keskiviikkona 3. elokuuta.

Lapsikylän väki turvassa Etelä-Sudanissa – epävakaa tilanne jatkuu yhä

Kansainvälisen SOS-lapsikyläjärjestön Itä- ja Etelä-Afrikan aluejohtaja Dereje Wordofa kertoo, että tilanne Etelä-Sudanin pääkaupungissa Jubassa on nyt rauhoittunut, mutta SOS-lapsikylän työntekijät ja perheet ovat edelleen hälytysvalmiudessa, sillä poliittinen ja turvallisuustilanne maassa on yhä hyvin epävakaa.

Ukrainan SOS-lapsikyläjärjestö auttaa lapsia konfliktin kaikilla osa-alueilla

Andriy Chuprikov on työskennellyt Ukrainan SOS-lapsikyläjärjestön maajohtajana vuodesta 2008. Vuonna 2014 Ukrainassa lanseerattiin hätäapuohjelma auttamaan lapsia ja perheitä, joihin Luhanskin ja Donetskin konflikti on vaikuttanut.

Osa pakolaislapsista tekee yksinäistä matkaa Eurooppaan

Kuten tuhannet muut eurooppalaiset pakolaiset, Jamal Muafak* lähti matkaan yksin. Hän oli vakuuttunut pääsevänsä aina Saksaan saakka. 16-vuotias syyrialainen pääsi kuitenkin vain Pohjois-Kreikkaan saakka, ennen kuin hänen matkansa tyssäsi ja esti hänen aikeensa ”tavata kaksi setäänsä Berliinissä”. Jamal on yksi yksin matkustavista alaikäisistä, jotka asuvat pakolaiskeskuksessa Diavatassa. SOS-lapsikyläjärjestö tarjoaa siellä opetusta, aktiviteetteja ja muuta tukea yli 2 000 siellä asuvalle ihmiselle.

SOS-Lapsikylä suosittelee:

Lahjoita