Etusivu | SOS-Lapsikylä

Perheiden puolella

SOS-Lapsikylä edistää lasten ja perheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla. Tavoitteenamme on, että jokainen lapsi kasvaa perheessä rakastettuna, arvostettuna ja turvassa. Lahjoittamalla rakennat parempaa maailmaa.

Ryhdy lahjoittajaksi

Kummina autat

SOS-Lapsikylä edistää perheiden hyvinvointia myös maailmalla. Tavoitteenamme on, että jokainen lapsi kasvaa perheessä rakastettuna, arvostettuna ja turvassa. Kummina olet rakentamassa parempaa maailmaa.

Ryhdy kummiksi

Ajankohtaista

10.02.2016 Haemme yövalvojaa Jyväskylän SOS-lapsikylään

Yövalvoja tekee pääsääntöisesti vain yövuoroja. Hänen tehtävänään on nuorten iltatoimista huolehtiminen ja nuorten tarpeiden huomioon ottaminen. Hänen vastuullaan on huolehtia työskentelystä lapsen edun mukaisesti hoito- ja kasvatussuunnitelmissa sovittujen tavoitteiden mukaisesti.

10.02.2016 Haemme kahta sosiaalityöntekijää Kaarinan SOS-lapsikylään

Tehtäviin kuuluvat asiakastyö, sijoitusprosessien hoitaminen ja kehittämistyö. Tiimissä sosiaalityöntekijä toimii lapsikylävanhempien ja muiden työntekijöiden tukena sekä vastaa lasten hoidon ja kasvatuksen suunnittelusta.

10.02.2016 SOS-Lapsikylä ry hakee projektikoordinaattoria ja projektityöntekijää

SOS-Lapsikylä toteuttaa RAY:n avustuksella 3-vuotisen hankkeen (2016 – 2018), jonka tavoitteena on löytää käytäntöjä ja keinoja ylisukupolvisen sijaishuollon tarpeen katkaisuun sijaishuollosta aikuistuvien tai jo aikuistuneiden nuorten perheissä.

09.02.2016 Blogi: Lupa kiintyä ja rakastaa

Tilanne, jossa vanhemmat eivät enää rakasta toisiaan ja käyvät huoltoriitoja keskenään, on erittäin vaikea ja ristiriitainen lapselle, joka rakastaa kumpaakin vanhempaansa. Tilanne monimutkaistuu entisestään, kun lapsi sijoitetaan vastentahtoisesti, jolloin mukana on vielä yksi uusi osapuoli, sijaisvanhemmat. Tällöin lapsesta riitelee kolme osapuolta.

Kaikki tuoreet uutiset & tiedotteet

Auta, älä peukuta - anna lapselle turvallinen koti

Lapset eivät voi itse valita vanhempiaan tai kotiaan. Vaikka ulkokuori näyttäisi olevan kunnossa, todellisuus seinien sisällä voi olla toinen. Lapsuus voi olla pelkoa ja huolta täynnä. Kukaan ei välttämättä huomaa pienten hätää. Ei edes naapuri seinän takana. Usein ainoa pakokeino löytyykin omasta mielikuvitusmaailmasta. Keijujen ja haltioiden luota.

Kun vanhempien huolenpito syystä tai toisesta puuttuu, moni pieni tyttö ja poika joutuu selviämään omillaan. Usein isommat sisarukset huolehtivat nuoremmistaan, vaikka itsekin ovat vasta lapsia, jotka tarvitsisivat vanhemman turvaa.

Yhdenkään lapsen ei pitäisi joutua pelkäämään omassa kodissaan. 

Pelkkä peukuttaminen ei riitä, nyt on aika ryhtyä sanoista tekoihin! Kuukausilahjoittajana autat meitä tarjoamaan kovia kokeneille lapsille turvallisen kodin. Ryhdy lahjoittajaksi nyt!

Yhdessä Sinun kanssasi voimme tarjota mahdollisuuden turvalliseen lapsuuteen.

Auta lapsia Suomessa

Säännöllisenä kotimaan työmme tukijana autat lapsia ja perheitä Suomessa.

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi

Kummit ovat tärkeitä

Tukemalla kansainvälistä työtämme kummina autat lasta kasvamaan perheessä.

Ryhdy kummiksi

Tue lapsia maailmalla

Tukemalla SOS-Lapsikylän kansainvälistä toimintaa vaikutat lasten arkeen maailmalla.

Tee kertalahjoitus

Perhetyöllä tuloksia

Auttamalla apua tarvitsevia perheitä Suomessa voimme ehkäistä lasten huostaanottoja ja tarjota tukea vaikeissa tilanteissa.

Tee kertalahjoitus

Testamentilla autat

Testamentti on arvokas perintö. Tekemällä lahjoituksen SOS-Lapsikylälle tiedät tukevasi tärkeää asiaa.

Lue lisää

Tarinoita maailman SOS-lapsikylistä

Madayan piiritys: Yhden syyrialaisperheen tarina

Amr on 10-vuotias syyrialaispoika. Hän istui koko maanantain jalkakäytävällä ja katseli, kun yli 50 eri avustusjärjestöjen autoa yritti kuljettaa ruoka-apua nälkiintyneille ihmisille hallituksen joukkojen saartamaan Madayan kaupunkiin. Ruokaa oli lähetetty myös Syyrian SOS-lapsikylästä.

Kymmenvuotias Liliane toivoo palaavansa vielä kotimaahansa: "Ikävöin Syyriaa"

Liliane oli perheineen kotona Aleppossa, kun rakennusta yhtäkkiä pommitettiin. Viisihenkisestä perheestä kolme selvisi, mutta he joutuivat eri teille. Liliane asuu veljensä kanssa SOS-lapsikylässä Libanonissa ainakin siihen asti, kunnes heidän äitinsä pääsee sairaalahoidosta.

Syyrialaisen Elyas-pojan pakomatka päättyi SOS-lapsikylään

8-vuotias Elyas pakeni Syyrian sotaa Libanoniin, ja karkasi myöhemmin huonoista perheoloista omille teilleen. Hänet löydettiin ja tuotiin Khensharan SOS-Lapsikylän hätäapukeskukseen. Sittemmin Elyas on jatkanut lapsen elämää normaalisti - hän käy koulua ja pohtii, mitä tekisi aikuisena.

SOS-lapsikyläjärjestön hätäapu auttanut Nepalissa jo 40 000 lasta

Huhtikuun lopussa sattuneesta tuhoisasta maanjäristyksestä on kulunut jo kolme kuukautta. Järistyksessä kuoli tuhansia ja se vaikutti miljoonien nepalilaisten elämään. Kuluneiden kuukausien aikana SOS-lapsikyläjärjestö on tarjonnut hätäapua jo yli 40 000 lapselle.

Usha löysi uuden kodin SOS-lapsikylästä menetettyään molemmat vanhempansa maanjäristyksessä

10-vuotias Usha menetti maanjäristyksessä molemmat vanhempansa, kaikki sisaruksensa ja suurimman osan sukulaisistaan. Nyt Usha asuu Sanothimin SOS-lapsikylässä ja käy koulua.

Nepalin maanjäristyksessä orvoksi jäänyt tyttö pääsi asumaan SOS-lapsikylään Sanothimiin

10-vuotias Lila leikki pihalla serkkunsa kanssa kun maanjäristys iski ja hänen kotinsa tuhoutui ihan hänen vieressään. Sisällä talossa olivat hänen vanhempansa sekä kuusi sukulaistaan.

Lahjoita