Ole koti lapselle

Onko sinulla sisua ja sydäntä? Haemme sijaisperheitä ympäri Suomen. SOS-Lapsikylän sijaisvanhempana et jää yksin!

Sijaisperheeksi

Elli ei voi mennä kotiin

Suomessa joka kymmenes lapsi elää huolten, pelkojen ja murheiden värittämää lapsuutta. Ryhdy SOS-Kuukausilahjoittajaksi ja auta Ellin kaltaisia apua tarvitsevia lapsia!

Auta nyt

Olisitko sinä minulle tärkeä?

Alle eurolla päivässä sinä voit tarjota yksin jääneelle lapselle rakastavan kodin!

Ryhdy kummiksi

Ajankohtaista

27.04.2017 Lähellä-projekti kutsuu ideoimaan toimintaa ja kouluttaa ikääntyneitä vapaaehtoisiksi

SOS-Lapsikylä aloittaa Lähellä – sukupolvet toistensa tukena -projektin, jossa ikääntyneet vapaaehtoiset toimivat lasten ja perheiden tukena. Nykyisin on paljon perheitä, joilla ei ole lähipiirissään isovanhempia tai he asuvat kaukana. Lähellä-vapaaehtoisena sinulla on mahdollisuus olla lapselle ja perheelle tärkeä aikuinen ja kohdata samalla muita ikääntyneitä.

27.04.2017 Tule lapsikylävanhemmaksi Punkaharjulle

SOS-Lapsikylässä lapsikylävanhemmat toimivat työaikalain ulkopuolisessa työsuhteessa. Lapsikylävanhempi on sijaisvanhemman ammattinimike SOS-lapsikylätyössä. Lapsikylävanhemmat asuvat ja työskentelevät lapsikyläkodissa hoitaen kotiin sijoitettuja huostaan otettuja tai avohuollon tukitoimin sijoitettuja lapsia.

27.04.2017 Sinustako sijaisvanhempi Vantaan, Espoon tai Kuopion lapsikylään?

Haemme uusiin 2017 valmistuviin koteihin sijaisvanhempia Kuopiossa, Espoossa ja Vantaalla.

27.04.2017 Sijaisvanhemmaksi tai -perheeksi Punkaharjulle?

Etsimme valmennettuja sijaisvanhempia (myös yksin toimiva sijaisvanhempi on mahdollinen), jo toiminnassa olevaan lapsikyläkotiin Punkaharjulle. Tehtävä täytetään välittömästi ja toteutetaan toimeksiantosopimussuhteella.

Kaikki tuoreet uutiset & tiedotteet

Sinä voit auttaa

Kambodzalaisen Channan elämä oli päivästä toiseen selviytymistaistelua suurkaupungin levottomilla kaduilla. Kuusivuotiaan tytön päivittäisiin huolenaiheisiin kuului mistä löytää turvallinen paikka nukkua ja tarpeeksi ruokaa, ei pelkästään itselleen vaan myös pikkusiskolleen.

SOS-lapsikyläjärjestö auttaa lapsia, jotka ovat menettäneet tai ovat vaarassa menettää vanhempiensa huolenpidon. SOS-lapsikylät tarjoavat joka päivä kovia kokeneille lapsille sijaisvanhemman tuen, kodin ja mahdollisuuden parempaan tulevaisuuteen.

Alle eurolla päivässä sinä voit tarjota yksin jääneelle lapselle rakastavan kodin!

Ryhdy tänään kummiksi ja annat lapselle rakastavan kodin, koulutuksen ja tulevaisuuden.

SOS-Lapsikylä perustaa uudenlaisia integroituja lapsikyliä ympäri Suomen.

Hyvää mieltä SOS-lahjalla

Jotkut lahjat vain ovat tärkeämpiä kuin toiset. Ostamalla SOS-lahjan annat hyvän mielen läheisellesi ja autat kovia kokeneita lapsia ja heidän perheitään.

SOS-Lahjakauppaan

Auta lapsia Suomessa

Säännöllisenä kotimaan työmme tukijana autat lapsia ja perheitä Suomessa.

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi

Kummit ovat tärkeitä

Tukemalla kansainvälistä työtämme kummina autat lasta kasvamaan perheessä.

Ryhdy kummiksi

Tue lapsia maailmalla

Tukemalla SOS-Lapsikylän kansainvälistä toimintaa vaikutat lasten arkeen maailmalla.

Tee kertalahjoitus

Perhetyöllä tuloksia

Auttamalla apua tarvitsevia perheitä Suomessa voimme ehkäistä lasten huostaanottoja ja tarjota tukea vaikeissa tilanteissa.

Tee kertalahjoitus

Testamentilla autat

Testamentti on arvokas perintö. Tekemällä lahjoituksen SOS-Lapsikylälle tiedät tukevasi tärkeää asiaa.

Lue lisää

Tarinoita lapsikylistä

Moni haitilainen lapsi on menettänyt vanhempansa

SOS-lapsikyläjärjestö auttaa Haitilla erityisesti niitä lapsia, jotka ovat menettäneet vanhempansa hirmumyrsky Matthew’n seurauksena, joutuneet eroon vanhemmistaan tai ovat lähteneet yksin maaseudulta kaupunkeihin etsimään parempaa elämää.

Hurrikaani Matthew’n aiheuttamia tuhoja korjataan yhä

Marie Anisen luokkahuoneesta Las Cayesin SOS-lapsikylässä ei ole enää paljoakaan jäljellä. Lokakuussa iskenyt Hirmumyrsky Matthew repäisi luokkahuoneen metallikaton mukanaan ja raju sade tuhosi luokkahuoneen täysin. Yhteensä jopa 774 koulua tuhoutui kokonaan tai osittain hurrikaanin seurauksena. Las Cayesin SOS-lapsikylässä koulunkäynti keskeytyi viikoksi, mutta kylän henkilökunta keksi nopeasti väliaikaisratkaisun 400 koululaiselle, jotta lasten koulunkäynti voisi jatkua.

Lapset muuttivat elämän

Vielä viisi vuotta sitten Leila hoiti vanhuksia ja Pasi oli töissä nuorten työpajalla Kouvolassa. Nyt he asuvat Tampereen Vuoreksen lapsikylässä seitsemän lapsen kanssa.

"Rukoilen, että sota loppuisi pian"

Lue aleppolaisten lasten ajatuksia sodasta. Lapsia haastateltiin Aleppon lähistöllä sijaitsevassa väliaikaisessa SOS-lapsikylän koulussa ja lapsiystävällisissä tiloissa. Lapset saivat ottaa itsestään selfietä ja kertoa, mikä heillä on tärkeää. Kaikki haastatellut lapset ovat joutuneet jättämään kotinsa Aleppossa.

Damaskoksen SOS-lapsikylän asukkaat palasivat koteihinsa yli kuukauden tauon jälkeen

Damaskoksen SOS-lapsikylän asukkaat saivat kuulla lokakuun lopulla pitkästä aikaa hyviä uutisia. Syyskuussa evakuoidun lapsikylän asukkaat pääsivät muuttamaan takaisin koteihinsa. Kylästä jouduttiin lähtemään alueella tapahtuneiden ankarien pommitusten takia.

Haitiin iskenyt hirmumyrsky Matthew sai aikaan valtavia tuhoja

Haitille iskenyt hirmumyrsky Matthew on saanut aikaan valtavia tuhoja ja jättänyt saarelle lohduttoman näyn. Kokonaisia taloja on huuhtoutunut mereen ja niitä on romahtanut maan tasalle. Sadot ovat lakoontuneet ja tien ovat monin paikoin vaurioituneet kulkukelvottomiksi. Talojen kattoja ja esineitä on lennellyt ympäriinsä. Pystyyn jääneet talot ovat täyttyneet mudasta ja sähköt ovat monin paikoin katki.

SOS-Lapsikylä suosittelee:

Lahjoita