Etusivu | SOS-Lapsikylä
Muuta tekstin kokoa

  Auta, älä peukuta – Anna lapselle turvallinen koti

  Lapset eivät voi itse valita vanhempiaan tai kotiaan. Vaikka ulkokuori näyttäisi olevan kunnossa, todellisuus seinien sisällä voi olla toinen. Lapsuus voi olla pelkoa ja huolta täynnä. Kukaan ei välttämättä huomaa pienten hätää. Ei edes naapuri seinän takana. Usein ainoa pakokeino löytyykin omasta mielikuvitusmaailmasta. Keijujen ja haltioiden luota.

  Videon tarina on tuhansille suomalaislapsille todellisuutta. Kun vanhempien huolenpito syystä tai toisesta puuttuu, moni pieni tyttö ja poika joutuu selviämään omillaan. Usein isommat sisarukset huolehtivat nuoremmistaan, vaikka itsekin ovat vasta lapsia, jotka tarvitsisivat vanhemman turvaa.

  Yhdenkään lapsen ei pitäisi joutua pelkäämään omassa kodissaan. 

  Pelkkä peukuttaminen ei riitä, nyt on aika ryhtyä sanoista tekoihin! Kuukausilahjoittajana autat meitä tarjoamaan kovia kokeneille lapsille turvallisen kodin. Ryhdy lahjoittajaksi nyt!

  Yhdessä Sinun kanssasi voimme tarjota mahdollisuuden turvalliseen lapsuuteen.

  25.11.2015 Alavieskaan SOS-Lapsikylän ryhmäkoti turvapaikkaa hakeville lapsille

  SOS-Lapsikylä on parhaillaan perustamassa ryhmäkotia Alavieskaan yksin ilman vanhempia Suomesta turvapaikkaa hakevien lasten auttamiseksi. Ryhmäkodin tavoitteena on antaa lapsille välitöntä turvaa ja huolenpitoa siihen asti, kunnes heidän oleskelulupansa on käsitelty ja tarvittaessa vielä sen jälkeenkin.

  25.11.2015 Peukun vaikutus

  Näinä some-aikoina peukaloa käytetään enemmän kuin koskaan. Mutta onko some-peukaloinnista oikeasti hyötyä? Tietysti sillä voi näyttää, kenen joukoissa seisoo, mitä asiaa kannattaa tai mistä tykkää.

  25.11.2015 Kutsu SOS-Lapsikylä ry:n syyskokoukseen 8.12.2015

  Kokous järjestetään tiistaina 8.12.2015 klo 18.00, Postitalon Auditoriossa (Postikuja 1 C, Helsinki).

  23.11.2015 Haemme työntekijöitä Alavieskaan perustettavaan ryhmäkotiin

  Avoinna ovat johtajan, sosiaalityöntekijän, terveydenhoitajan/sairaanhoitajan, ohjaajien ja yövalvojien tehtävät.

  Kaikki tuoreet uutiset & tiedotteet

  Tarinoita SOS-lapsikylistä

  Kymmenvuotias Liliane toivoo palaavansa vielä kotimaahansa: "Ikävöin Syyriaa"

  Liliane oli perheineen kotona Aleppossa, kun rakennusta yhtäkkiä pommitettiin. Viisihenkisestä perheestä kolme selvisi, mutta he joutuivat eri teille. Liliane asuu veljensä kanssa SOS-lapsikylässä Libanonissa ainakin siihen asti, kunnes heidän äitinsä pääsee sairaalahoidosta.

  Syyrialaisen Elyas-pojan pakomatka päättyi SOS-lapsikylään

  8-vuotias Elyas pakeni Syyrian sotaa Libanoniin, ja karkasi myöhemmin huonoista perheoloista omille teilleen. Hänet löydettiin ja tuotiin Khensharan SOS-Lapsikylän hätäapukeskukseen. Sittemmin Elyas on jatkanut lapsen elämää normaalisti - hän käy koulua ja pohtii, mitä tekisi aikuisena.

  SOS-lapsikyläjärjestön hätäapu auttanut Nepalissa jo 40 000 lasta

  Huhtikuun lopussa sattuneesta tuhoisasta maanjäristyksestä on kulunut jo kolme kuukautta. Järistyksessä kuoli tuhansia ja se vaikutti miljoonien nepalilaisten elämään. Kuluneiden kuukausien aikana SOS-lapsikyläjärjestö on tarjonnut hätäapua jo yli 40 000 lapselle.

  Usha löysi uuden kodin SOS-lapsikylästä menetettyään molemmat vanhempansa maanjäristyksessä

  10-vuotias Usha menetti maanjäristyksessä molemmat vanhempansa, kaikki sisaruksensa ja suurimman osan sukulaisistaan. Nyt Usha asuu Sanothimin SOS-lapsikylässä ja käy koulua.

  Nepalin maanjäristyksessä orvoksi jäänyt tyttö pääsi asumaan SOS-lapsikylään Sanothimiin

  10-vuotias Lila leikki pihalla serkkunsa kanssa kun maanjäristys iski ja hänen kotinsa tuhoutui ihan hänen vieressään. Sisällä talossa olivat hänen vanhempansa sekä kuusi sukulaistaan.

  Mahdollisuuksia Gambian lapsille

  Gambia on yksi Afrikan pienimmistä ja köyhimmistä valtioista. Taloudellisesti epävakaa maa on kärsinyt myös luonnonkatastrofeista, jotka ovat tehneet ihmisistä kodittomia ja jättäneet monet lapset orvoiksi. SOS-Lapsikylä auttaa Gambian lapsia tarjoamalla koteja, koulutusta ja tukea perheille.

  Sulje

  Tänäkin yönä liian moni lapsi nukkuu kadulla aivan yksin - kummina voit auttaa!

  Miljoonat Monan kaltaiset orvoksi jääneet lapset joutuvat selviytymään omillaan: vailla isää ja äitiä, vailla kotia ja ilman toivoa tulevaisuudesta.

  Alle eurolla päivässä sinä voit tarjota orvoksi jääneelle lapselle rakastavan kodin!

  Kadulla orvoksi jäänyt lapsi on vaarassa joutua sairauksien, hyväksikäytön tai ihmiskaupan uhriksi.Sinun avullasi vaarassa oleva lapsi saa kodin, jossa hän voi elää turvassa ja rakastettuna.

  Ryhdy tänään kummiksi ja annat lapselle rakastavan kodin, koulutuksen ja tulevaisuuden.

  POP-UP Kummi

  Toiveeni lapsen maanosasta tai maasta:

  Toiveeni lapsen sukupuolesta

  Minulle sopiva kummimaksu / kk:

  Minulle sopiva kummimaksu / kk:

  Anni 8v ei joudu enää pelkäämään

  Lomake

  POP-UP kk-lahjoittaja

  Minulle sopiva kuukausilahjoitus / kk:

  Minulle sopiva kuukausilahjoitus / kk: