Kaikki eivät uskalla unelmoida

Jos lapsen elämä on selviytymistaistelua, huomisesta on vaikea unelmoida. Auta tukea tarvitsevaa lasta ja tee lahjoitus.

Lahjoita unelma lapselle

Ajankohtaista

24.05.2017 Tiedote: Suuria Unelmia -kirjassa julkkikset kannustavat nuoria unelmoimaan

SOS-Lapsikylän sijaiskodissa kasvaneen Anthony Ubaudin ja hänen vaimonsa Anu Ubaudin kirjassa nämä julkisuudesta tutut henkilöt puhuvat nuorille haaveiden saavuttamisesta. He avaavat aiemmin näkemätöntä puolta itsestään ja elämänvaiheistaan.

24.05.2017 Blogi: Unelmana oma perhe

”Tunteet äidiksi tulemisessa olivat ristiriitaiset. Ajattelin silloin ja vielä nykypäivänä, että en koskaan halua tehdä niitä samoja virheitä, kuin äitini teki. Etsin itseäni ja löysin sen vasta, kun rakensin oman perheeni.”

23.05.2017 Tule kuulemaan sijaisvanhemmuudesta Kaarinaan

Haluatko yhdistää työn, perheen ja kodin? Tiesitkö, että voit toimia sijaisvanhempana myös päätoimisesti? Tule kuulemaan sijaisvanhemmuudesta ja tukiperhetoiminnasta Kaarinan lapsikylään (Luhtikatu 2, Kaarina) to 8.6.2017 klo 18–20.

22.05.2017 Kannanotto: Lapsi- ja perhejärjestöt: Ensin sote-uudistus, sitten vasta valinnanvapausuudistus

Lapsi- ja perhejärjestöt esittävät, että sote-uudistus toteutetaan ensin ja valinnanvapauslain valmistelua jatketaan. Valinnanvapausuudistus on perusteltua toteuttaa vasta sitten, kun lakiehdotuksen epäkohdat on korjattu ja maakunnat ovat voineet valmistautua valinnanvapauslain toteuttamiseen. Esimerkiksi tietojärjestelmien saaminen yhteensopivaksi vaatii aikaa.

Kaikki tuoreet uutiset & tiedotteet

Lahjoita unelma lapselle

Jokainen lapsi on syntynyt unelmoimaan. Meidän aikuisten vastuulla on varmistaa, että kaikilla lapsilla on siihen mahdollisuus. Mä itse kasvoin kannustavassa ilmapiirissä. Mun lapsuudessa kaikki oli mahdollista. Kaikilla lapsilla näin ei valitettavasti ole.

-Jenni Vartiainen

Suomessa yli 100 000 lasta elää vaikeuksien keskellä. Perheissä on köyhyyttä, syrjäytymistä, päihde- ja mielenterveysongelmia. Lapset kokevat kaltoinkohtelua, kiusaamista, leimaamista ja syrjintää. Jos perusturva ja usko huomiseen puuttuu, lapsen on mahdoton unelmoida paremmasta. 

Jokaisella pienellä tytöllä ja pojalla on oikeus hyvään lapsuuteen. Tuellasi autat lapsia ja nuoria kasvamaan turvassa. Kun elämän perusta on kunnossa, lapsi pystyy uskomaan itseensä ja unelmiinsa.

  • 10 eurolla autat lasta toteuttamaan haaveitaan harrastusten parissa.
  • 25 eurolla autat lapsen perhettä selviytymään arjessa tukiperhetoiminnan ja voimauttavien perheleirien avulla.
  • 50 eurolla autat lasta toipumaan hänen kokemistaan traumoista vertaistukea tarjoavien leirien avulla.

SOS-Lapsikylä perustaa uudenlaisia integroituja lapsikyliä ympäri Suomen.

Hyvää mieltä SOS-lahjalla

Jotkut lahjat vain ovat tärkeämpiä kuin toiset. Ostamalla SOS-lahjan annat hyvän mielen läheisellesi ja autat kovia kokeneita lapsia ja heidän perheitään.

SOS-Lahjakauppaan

Auta lapsia Suomessa

Säännöllisenä kotimaan työmme tukijana autat lapsia ja perheitä Suomessa.

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi

Kummit ovat tärkeitä

Tukemalla kansainvälistä työtämme kummina autat lasta kasvamaan perheessä.

Ryhdy kummiksi

Tue lapsia maailmalla

Tukemalla SOS-Lapsikylän kansainvälistä toimintaa vaikutat lasten arkeen maailmalla.

Tee kertalahjoitus

Perhetyöllä tuloksia

Auttamalla apua tarvitsevia perheitä Suomessa voimme ehkäistä lasten huostaanottoja ja tarjota tukea vaikeissa tilanteissa.

Tee kertalahjoitus

Testamentilla autat

Testamentti on arvokas perintö. Tekemällä lahjoituksen SOS-Lapsikylälle tiedät tukevasi tärkeää asiaa.

Lue lisää

Tarinoita lapsikylistä

Sukellus taiteen maailmaan

Punkaharjun lapsikylässä maalattiin Sydänsyli-yhteisötaideteosta neljänkymmenen maalarin voimin. Maalaamisen aikana sukelletaan ihmisen omiin kykyihin, lahjoihin ja tunteisiin, ja lopputulos on vaikuttava taideteos.

Lehti-ilmoitus muutti elämän - lapsikylävanhempi Nella huolehti 16 lapsesta

"Olin lapsikylävanhempana 34 vuotta. Sinä aikana ehdin olla äiti 16 lapselle. Vanhimmat lapseni ovat jo yli 40-vuotiaita ja kuopus 16-vuotias. Olen monen lapsen mummikin. Lähipiirini on todella laaja, sillä siihen kuuluvat myös lasten biologiset vanhemmat."

Suurista unelmista totta

Valokuvaaja Anthony Ubaud eli nuoruutensa lapsikylässä. Nyt hän on koonnut valokuvistaan Suuria unelmia -kampanjaa, jonka viestinä on, että kuka tahansa voi taustastaan huolimatta toteuttaa unelmansa.

Moni haitilainen lapsi on menettänyt vanhempansa

SOS-lapsikyläjärjestö auttaa Haitilla erityisesti niitä lapsia, jotka ovat menettäneet vanhempansa hirmumyrsky Matthew’n seurauksena, joutuneet eroon vanhemmistaan tai ovat lähteneet yksin maaseudulta kaupunkeihin etsimään parempaa elämää.

Hurrikaani Matthew’n aiheuttamia tuhoja korjataan yhä

Marie Anisen luokkahuoneesta Las Cayesin SOS-lapsikylässä ei ole enää paljoakaan jäljellä. Lokakuussa iskenyt Hirmumyrsky Matthew repäisi luokkahuoneen metallikaton mukanaan ja raju sade tuhosi luokkahuoneen täysin. Yhteensä jopa 774 koulua tuhoutui kokonaan tai osittain hurrikaanin seurauksena. Las Cayesin SOS-lapsikylässä koulunkäynti keskeytyi viikoksi, mutta kylän henkilökunta keksi nopeasti väliaikaisratkaisun 400 koululaiselle, jotta lasten koulunkäynti voisi jatkua.

Lapset muuttivat elämän

Vielä viisi vuotta sitten Leila hoiti vanhuksia ja Pasi oli töissä nuorten työpajalla Kouvolassa. Nyt he asuvat Tampereen Vuoreksen lapsikylässä seitsemän lapsen kanssa.

SOS-Lapsikylä suosittelee:

Lahjoita