Etusivu | SOS-Lapsikylä
Muuta tekstin kokoa

  Voisiko yksi maailman hylätyistä lapsista olla tärkeä juuri sinulle?

  Mosambikilaisen Perlan elämä oli päivästä toiseen selviytymistaistelua suurkaupungin slummissa. Mistä löytää ruokaa, mistä turvallinen paikka nukkua? Nälän ja sairauksien lisäksi turvatonta lasta uhkaa kadulla alinomaa myös väkivalta ja hyväksikäyttö.

  Viisivuotias tyttö oli jo tottunut elämään varuillaan, näkymättömänä, ilman huolenpitoa ja rakkautta. Jos vain olisi joku, joka välittäisi...

  SOS-kummius on oiva esimerkki siitä positiivisesta muutoksesta, jonka välittävät ihmiset saavat aikaan lasten elämässä.

  Perlalla on nyt pysyvä koti Maputon SOS-lapsikylässä. Rakastavan äidin ja perheen lisäksi Perla sai SOS-kummin toiselta puolelta maailmaa. Se on iso asia pienelle tytölle, joka ei aikaisemmin ollut tärkeä kenellekään.

  Ryhdy tänään SOS-kummiksi ja ojennat auttavan kätesi yhdelle Perlan kaltaisista lapsista. SOS-kummina sinulla on tilaisuus seurata yhden lapsen kehitystarinaa ja nähdä kuinka apusi menee perille ja kuinka se ihan oikeasti muuttaa kummilapsen elämän.

  27.05.2015 Tarjolla valmennettuja sijaisperheitä eri-ikäisille lapsille

  SOS-Lapsikylä tarjoaa kuntien käyttöön valmennettuja (PRIDE-valmennus) sijaisperheitä eri-ikäisille lapsille, myös sisaruksille.

  27.05.2015 Piste perhekurjuudelle

  Suomalaisessa yhteiskunnassa on kirjoittamattomia sääntöjä, joita noudatamme: yksi tällainen on, ettemme puutu asiaan joutuessamme tilanteeseen, jossa meille tuntematon vanhempi kohtelee lastaan huonosti.

  20.05.2015 Eloa yhteisössä

  Mitä yhteisöllisyys on? Tätä teemaa ja termiä voisi tarkastella varmasti monenlaisesta näkökulmasta. Päätin kuitenkin jakaa niitä arjen kokemuksia, joissa minulle on tullut oivallus, että tätä se yhteisöllisyys on.

  15.05.2015 Lapsiperheiden hyvinvoinnin viitekehys ratkaisun avaimena

  Edellisessä blogissamme kerroimme kolmesta ideasta, jotka tulee ottaa lapsiperheiden tuen suunnittelun, toteutuksen ja arvioinnin lähtökohdiksi. Puhuimme peruspalvelujen selkärangan, lapsen kokemuksen ja perheiden kumppanuuden tärkeydestä. Varkauden kaupungin kumppanina teemme nyt ajatuksistamme totta.

  Kaikki tuoreet uutiset & tiedotteet

  Tarinoita SOS-lapsikylistä

  Kathmandun laaksossa maanjäristyksen arvet ovat syviä

  Kapealla jalkakäytävällä Bhaktapurissa istuu kolmetoistavuotias Pravin, jonka kasvot vaurioituivat pahasti maanjäristyksen seurauksena. ”Katselin televisiota, kun maanjäristys iski”, hän muistelee.

  Kaukana kotoa: Yksin jäänyt tyttö sai turvapaikan Gandakin SOS-lapsikylästä

  Kymmenvuotias Babita oli syömässä lounasta, kun se iski. Maanjäristys ravisteli taloa, jossa hän asui isovanhempiensa ja siskonsa kanssa Gorkhassa, Nepalissa.

  ”Missä sinä olit, kun minä olin aivan yksin?”

  Maanjäristyksen iskiessä Sujal oli kotona äitinsä kanssa ja hänen 11- ja 9-vuotiaat isoveljensä olivat ulkona leikkimässä. Heidän talonsa romahti maanjäristyksen voimasta haudaten Sujalin ja hänen äitinsä raunioihin.

  Äiti-Rosárian vaikea päätös

  Rosárialle lapsikylävanhemmuus Maputon SOS-lapsikylässä on tuonut mukanaan vaikeita päätöksiä. Kahdella hänen lapsistaan oli fyysinen vamma, jonka takia heidän oli hyvin vaikea kävellä.

  Taistelujen väheneminen saa Luhanskin huokaisemaan helpotuksesta

  Luhanskilaiset ovat iloisia, että pommitukset ovat vähentyneet tulitaukosopimuksen takia. Konflikti on uuvuttanut monet ja aiheuttanut paljon pelkoa.

  Liberiassa koulut avautuvat jälleen

  Monet koulut Ebolan runtelemassa Liberiassa, mukaan lukien SOS Hermann Gmeinerin kansainvälinen koulu ja SOS päiväkoti Monroviassa avattiin jälleen.

  Sulje

  Tänäkin yönä liian moni lapsi nukkuu kadulla aivan yksin - kummina voit auttaa!

  Miljoonat Monan kaltaiset orvoksi jääneet lapset joutuvat selviytymään omillaan: vailla isää ja äitiä, vailla kotia ja ilman toivoa tulevaisuudesta.

  Alle eurolla päivässä sinä voit tarjota orvoksi jääneelle lapselle rakastavan kodin!

  Kadulla orvoksi jäänyt lapsi on vaarassa joutua sairauksien, hyväksikäytön tai ihmiskaupan uhriksi.Sinun avullasi vaarassa oleva lapsi saa kodin, jossa hän voi elää turvassa ja rakastettuna.

  Ryhdy tänään kummiksi ja annat lapselle rakastavan kodin, koulutuksen ja tulevaisuuden.

  POP-UP Kummi

  Toiveeni lapsen maanosasta tai maasta:

  Toiveeni lapsen sukupuolesta

  Minulle sopiva kummimaksu / kk:

  Minulle sopiva kummimaksu / kk:

  Anni 8v ei joudu enää pelkäämään

  Lomake

  POP-UP kk-lahjoittaja

  Minulle sopiva kuukausilahjoitus / kk:

  Minulle sopiva kuukausilahjoitus / kk: