Kaikki eivät uskalla unelmoida

Jos lapsen elämä on selviytymistaistelua, huomisesta on vaikea unelmoida. Auta tukea tarvitsevaa lasta ja tee lahjoitus.

Lahjoita unelma lapselle

Muuta pienen lapsen elämä

Voisiko yksi maailman hylätyistä lapsista olla tärkeä juuri sinulle?

Ryhdy SOS-Kummiksi

SOS-Lapsikylä auttaa lapsia ja perheitä

SOS-Lapsikylä on lastensuojelun ja lapsiperheiden varhaisen tuen asiantuntija ja palvelujärjestelmän uudistaja. Teemme jatkuvaa työtä haavoittavissa oloissa kasvavien lasten hyväksi Suomessa ja maailmalla. 

Ryhdy SOS-kummiksi

SOS-Kummina annat alle eurolla päivässä yksin jääneelle lapselle mahdollisuuden selviytyä ja kasvaa rakastavassa perheessä.

SOS-Kummiksi

Liity kuukausilahjoittajaksi

Auta lapsia ja perheitä Suomessa ryhtymällä kotimaan kuukausilahjoittajaksi. Pitkäjänteinen lahjoittaminen on kaikkein tehokkain tapa auttaa.

Auta nyt

Tee kertalahjoitus

SOS-Lapsikylän työ lasten ja perheiden hyväksi on mahdollista vain lahjoittajiemme tuella. Yhdessä voimme muuttaa monen lapsen elämän.

Lahjoita lapselle

Ajankohtaista

18.08.2017 Tänään menehtynyt palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja käynnisti uudistuksia SOS-Lapsikylässä

Vaikeaan sairauteen 18.8 menehtynyt Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja oli SOS-Lapsikylässä toiminnanjohtajana vuosina 2006–2008, jonka jälkeen hän siirtyi Etelä-Afrikkaan jalkapallon MM-kisojen turnausjohtajaksi.

15.08.2017 SOS-Lapsikylän feissarien liikkeet tällä viikolla

SOS-Lapsikylän feissarit kiertävät ovelta ovelle tällä viikolla Kauniaisissa, Kouvolassa, Lappeenrannassa, Eurassa ja Kemijärvellä.

11.08.2017 Haemme ohjaajaa Kaarinaan

Ohjaaja työskentelee lapsikyläkodissa lasten ja lapsikylävanhempien kanssa. Tehtävät vaihtelevat lasten ja kotien tarpeiden mukaan. Ensisijaista työssä on lapsen kasvun ja kehityksen tukeminen sekä hänen hyvinvoinnistaan ja turvallisuudestaan huolehtiminen yhteistyössä muiden ammattilaisten kanssa.

09.08.2017 SOS-Lapsikylän huutokauppa ja kirpputori Tapiolassa 19.8.

Tapiolan lapsikylä muuttaa syksyllä. Järjestämme huutokaupan ja kirpputorin la 19.8. klo 10–16. Huudettavana mm. koruja, astioita, huonekaluja ja tauluja. Tavaroiden näyttö alk. klo 10, huutokauppa klo 12–14.

Kaikki tuoreet uutiset & tiedotteet

Lahjoitusvarojen käyttö ja keräyskulut

SOS-Lapsikylän työ ei olisi mahdollista ilman lahjoittajien tukea. Lahjoitusvarat käytetään vastuullisesti lasten hyväksi. Lue lisää

Lahjoittamisen muut muodot

Muut lahjoitusmuodot

Haluatko tehdä merkkipäivälahjoituksen tai vaikka perustaa oman keräyksen? Lue lisää: Lahjoittamisvaihtoehdot

Etsitkö aineetonta lahjaa läheisellesi?

Ostamalla aineettoman SOS-lahjan annat hyvän mielen läheisellesi ja autat kovia kokeneita lapsia ja heidän perheitään Suomessa. SOS-lahjakauppaan

Tarinoita lapsikylistä

Mashenkan valoisampi huominen

11-vuotias Mashenka tyttö pakeni Luhanskista kesällä 2014, vai paria päivää aiemmin kuin hänen kotinsa pommitettiin maan tasalle. Kodissa asuivat Mashenkan lisäksi hänen äitinsä ja isoäitinsä. Tyttö traumatisoitui tapahtumasta pahoin.

Vaikeuksien kautta parempaan elämään

Gambian maaseudulla aurinko paahtaa kuumasti ja maa on kuivaa odotellessa sadekauden alkamista. Saavumme taloon, jossa hyörii nuori nainen kouluikäinen poika jaloissaan. Olemme tulleet 32-vuotiaan Satang Tourayn kotiin. Hän on yksi SOS-Lapsikylän Perheiden tukemisen ohjelmaan osallistuvista yksinhuoltajista.

Etelä-Sudanin ruokakriisi pahenee

Etelä-Sudaniin julistettiin nälänhätä helmikuussa 2017 ja kriisi on syvenemässä entisestään. SOS-lapsikyläjärjestö tarjoaa apua maan pääkaupungissa Jubassa. Nälänhädän kiristyessä hätäapuohjelmaa laajennetaan tulevien kuukausien aikana.

Sukellus taiteen maailmaan

Punkaharjun lapsikylässä maalattiin Sydänsyli-yhteisötaideteosta neljänkymmenen maalarin voimin. Maalaamisen aikana sukelletaan ihmisen omiin kykyihin, lahjoihin ja tunteisiin, ja lopputulos on vaikuttava taideteos.

Lehti-ilmoitus muutti elämän - lapsikylävanhempi Nella huolehti 16 lapsesta

"Olin lapsikylävanhempana 34 vuotta. Sinä aikana ehdin olla äiti 16 lapselle. Vanhimmat lapseni ovat jo yli 40-vuotiaita ja kuopus 16-vuotias. Olen monen lapsen mummikin. Lähipiirini on todella laaja, sillä siihen kuuluvat myös lasten biologiset vanhemmat."

Suurista unelmista totta

Valokuvaaja Anthony Ubaud eli nuoruutensa lapsikylässä. Nyt hän on koonnut valokuvistaan Suuria unelmia -kampanjaa, jonka viestinä on, että kuka tahansa voi taustastaan huolimatta toteuttaa unelmansa.

SOS-Lapsikylä suosittelee:

Lahjoita