Sinä voit auttaa

Suomessa joka kymmenes lapsi elää huolten, pelkojen ja murheiden värittämää lapsuutta. Tue SOS-Lapsikylän kuukausilahjoittajana apua tarvitsevia lapsia!

Auta nyt

Hyvää mieltä SOS-lahjalla

Jotkut lahjat vain ovat tärkeämpiä kuin toiset.

Ostamalla SOS-lahjan annat hyvän mielen läheisellesi ja autat kovia kokeneita lapsia ja heidän perheitään.

SOS-Lahjakauppaan

Kummina autat

SOS-Lapsikylä edistää perheiden hyvinvointia myös maailmalla. Tavoitteenamme on, että jokainen lapsi kasvaa perheessä rakastettuna, arvostettuna ja turvassa. Kummina olet rakentamassa parempaa maailmaa.

Ryhdy kummiksi

Ajankohtaista

08.12.2016 Damaskokseen avataan uusi SOS-lapsikylä

SOS-lapsikyläjärjestö on avaamassa uuden lapsikylän Syyrian Damaskokseen. Avun tarve Syyriassa on kasvanut räjähdysmäisesti ja järjestö haluaa omalta osaltaan auttaa sodan traumatisoimia lapsia sisällissodan runtelemassa maassa.

08.12.2016 SOS-Lapsikylän feissarit kiertävät pääkaupunkiseudulla ja Pohjanmaalla

SOS-Lapsikylän feissarit kiertävät ovelta ovelle tällä viikolla pääkaupunkiseudulla Vesalassa ja Mellunmäessä. Pohjanmaalla feissarin voi nähdä Kurikan alueella.

07.12.2016 Blogi: Joulun paras lahjavinkki

Korvatunturilla, joulupukin pajalla on jo kova hyörinä ja säpinä päällä. Monella kotitontulla, minä mukaan lukien, iskee tänäkin jouluna paniikki: mistä löytää lahja sellaiselle, jolla on jo kaikkea? Tänäkin jouluna olen miettinyt, olisiko järkevämpää antaa sellaiselle, jolla on oikeasti tarvetta.

02.12.2016 Tule kuulemaan sijaisvanhemmuudesta ja tukiperhetoiminnasta Vantaalle

Oletko kiinnostunut sijaisvanhemmuudesta ja tukiperhetoiminnasta? Tule kuulemaan infoiltaan Vantaalle asukastila Rubiiniin (Rubiinikehä 2 B) keskiviikkona 14.12. klo 17.30-19.00.

Kaikki tuoreet uutiset & tiedotteet

Sinä voit auttaa!

Liian moni lapsi tässä maailmassa on ypöyksin. Heikoimmassa asemassa oleville lapsille tulevaisuus ei ole valoisa, mikäli heidän perustarpeensa ja oikeutensa jäävät täyttymättä.

SOS-lapsikyläjärjestö auttaa lapsia, jotka ovat menettäneet tai ovat vaarassa menettää vanhempiensa huolenpidon. SOS-lapsikylät tarjoavat joka päivä kovia kokeneille lapsille sijaisvanhemman tuen, kodin ja mahdollisuuden parempaan tulevaisuuteen.

Jokainen lapsi tarvitsee jonkun, joka kuuntelee, kannustavan perheen, yhteisön ja ystäviä. Jokainen tarvitsee tunteen, että kuuluu johonkin.

Yhdenkään lapsen ei pitäisi kasvaa yksin.

SOS-Lapsikylä perustaa uudenlaisia integroituja lapsikyliä ympäri Suomen.

Hyvää mieltä SOS-lahjalla

Jotkut lahjat vain ovat tärkeämpiä kuin toiset. Ostamalla SOS-lahjan annat hyvän mielen läheisellesi ja autat kovia kokeneita lapsia ja heidän perheitään.

Lahjakauppaan

Auta lapsia Suomessa

Säännöllisenä kotimaan työmme tukijana autat lapsia ja perheitä Suomessa.

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi

Kummit ovat tärkeitä

Tukemalla kansainvälistä työtämme kummina autat lasta kasvamaan perheessä.

Ryhdy kummiksi

Tue lapsia maailmalla

Tukemalla SOS-Lapsikylän kansainvälistä toimintaa vaikutat lasten arkeen maailmalla.

Tee kertalahjoitus

Perhetyöllä tuloksia

Auttamalla apua tarvitsevia perheitä Suomessa voimme ehkäistä lasten huostaanottoja ja tarjota tukea vaikeissa tilanteissa.

Tee kertalahjoitus

Testamentilla autat

Testamentti on arvokas perintö. Tekemällä lahjoituksen SOS-Lapsikylälle tiedät tukevasi tärkeää asiaa.

Lue lisää

Tarinoita SOS-lapsikylistä

Moni haitilainen lapsi on menettänyt vanhempansa

SOS-lapsikyläjärjestö auttaa Haitilla erityisesti niitä lapsia, jotka ovat menettäneet vanhempansa hirmumyrsky Matthew’n seurauksena, joutuneet eroon vanhemmistaan tai ovat lähteneet yksin maaseudulta kaupunkeihin etsimään parempaa elämää.

Hurrikaani Matthew’n aiheuttamia tuhoja korjataan yhä

Marie Anisen luokkahuoneesta Las Cayesin SOS-lapsikylässä ei ole enää paljoakaan jäljellä. Lokakuussa iskenyt Hirmumyrsky Matthew repäisi luokkahuoneen metallikaton mukanaan ja raju sade tuhosi luokkahuoneen täysin. Yhteensä jopa 774 koulua tuhoutui kokonaan tai osittain hurrikaanin seurauksena. Las Cayesin SOS-lapsikylässä koulunkäynti keskeytyi viikoksi, mutta kylän henkilökunta keksi nopeasti väliaikaisratkaisun 400 koululaiselle, jotta lasten koulunkäynti voisi jatkua.

Lapset muuttivat elämän

Vielä viisi vuotta sitten Leila hoiti vanhuksia ja Pasi oli töissä nuorten työpajalla Kouvolassa. Nyt he asuvat Tampereen Vuoreksen lapsikylässä seitsemän lapsen kanssa.

"Rukoilen, että sota loppuisi pian"

Lue aleppolaisten lasten ajatuksia sodasta. Lapsia haastateltiin Aleppon lähistöllä sijaitsevassa väliaikaisessa SOS-lapsikylän koulussa ja lapsiystävällisissä tiloissa. Lapset saivat ottaa itsestään selfietä ja kertoa, mikä heillä on tärkeää. Kaikki haastatellut lapset ovat joutuneet jättämään kotinsa Aleppossa.

Damaskoksen SOS-lapsikylän asukkaat palasivat koteihinsa yli kuukauden tauon jälkeen

Damaskoksen SOS-lapsikylän asukkaat saivat kuulla lokakuun lopulla pitkästä aikaa hyviä uutisia. Syyskuussa evakuoidun lapsikylän asukkaat pääsivät muuttamaan takaisin koteihinsa. Kylästä jouduttiin lähtemään alueella tapahtuneiden ankarien pommitusten takia.

Haitiin iskenyt hirmumyrsky Matthew sai aikaan valtavia tuhoja

Haitille iskenyt hirmumyrsky Matthew on saanut aikaan valtavia tuhoja ja jättänyt saarelle lohduttoman näyn. Kokonaisia taloja on huuhtoutunut mereen ja niitä on romahtanut maan tasalle. Sadot ovat lakoontuneet ja tien ovat monin paikoin vaurioituneet kulkukelvottomiksi. Talojen kattoja ja esineitä on lennellyt ympäriinsä. Pystyyn jääneet talot ovat täyttyneet mudasta ja sähköt ovat monin paikoin katki.

SOS-Lapsikylä suosittelee:

Lahjoita