Etätuokiot lapsiperheille valloittavien varamummujen ja -vaarien seurassa jatkuvat

Satutuokiot ja muut etätuokiot kehitettiin viime keväänä koronatilanteen ollessa pahimmillaan SOS-Lapsikylän Mummun ja vaarin tupien toiminnan tilalle. Nyt tupien ollessa koronatilanteen takia toistaiseksi suljettuina etätuokiot jatkuvat kuitenkin normaalisti.

Etätuokiot järjestetään torstaisin klo 18:00-18:45 ja kaikki lapsiperheet ovat tervetulleita viettämään aikaa varamummujen ja -vaarien kanssa askarrellen, leikkien ja satuja kuunnellen!

Tässä linkki etätuokioon.

Tässä linkki Facebookiin.

Tässä linkki etäosallistujan Teams-ohjeisiin.

Mistä etätuokioissa on kyse?

SOS-Lapsikylän vapaaehtoistyössä mukana olevat varamummut ja -vaarit askartelevat, leikkivät ja lukevat satuja lapsiperheille verkossa joka torstai. Etätuokioiden aikana myös kysellään kuulumisia ja jutellaan – vietetään aikaa yhdessä verkossa.  

Etätuokiot ovat osa Lähellä- sukupolvet toistensa tukena -hanketta. Etätuokio on oiva hetki vuorovaikutukselle, kohtaamiselle ja uusille oivalluksille niin varamummujen ja -vaarien, lasten kuin vanhempienkin kesken.  

Lähellä-hankeen toiminnan ydin on mahdollistaa eri-ikäisten ihmisten kohtaamisen yhteisen asian äärellä. Tavoitteena on vaikuttaa positiivisen mielenterveyden edistämiseen ja ongelmien ennaltaehkäisyyn sekä lisätä ikääntyneiden ja lapsiperheiden osallisuuden tunnetta. Hankkeessa kehitetään myös uusia vapaaehtoistoiminnan muotoja SOS-Lapsikylän toimintaan.

Mummun ja vaarin tupa -toiminta on ollut keskeinen osa SOS-Lapsikylän Lähellä-hanketta. Tupatoiminnan lisäksi jatkamme nyt etätuokioita verkossa, tarjoten kaikille vapaaehtoisille ja lapsiperheille mahdollisuuden osallistua toimintaan myös verkon kautta.

Tervetuloa mukaan!

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Piritta Minkkinen
puh. 044 754 7822
piritta.minkkinen(at)sos-lapsikyla.fi

Jonna Kutvonen
puh. 044 729 9709
jonna.kutvonen(at)sos-lapsikyla.fi

Elisa Vesterinen
puh. 044 734 8255
elisa.vesterinen(at)sos-lapsikyla.fi

Etätuokion ohjelma

Esittely ja moikat: Varamummut ja -vaarit sekä perheet  

Jokaisessa etätuokiossa on kaksi varamummun tai -vaarin ohjaamaa noin 15 minuutin leikkituokiota.

Aloitetaan etätuokio alkulorulla!

1. tuokio:
Varamummu/-vaari ohjaa tuokion.

2. tuokio:
Varamummu/-vaari ohjaa tuokion.

Lopetetaan etätuokio loppuloruun!

Kiitos ja seuraavaan kertaan!