Lukisipa joku joskus iltasadun

Jos elämän perusasiat eivät ole kunnossa, iltasatukin voi tuntua kaukaiselta unelmalta.

Toteuta pieni unelma

Muuta pienen lapsen elämä

Voisiko yksi maailman hylätyistä lapsista olla tärkeä juuri sinulle?

Ryhdy SOS-Kummiksi

SOS-Lapsikylä auttaa lapsia ja perheitä

SOS-Lapsikylä on lastensuojelun ja lapsiperheiden varhaisen tuen asiantuntija ja palvelujärjestelmän uudistaja. Teemme jatkuvaa työtä haavoittavissa oloissa kasvavien lasten hyväksi Suomessa ja maailmalla. 

Ryhdy SOS-kummiksi

SOS-Kummina annat alle eurolla päivässä yksin jääneelle lapselle mahdollisuuden selviytyä ja kasvaa rakastavassa perheessä.

SOS-Kummiksi

Liity kuukausilahjoittajaksi

Auta lapsia ja perheitä Suomessa ryhtymällä kotimaan kuukausilahjoittajaksi. Pitkäjänteinen lahjoittaminen on kaikkein tehokkain tapa auttaa.

Auta nyt

Tee kertalahjoitus

SOS-Lapsikylän työ lasten ja perheiden hyväksi on mahdollista vain lahjoittajiemme tuella. Yhdessä voimme muuttaa monen lapsen elämän.

Lahjoita lapselle

Ajankohtaista

20.11.2017 Blogi: Lapsen osallisuus suojelee lasta

Lapsen oikeus ilmaista näkemyksensä ja saada ne huomioiduksi itseään koskevissa asioissa on lapselle kuuluva perus- ja ihmisoikeus. Sen vastapainona on aina aikuisten velvollisuus ottaa lapsen oikeus vakavasti.

20.11.2017 SOS-Lapsikylän feissarien liikkeet tällä viikolla

SOS-Lapsikylän feissarit kiertävät ovelta ovelle tällä viikolla pääkaupunkiseudulla, Oulussa ja Kotkassa.

17.11.2017 SOS-Lapsikylä ja Päijät-Hämeen lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelma yhteistyöhön

SOS-Lapsikylä ja Päijät-Hämeen lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelma (LAPE) ovat käynnistäneet uudenlaisen yhteistyön, jossa on tavoitteena tehdä näkyväksi Päijät-Hämeen lapsiperheiden tukemisen nykytilanteen kipupisteet ja onnistumiset sekä muutoksen mahdollisuudet ja esteet.

17.11.2017 Tiedote: Miljoonat lapset vaarassa syrjäytyä ilman riittävää huolenpitoa

SOS-lapsikyläjärjestön arvion mukaan 220 miljoonaa lasta eli joka kymmenes lapsi maailmassa kasvaa ilman riittävää huolenpitoa.

Kaikki tuoreet uutiset & tiedotteet

Lahjoitusvarojen käyttö ja keräyskulut

SOS-Lapsikylän työ ei olisi mahdollista ilman lahjoittajien tukea. Lahjoitusvarat käytetään vastuullisesti lasten hyväksi. Lue lisää

Lahjoittamisen muut muodot

Muut lahjoitusmuodot

Haluatko tehdä merkkipäivälahjoituksen tai vaikka perustaa oman keräyksen? Lue lisää: Lahjoittamisvaihtoehdot

Etsitkö aineetonta lahjaa läheisellesi?

Ostamalla aineettoman SOS-lahjan annat hyvän mielen läheisellesi ja autat kovia kokeneita lapsia ja heidän perheitään Suomessa. SOS-lahjakauppaan

Tarinoita lapsikylistä

Uusi SOS-lapsikylä avattiin Syyrian Damaskoksessa

Syyrian SOS-lapsikyläjärjestö on avannut uuden lapsikylän Damaskoksessa voidakseen tarjota lapsille sijaishuoltoa. Kymmenessä asunnossa on tilaa yhteensä 80 lapselle. Kyseessä on toinen SOS-lapsikylä Syyrian pääkaupungissa, ja siitä tulee koti monille lapsille, jotka ovat menettäneet vanhempiensa huolenpidon tai odottavat jälleen yhdistämistä takaisin biologisiin perheisiinsä.

Syli täynnä lämpöä ja turvaa

Gambiassa Bakotehin SOS-lapsikylän pihamaalla lapset hyörivät värikkäästi pukeutuneen naisen helmoissa. Nainen ei ole heidän biologinen äitinsä, vaan 17 vuotta lapsikylä-äitinä toiminut Theresa Domez. Lapsille hän on kuitenkin aivan kuin oma äiti.

Syyrian sisällissota jatkuu – avasimme uuden väliaikaisen keskuksen vanhemmistaan eroon joutuneille lapsille

“Sota on vienyt lapsiltamme kaiken” kertoo paikallinen SOS-lapsikylän työntekijä Syyriassa. ”Monet lapset ovat menettäneet perheensä, kotinsa ja toivon. Uskomme, että tarjoamalla suojaa ja lapsiystävällisiä tiloja, voimme antaa lapsille takaisin sodan viemää lapsuutta ja vähentää sotavuosien aiheuttamia traumoja."

SOS-lapsikyläjärjestö auttaa rajuista tulvista kärsiviä perheitä Nepalissa

Nepalin SOS-lapsikyläjärjestö tarjoaa lapsiystävällisen tilan ja jakaa hätäaputarvikkeita Bardiyan läntisellä alueella sekä idässä Itaharissa, koska monsuunisateet ovat saaneet aikaan laajoja tulvia.

Yhdessä, mutta erikseen

”Omassa lapsuudessani pihat olivat täynnä leikkiviä lapsia. Kun Aapo syntyi, ei meidän talomme hiekkalaatikolla näkynyt ketään. Täällä lapset vilistävät pihalla ja kaikille löytyy leikkikavereita”, pohtii sijaisisä Mika Ahonen.

Mashenkan valoisampi huominen

11-vuotias Mashenka tyttö pakeni Luhanskista kesällä 2014, vai paria päivää aiemmin kuin hänen kotinsa pommitettiin maan tasalle. Kodissa asuivat Mashenkan lisäksi hänen äitinsä ja isoäitinsä. Tyttö traumatisoitui tapahtumasta pahoin.

SOS-Lapsikylä suosittelee:

Lahjoita