Etusivu | SOS-Lapsikylä
Muuta tekstin kokoa

  Auta pakolaiskriisin lapsiuhreja!

  Euroopan pakolaiskriisi on kulminoitunut viimeisten viikkojen aikana katastrofaaliseen pisteeseen. Uutiskuvat kertovat synkkää tarinaa. Monelle Välimeren ylitys on ollut viimeinen keino päästä turvaan. Matka on kuitenkin vienyt jo liian monta henkeä. Lapset ovat tässäkin kriisissä kaikkein heikoimmassa asemassa.

  Tuhansia lapsia on joutunut pakenemaan kotoaan ja pyrkivät Eurooppaan. Monet pakenevat yksin tai heidät erotetaan vanhemmistaan kesken ympärillä vallitsevaa kaaosta. SOS-Lapsikylä on paikan päällä auttamassa näitä lapsia. Myös sinä voit auttaa.

  Lahjoituksesi käytetään kriisialueella vanhemmistaan eroon joutuneiden lasten auttamiseksi. Tällä hetkellä keräämme varoja Eurooppaan konflikteja pakeneville lapsille. SOS-Lapsikyläjärjestöt Italiassa, Kreikassa, Serbiassa ja Makedoniassa ovat käynnistäneet ohjelmia näiden lasten auttamiseksi maiden kärsimistä talousvaikeuksista huolimatta.

  Voit tehdä lahjoituksen helpoiten verkkolomakkeella.

  Voit lahjoittaa myös soittamalla numeroon 0600 04235 (20€), tekstaamalla SOS numeroon 16499 (10€) tai tekemällä lahjoituksen SOS-Lapsikyläsäätiön tilille FI27 2386 1800 0100 66, Viite: 2105.

  12.10.2015 Haemme perhetyön ohjaajaa Kaarinan SOS-lapsikylään

  Ohjaaja työskentelee perhehoitajan kodissa lasten ja sijaisvanhempien kanssa. Ensisijaista työssä on lapsen kasvun ja kehityksen tukeminen sekä hänen hyvinvoinnistaan ja turvallisuudestaan huolehtiminen yhteistyössä muiden ammattilaisten kanssa. Perhehoidon ohjaajan tehtävä on määräaikainen 1.11.2015- 31.8.2016.

  09.10.2015 Turvaa hakevien lasten auttamiseen on sitouduttava pitkäkestoisesti

  Suomesta on lyhyen ajan kuluessa hakenut turvaa yli 1000 maahan yksin tullutta alaikäistä lasta. Ensisijaisesti heidän tulee saada turvapaikka, mikä vastaa lasten tarpeisiin.

  08.10.2015 Haemme työntekijöitä turvapaikkaa hakeville lapsille perustettavaan ryhmäkotiin Jyväskylään

  Haemme 12-paikkaiseen ryhmäkotiin johtajaa, sosiaalityöntekijää, terveydenhoitajaa/sairaanhoitajaa, ohjaajia ja yövalvojia.

  08.10.2015 SOS-Lapsikylä perustaa ryhmäkodin yksin turvapaikkaa hakeville lapsille Keski-Suomeen

  Tiedote: 8.10.2015 - Yksin tulevien turvapaikkaa hakevien lasten auttamiseksi SOS-Lapsikylä perustaa ryhmäkodin Jyväskylään. Myös Espooseen ollaan käynnistämässä ryhmäkoti.

  Kaikki tuoreet uutiset & tiedotteet

  Tarinoita SOS-lapsikylistä

  Kymmenvuotias Liliane toivoo palaavansa vielä kotimaahansa: "Ikävöin Syyriaa"

  Liliane oli perheineen kotona Aleppossa, kun rakennusta yhtäkkiä pommitettiin. Viisihenkisestä perheestä kolme selvisi, mutta he joutuivat eri teille. Liliane asuu veljensä kanssa SOS-lapsikylässä Libanonissa ainakin siihen asti, kunnes heidän äitinsä pääsee sairaalahoidosta.

  Syyrialaisen Elyas-pojan pakomatka päättyi SOS-lapsikylään

  8-vuotias Elyas pakeni Syyrian sotaa Libanoniin, ja karkasi myöhemmin huonoista perheoloista omille teilleen. Hänet löydettiin ja tuotiin Khensharan SOS-Lapsikylän hätäapukeskukseen. Sittemmin Elyas on jatkanut lapsen elämää normaalisti - hän käy koulua ja pohtii, mitä tekisi aikuisena.

  SOS-lapsikyläjärjestön hätäapu auttanut Nepalissa jo 40 000 lasta

  Huhtikuun lopussa sattuneesta tuhoisasta maanjäristyksestä on kulunut jo kolme kuukautta. Järistyksessä kuoli tuhansia ja se vaikutti miljoonien nepalilaisten elämään. Kuluneiden kuukausien aikana SOS-lapsikyläjärjestö on tarjonnut hätäapua jo yli 40 000 lapselle.

  Usha löysi uuden kodin SOS-lapsikylästä menetettyään molemmat vanhempansa maanjäristyksessä

  10-vuotias Usha menetti maanjäristyksessä molemmat vanhempansa, kaikki sisaruksensa ja suurimman osan sukulaisistaan. Nyt Usha asuu Sanothimin SOS-lapsikylässä ja käy koulua.

  Nepalin maanjäristyksessä orvoksi jäänyt tyttö pääsi asumaan SOS-lapsikylään Sanothimiin

  10-vuotias Lila leikki pihalla serkkunsa kanssa kun maanjäristys iski ja hänen kotinsa tuhoutui ihan hänen vieressään. Sisällä talossa olivat hänen vanhempansa sekä kuusi sukulaistaan.

  Mahdollisuuksia Gambian lapsille

  Gambia on yksi Afrikan pienimmistä ja köyhimmistä valtioista. Taloudellisesti epävakaa maa on kärsinyt myös luonnonkatastrofeista, jotka ovat tehneet ihmisistä kodittomia ja jättäneet monet lapset orvoiksi. SOS-Lapsikylä auttaa Gambian lapsia tarjoamalla koteja, koulutusta ja tukea perheille.

  Sulje

  Tänäkin yönä liian moni lapsi nukkuu kadulla aivan yksin - kummina voit auttaa!

  Miljoonat Monan kaltaiset orvoksi jääneet lapset joutuvat selviytymään omillaan: vailla isää ja äitiä, vailla kotia ja ilman toivoa tulevaisuudesta.

  Alle eurolla päivässä sinä voit tarjota orvoksi jääneelle lapselle rakastavan kodin!

  Kadulla orvoksi jäänyt lapsi on vaarassa joutua sairauksien, hyväksikäytön tai ihmiskaupan uhriksi.Sinun avullasi vaarassa oleva lapsi saa kodin, jossa hän voi elää turvassa ja rakastettuna.

  Ryhdy tänään kummiksi ja annat lapselle rakastavan kodin, koulutuksen ja tulevaisuuden.

  POP-UP Kummi

  Toiveeni lapsen maanosasta tai maasta:

  Toiveeni lapsen sukupuolesta

  Minulle sopiva kummimaksu / kk:

  Minulle sopiva kummimaksu / kk:

  Anni 8v ei joudu enää pelkäämään

  Lomake

  POP-UP kk-lahjoittaja

  Minulle sopiva kuukausilahjoitus / kk:

  Minulle sopiva kuukausilahjoitus / kk: