Sinä voit auttaa

Suomessa joka kymmenes lapsi elää huolten, pelkojen ja murheiden värittämää lapsuutta. Tue SOS-Lapsikylän kuukausilahjoittajana apua tarvitsevia lapsia!

Auta nyt

Kummina autat

SOS-Lapsikylä edistää perheiden hyvinvointia myös maailmalla. Tavoitteenamme on, että jokainen lapsi kasvaa perheessä rakastettuna, arvostettuna ja turvassa. Kummina olet rakentamassa parempaa maailmaa.

Ryhdy kummiksi

Ajankohtaista

19.10.2016 Blogi: Pitkäjänteisellä yhteistyöllä saadaan parhaita tuloksia

Olemme tehneet SOS-Lapsikylän kanssa yhteistyötä jo useiden vuosien ajan. Tuemme lapsikylien toimintaa pääyhteistyökumppanina monin eri tavoin sekä rahallisesti että tietoliikenneyhteyksin. SOS-Lapsikylästä on tullut kaikille DNA:laisille tuttu yhdistys, jota tahdotaan tukea monin eri tavoin.

13.10.2016 SOS-Lapsikylä valmentaa uusia tukiperheitä Espoossa ja Vantaalla

Onko sinun sylissäsi vielä tilaa? Voisitko harkita toimivasi tukiperheenä sitä tarvitsevalle lapselle keskimäärin yhden viikonlopun kuukaudessa? Seuraava tukiperhevalmennus käynnistyy Espoossa marraskuussa.

12.10.2016 Blogi: Riippumaton pohdiskelija

"Uskonnollinen ja poliittinen sitoutumattomuus tuntuu olevan elinehto järjestölle. Hyvältähän se kuulostaakin. Nykyisessä ääriliikkeiden maailmassa tuntuu toki oikealta julistaa riippumattomuutta."

12.10.2016 SOS-Lapsikylä hakee perhekuntoutuksen perhetyöntekijää Punkaharjulle

Perhetyöntekijä työskentelee perhekuntoutustiimissä. Perheet ovat sijoitettuna lapsikylään tai perhekuntoutusta tehdään perheen kotona. Perhekuntoutuksen työntekijä koordinoi perheen tukiverkostoa kuntoutuksen aikana ja tekee tiivistä yhteistyötä verkoston toimijoiden kanssa.

Kaikki tuoreet uutiset & tiedotteet
Eemil 10v

Auta Eemilin kaltaisia lapsia kuukausilahjoittajana

”Sillon kun mun pikkuveli Olli itkee yöllä, mä yleensä meen sen viereen nukkumaan niin se rauhottuu. Isä kun lähti, niin äiti on alkanu nukkuu tosi paljon, eikä se herää tollaseen. Joskus se itkee kauheesti eikä sille voi oikeen mitään. Olli menee sillon yleensä peiton alle piiloon. Jos mua itkettää kun mä en tiiä mitä tehdä, niin mä meen sillon vessaan niin Olli ei nää."  -Eemil

Suomessa on tuhansia lapsia, jotka elävät turvattomissa oloissa peloissaan.

Nämä lapset joutuvat usein pitämään huolta vielä pienemmistä sisaruksistaan ja usein myös vanhemmistaan.

Lue miten Eemilille kävi.


Auta lapsia Suomessa

Säännöllisenä kotimaan työmme tukijana autat lapsia ja perheitä Suomessa.

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi

Kummit ovat tärkeitä

Tukemalla kansainvälistä työtämme kummina autat lasta kasvamaan perheessä.

Ryhdy kummiksi

Tue lapsia maailmalla

Tukemalla SOS-Lapsikylän kansainvälistä toimintaa vaikutat lasten arkeen maailmalla.

Tee kertalahjoitus

Perhetyöllä tuloksia

Auttamalla apua tarvitsevia perheitä Suomessa voimme ehkäistä lasten huostaanottoja ja tarjota tukea vaikeissa tilanteissa.

Tee kertalahjoitus

Testamentilla autat

Testamentti on arvokas perintö. Tekemällä lahjoituksen SOS-Lapsikylälle tiedät tukevasi tärkeää asiaa.

Lue lisää

Tarinoita SOS-lapsikylistä

Haitiin iskenyt hirmumyrsky Matthew sai aikaan valtavia tuhoja

Haitille iskenyt hirmumyrsky Matthew on saanut aikaan valtavia tuhoja ja jättänyt saarelle lohduttoman näyn. Kokonaisia taloja on huuhtoutunut mereen ja niitä on romahtanut maan tasalle. Sadot ovat lakoontuneet ja tien ovat monin paikoin vaurioituneet kulkukelvottomiksi. Talojen kattoja ja esineitä on lennellyt ympäriinsä. Pystyyn jääneet talot ovat täyttyneet mudasta ja sähköt ovat monin paikoin katki.

Lapseni on vaarassa

Tyttärensä tilasta huolissaan oleva äiti, Olga*, 43, hakee apua SOS-lapsikyläjärjestön perheiden tukemisen ohjelmasta. Köyhä Westville Community on Post Elisabethissa sijaitseva moniongelmainen asuinalue. Alueelta puuttuvat monet peruspalvelut ja infrastruktuuri. HIV-tartuntojen määrä on ennätysmäisen korkea. Jokaisessa taloudessa on ainakin yksi tartunnan saanut. Olgan tytär on 18-vuotias, ja vaarassa ajautua huonoon tilanteeseen.

Ceesayn perhe on saanut apua SOS-Lapsikylän perheiden tukemisen ohjelmasta

Ceesayn perhe asuu Gambian Somassa. Perheeseen kuuluu 32-vuotias yksinhuoltajaäiti Jakong, 9-vuotias poika Ebrima, 7-vuotias tytär Awa sekä isovanhemmat Darboe ja Momodoui. Ebrima on ala-asteen toisella luokalla ja Awa käy leikkikoulua. Ennen kuin perhe pääsi SOS-lapsikyläjärjestön perheiden tukemisen ohjelmaan, he asuivat Jakongin isäpuolen pienessä majassa. Isovanhemmat asuivat majan toisessa huoneessa ja äiti lapsineen toisessa.

Perheiden auttaminen Aleppossa on työtä epätoivoa vastaan

Kuluneet viisi vuotta ovat olleet Syyrian Aleppossa asuville lapsille äärettömän raskaita. Vanhemmilla ei ole enää voimia auttaa itseään tai lapsiaan. Moni perhe on pakotettu jättämään kotinsa ja etsimään turvallisempaa paikkaa itselleen ja lapsilleen.

Rion olympialaisissa pelaava Mavis: Älkää jättäkö kykyjänne käyttämättä

SOS-lapsikylässä varttuneen Mavis Chirandun lapsuuden haave tuli toteen keskiviikkona 3.8., kun hän debytoi Zimbabwen jalkapallomaajoukkueessa ottelussa Saksaa vastaan. Mavisin osallistuminen olympialaisiin on kerännyt huomiota ja tehnyt samalla SOS-lapsikyläjärjestön tekemää työtä tunnetuksi. Vaikka Zimbabwe on toistaiseksi hävinnyt pelinsä (Saksaa vastaan 1–6 ja Kanadaa vastaan 1–3) on Mavis antanut vakuuttavaa näyttöä otteistaan: hän teki Zimbabwen ainoan maalin Kanadaa vastaan.

Nuori nainen SOS-lapsikylästä kisaa Rion olympialaisissa

Nuoren Mavisin kyvyt jalkapallossa huomattiin jo varhain. Hänen intohimonsa ja sitoutumisensa pelaamiseen kantaa nyt hedelmää, sillä Mavis pelaa Rion olympialaisissa Zimbabwen maajoukkueessa. Zimbabwen joukkue aloitti olympialaiset pelaamalla Saksaa vastaan keskiviikkona 3. elokuuta.

SOS-Lapsikylä suosittelee:

Lahjoita