Muuta tekstin kokoa

Avullasi voimme auttaa lasta kasvamaan turvassa ja rakastettuna

Tee lahjoitus
Kohdistan lahjoitukseni: kotimaahanulkomaille

Elli haluaa turvallisen kodin - sinä voit auttaa!

Sormia ja varpaita palelee taas, mutta Elli ei uskalla mennä vielä kotiin. Nälkä  kurnii vatsassa, mutta kotona odottaa vain kasa pulloja ja remuavat aikuiset.

Ellin kokema turvattomuus on monen suomalaisen lapsen todellisuutta. Päihde- ja mielenterveysongelmien viedessä vanhempia, lapset jäävät vaille huolenpitoa. 

Kaltoinkohdellut ja heitteille jääneet lapset tarvitsevat tukeamme, sillä he ovat erittäin haavoittuvassa asemassa niin omassa kodissaan kuin sen ulkopuolellakin.

SOS-Lapsikylä on olemassa Ellin kaltaisia lapsia varten. Sinun avullasi voimme tarjota huostaan otetuille lapsille turvallisen kodin, jossa lapsesta  huolehtivat sijaisvanhemmat sekä koko ympäröivä kyläyhteisö.

Kuukausilahjoittajana autat meitä tarjoamaan Ellin tavoin kovia kokeneelle lapselle rakastavan kodin! Klikkaa tästä ja auta!


24.04.2014 SOS-Lapsikylän varainhankkijat kiertävät ovilla Espoossa ja Tampereella juhannukseen saakka

Haemme uusia kuukausilahjoittajia tukemaan SOS-Lapsikylän työtä Suomessa.

23.04.2014 Kuka auttaisi meidän perhettä? -tutkimus julkaistu

Kaarinan SOS-lapsikylän sosiaalityöntekijä Sonja Vanhanen on ainutlaatuisessa tutkimuksessaan haastatellut SOS-lapsikyliin sijoitettuja lapsia ja heidän läheisiään. Tutkimus antaa tietoa, miten vanhemmat kokevat vanhemmuuden tilanteessa, jossa oma lapsi on sijoitettu kodin ulkopuolelle, ja millaista tukea he vanhemmuudelleen toivoisivat.

15.04.2014 SOS-lapsikyläjärjestön hätäapu Syyriassa numeroina

Joulukuusta lähtien SOS-lapsikyläjärjestö on jakanut Syyriassa vaatteita ja tarvikkeita, joiden avulla kodeistaan paenneiden perheiden on ollut mahdollista selvitä Syyrian kylmästä talvesta. Avunsaajista suurin osa on ollut lapsia.

28.03.2014 Suomen SOS-lapsikylätoiminnan neljä ensimmäistä vuosikymmentä taltioituna Kansallisarkistoon

Keskeisimmät asiakirjat SOS-Lapsikylän historian varrelta on nyt talletettu Kansallisarkiston kokoelmiin.

Kaikki tuoreet uutiset & tiedotteet

Tarinoita SOS-lapsikylistä

Damaskoksen kaduilta uuteen kotiin

Viidenkymmenen vuoden ikää lähestyvä syyrialainen kolmen lapsen isä, Hassan, löysi eräänä päivänä kotikorttelinsa kadulta kaksi pientä, yksinäistä tyttöä. Heillä ei ollut vanhempia, kotia, ruokaa tai minkäänlaista turvaa.

Tavallinen arkipäivä

Heitä on kaikkialla. Jokaisessa kadunkulmassa. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvassa Angkor Watin temppelissä. Kaupungin läpi virtaavan kauniin vesireitin varrella. He ovat siellä, miltei ihollasi. Lapset, jotka myyvät sekä itseään että perinteistä turistikrääsää puoli-ilmaiseksi. Tämä on katulasten arkea.

Uusi turvallinen koti

Nelivuotias Marc löydettiin Banguin lentokentältä Keski-Afrikan tasavallan pääkaupungista pakolaisleiriltä. Hän oli eksynyt vanhemmistaan. Perhe, joka katsoi hänen peräänsä leirillä, ei huolehtinut hänestä kunnolla, vaan hän joutui kaltoin kohtelun uhriksi. Nyt Marc on päässyt turvaan Banguin SOS-lapsikylään ja toiveena on vielä löytää hänen vanhempansa.

Vanhat pelot palaavat takaisin

Poliittinen tilanne Ukrainassa on ollut hyvin epävakaa jo yli kaksi kuukautta. Turvattomuuden tunne on levinnyt jokaiseen maan perheeseen. ”Jännittää, tilanteen epävakauden voi tuntea ilmassakin. Kaikki ovat henkisesti todella tiukilla”, kertoo lapsikylä-äiti Valya Brovaryn lapsikylästä, joka sijaitsee vain 20 kilometrin päässä Kiovan keskustasta.

Yainkain on nyt vastuuntuntoisempi ja parempi äiti

Yhdessä maailman köyhimmistä maista, Sierra Leonessa, asuva 26-vuotias Yainkain ei yrityksistään huolimatta pystynyt hankkimaan lapsilleen edes meille niin itsestään selviä perustarpeita. Lue, miten Perheiden tukemisen ohjelma on auttanut häntä pitämään huolta kolmesta tyttärestään.

Kadulta rakastavaan kotiin

”Muistan sen päivän, kun hän saapui. Jouduin kantamaan häntä sylissäni joka paikkaan, sillä hän ei pystynyt kävelemään”, lapsikylä-äiti Mestina muistelee hetkeä, kun viisivuotias Pyndaplut muutti kylään asumaan vuonna 2004. Pieni poika kärsi riisitaudista eikä hän pystynyt kävelemään tai leikkimään kuten muut lapset.

Sulje

Tänäkin yönä liian moni lapsi nukkuu kadulla aivan yksin - kummina voit auttaa!

Miljoonat Monan kaltaiset orvoksi jääneet lapset joutuvat selviytymään omillaan: vailla isää ja äitiä, vailla kotia ja ilman toivoa tulevaisuudesta.

Alle eurolla päivässä sinä voit tarjota orvoksi jääneelle lapselle rakastavan kodin!

Kadulla orvoksi jäänyt lapsi on vaarassa joutua sairauksien, hyväksikäytön tai ihmiskaupan uhriksi.Sinun avullasi vaarassa oleva lapsi saa kodin, jossa hän voi elää turvassa ja rakastettuna.

Ryhdy tänään kummiksi ja annat lapselle rakastavan kodin, koulutuksen ja tulevaisuuden.

POP-UP Kummi

Toiveeni lapsen maanosasta tai maasta:

Toiveeni lapsen sukupuolesta

Minulle sopiva kummimaksu / kk:

Minulle sopiva kummimaksu / kk:

Anni 8v ei joudu enää pelkäämään

Lomake

POP-UP kk-lahjoittaja

Minulle sopiva kuukausilahjoitus / kk:

Minulle sopiva kuukausilahjoitus / kk: