Etusivu | SOS-Lapsikylä

Perheiden puolella

SOS-Lapsikylä edistää lasten ja perheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla. Tavoitteenamme on, että jokainen lapsi kasvaa perheessä rakastettuna, arvostettuna ja turvassa. Lahjoittamalla rakennat parempaa maailmaa.

Ryhdy lahjoittajaksi

Kummina autat

SOS-Lapsikylä edistää perheiden hyvinvointia myös maailmalla. Tavoitteenamme on, että jokainen lapsi kasvaa perheessä rakastettuna, arvostettuna ja turvassa. Kummina olet rakentamassa parempaa maailmaa.

Ryhdy kummiksi

Ajankohtaista

28.04.2016 Infotilaisuus sijaisvanhemmuudesta 17.5. kauppakeskus Sellossa

Haemme toimintaamme erityisesti perheitä, jotka voivat ryhtyä sijaisvanhemmiksi sisaruksille tai erityistä hoitoa tarvitseville lapsille. Voit toimia sijaisvanhempana joko omassa kodissasi Uudellamaalla tai SOS-Lapsikylän omistamassa asunnossa Espoossa tai Vantaalla.

27.04.2016 Blogi: Lapsikerjäläisiä ja perinteitä Intiassa

Intian suurkaupungit tarjoavat virikkeitä kaikille aisteille. Aurinko paahtaa ihoa, hajut vaihtelevat mausteista viemäriin, liikenteen melu pauhaa korvissa, tuliset ruoat tarjoavat makuelämyksiä ja ympärillä tapahtuu kaikenlaista yllättävää. Tämän kaaoksen keskellä silmään pistävät kuitenkin kadulla kerjäävät lapset.

22.04.2016 SOS-Lapsikylä hakee sosiaalityöntekijää Tampereelle

Kyseessä on äitiysloman sijaisuus. Työtehtäviin kuuluvat muun muassa sijaisvanhempien rekrytointi, sijoitusprosessit ja yhteydet sijoittaviin kuntiin sekä sijaisvanhempien ja lasten tukeminen. Sosiaalityöntekijä työskentelee tiimin jäsenenä yhdessä erityistyöntekijän sekä perhetyöntekijöiden kanssa.

20.04.2016 Blogi: Kaksoset saivat isoveljen hymyjen maasta

Kun kaksosemme olivat kaksivuotiaita, ilmoitin vaimoni suureksi hämmästykseksi, että nyt voisi olla kolmannen lapsen aika. Me molemmat olimme siihen asti olleet vakaasti yksimielisiä siitä, että meidän lapsilukumme jää kahteen.

Kaikki tuoreet uutiset & tiedotteet

Afrikan sarvea koettelee pahin kuivuus yli 60 vuoteen

Itä- ja Etelä-Afrikan maat kärsivät pahimmasta kuivuudesta alueella yli 60 vuoteen. Kuivuus vaikuttaa miltei 50 miljoonan ihmisen päivittäiseen elämään ja yli miljoona lasta kärsii aliravitsemuksesta. Kuivuus myös pakottaa monet jättämään kotinsa ja asettumaan liikakansoitetuille pakolaisleireille.

Erityisen haavoittuvassa asemassa ovat lapset, joiden kasvu ja kehitys vaarantuvat vesipulan ja aliravitsemuksen takia. Tuhannet perheet ovat menettäneet elinkeinonsa kuivuuden takia eivätkä enää pysty huolehtimaan lastensa hyvinvoinnista. SOS-Lapsikylä auttaa vanhempiensa huolenpidon menettäneitä lapsia sekä koko alueen yhteisöjä.

Sinä voit auttaa!

Sinä voit auttaa ryhtymällä kummiksi alueen lapselle. Kummina annat orvolle tai vanhempiensa huolenpidon menettäneelle lapselle rakastavan kodin, turvallisen lapsuuden ja mahdollisuuden parempaan tulevaisuuteen. Ryhdy kummiksi nyt!


Auta lapsia Suomessa

Säännöllisenä kotimaan työmme tukijana autat lapsia ja perheitä Suomessa.

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi

Kummit ovat tärkeitä

Tukemalla kansainvälistä työtämme kummina autat lasta kasvamaan perheessä.

Ryhdy kummiksi

Tue lapsia maailmalla

Tukemalla SOS-Lapsikylän kansainvälistä toimintaa vaikutat lasten arkeen maailmalla.

Tee kertalahjoitus

Perhetyöllä tuloksia

Auttamalla apua tarvitsevia perheitä Suomessa voimme ehkäistä lasten huostaanottoja ja tarjota tukea vaikeissa tilanteissa.

Tee kertalahjoitus

Testamentilla autat

Testamentti on arvokas perintö. Tekemällä lahjoituksen SOS-Lapsikylälle tiedät tukevasi tärkeää asiaa.

Lue lisää

Tarinoita SOS-lapsikylistä

Botswanan kuivuus: “Jatkuva pula ruuasta”

Eve Damu, 58, on 14 lapsen ja lapsenlapsen yksihuoltajaäiti. Francistownin SOS-lapsikylä on auttanut Eveä ja hänen lapsiaan vuodesta 2009. Eve on jo pitkään kamppaillut köyhyyttä vastaan, mutta viimeisin kuivuus Botswanassa on tuonut mukanaan taas uuden haas

Botswanan kuivuus: ”Vettä pitää jonottaa ja toivoa, että sitä riittää”

Botswana on kärsinyt jo viisi vuotta poikkeuksellisen kuivasta säästä. El Niño -sääilmiö on vaikuttanut maan ruuantuotantomahdollisuuksiin ja tuontia naapurimaista on jouduttu lisäämään. Ruuan hinta on noussut ja syntynyt ruokakriisi. Pahiten kärsineet alueet ovat etelässä, missä sijaitsee myös Tlokwengin SOS-lapsikylä.

SOS-lapsikylässä varttunut Amul Thapa, 27, kertoo Nepalin maanjäristyksestä

Amul Thapa, 27, kasvoi Kavren SOS-lapsikylässä Nepalissa. Amul on ammatiltaan kuvajournalisti ja hän työskentelee Naya Patrik -lehdessä. Maaliskuussa 2016 Amul sai tunnustuksen Nepalin hallitukselta työstään maanjäristyksen ja jälleenrakennuksen dokumentoijana.

Vuosi maanjäristyksestä: neljän sisaruksen selviytymistarina

Rajakin* sisarussarja – kolme veljestä ja sisar – menettivät vanhempansa vuosi sitten sattuneessa maanjäristyksessä. Heidän äitinsä jäi loukkoon perheen talon sortuessa voimakkaan järistyksen aikana. Hän oli talon toisessa kerroksessa ja huusi lapsille: ”Juoskaa, juoskaa, maanjäristys! Juoskaa ulos äkkiä! ”

Teekauppa täynnä toivoa

Gita Mali on Himalajalla asuva 51-vuotias nainen. Vielä vuosi sitten Gita pyöritti teekauppaa pienessä Sankhun kaupungissa ja eli vaatimatonta elämää kaupungin keskustassa poikansa, tämän vaimon ja heidän kahden lapsensa kanssa. 25. huhtikuuta 2015 iskenyt maanjäristys muutti kaiken.

Uusi alku kaukana kotoa

Kun SOS-Lapsikylän ryhmäkotia perustettiin marraskuussa Jyväskylään, kenelläkään ei ollut tarkkaa käsitystä siitä, mitä seuraavien kuukausien aikana tapahtuisi. Kaikki oli uutta sekä ryhmäkodin työntekijöille, että vastaanotettaville alaikäisille turvapaikanhakijapojille. Aluksi kommunikointi hoitui lähinnä pantomiimin keinoin.

SOS-Lapsikylä suosittelee:

Lahjoita