SOS-Kuukausilahjoittajana kohdistat tukesi lasten hyväksi Suomessa.

SOS-Kuukausilahjoittajana kohdistat tukesi lasten hyväksi Suomessa.

SOS-Kuukausilahkjoittajana autat Ellin kalatsia lapsia

Ryhdy SOS-Kuukausilahjoittajaksi alk.12€/kk 

Tukesi kohdistuu lasten hyväksi Suomessa

Apua tarvitsevia lapsia on Suomessa valtavasti.

Noin joka kymmenes lapsi on tälläkin hetkellä lastensuojelun tuen piirissä.

Tämä tarkoittaa lähes kahta lasta jokaiselta koululuokalta.

Hätä on tämän näköinen

Elli on viettänyt koko pitkän päivän ulkona, eikä hän uskalla mennä vielä kotiin. Nälkä  kurnii vatsassa, mutta kotona odottaa vain kasa pulloja ja remuavat aikuiset.

Ellin kokema turvattomuus on monen suomalaisen lapsen todellisuutta. Erityisesti ne lapset, joiden perheissä rahapulan lisäksi on muitakin huolia, kuten päihdeongelmia, uupumusta, masennusta tai väkivaltaa, joutuvat selviytymään erityisen raskaista ajoista. Joissain perheissä jo 6-vuotiaat joutuvat huolehtimaan itsensä lisäksi myös pienemmistä sisaruksistaan, kun vanhemmat eivät siihen pysty. Lapset elävät hyvin eriarvoista elämää jopa Suomessa.

Lasten hätä Suomessa on valtava. Lähes 19 000 lasta ei voi asua omassa kodissaan. Viime vuonna lastensuojeluilmoitus tehtiin 78 875 lapsesta. Tämän lisäksi Suomessa on lukemattomia ennaltaehkäisevää apua tarvitsevia lapsia.

SOS-Lapsikylä on olemassa juuri näitä lapsia varten.

SOS-Kuukausilahjoittajana autat meitä tarjoamaan Ellin tavoin kovia kokeneelle lapselle turvallisen kodin ja vaikutat siihen, että kaikki lapset lähtökohdista huolimatta saavat mahdollisuuden hyvään elämään.

Lahjoituksellasi tuet huostaan otettujen lasten lisäksi monia ennaltaehkäiseviä tapoja auttaa lapsia ja perheitä. Näitä ovat mm. tukiperhetoiminta, vähävaraisten perheiden lasten harrastustoiminta, perhekahvilatoiminta, perhetapahtumat ja sijoitettujen nuorten syrjäytymisen ehkäisy.

Haluan auttaa kovia kokeneita lapsia Suomessa 

Valitse kuukausilahjoituksesi suuruus

€ / kk

Omat tietoni

Täyttämällä ja lähettämällä tämän lomakkeen suostun, että henkilötietojani käsitellään tietosuojaselosteen mukaisesti

Maksutavan valinta

Lapsilla on Suomessakin hätä

Tiesitkö, että Suomessa noin joka kymmenes lapsi on lastensuojelun tuen piirissä? Tämän lisäksi muita ennaltaehkäisevää apua tarvitsevia lapsia ja perheitä on lukemattomia.

Pyrimme auttamaan perheitä jo varhaisessa vaiheessa ennen kuin ongelmat ovat kärjistyneet. Tavoitteenamme on tukea lapsia ja perheitä niin, että lapset voivat elää omassa kodissaan. Silloin kun tämä ei tuesta huolimatta onnistu, SOS-Lapsikylä voi tarjota lapselle sijaiskodin lapsikylästä tai sen lähialueelta.  

  ”Huomasin perheemme ajautuneen vaikeaan tilanteeseen puolisoni sairastuttua vakavasti. Jäin itse työttömäksi samaan aikaan ja sen johdosta sorruin päihteisiin. Sukulaiset ja ystävät olivat kaikonneet ympäriltämme vuosien varrella. Emme pystyneet tarjoamaan lapsillemme sellaista kotia kuin olisimme halunneet. Onneksi ymmärsimme nostaa kätemme pystyyn ja saimme apua SOS-Lapsikylän kautta. Tukiperhetyön kautta saatu apu oli meidän perheemme selviytymisen kannalta keskeistä.” -perheenäiti Satu

  Lahjoituksesi käytetään tehokkaasti

  Kotimaan lahjoitusvaroista käytimme vuonna 2018 76% lasten, nuorten ja perheiden tukemiseen Suomessa. 24% käytimme keräysten hallinnointiin, markkinointiin ja viestintään. 

  Lahjoitusten avulla tuetaan esimerkiksi huostaan otettujen lasten ja nuorten koulunkäyntiä, kuntoutusta ja itsenäistymistä. Ellin kaltaisille lapsille, joiden perheitä voidaan vielä mahdollisesti auttaa pysymään yhdessä voimme tarjota tukiperhetoimintaa sekä harrastus- ja leiritoimintaa.

   

  ”Minulla oli hyvä koti ja kasvatus SOS-lapsikylässä. Se oli kuin lottovoitto minulle. En olisi voinut toivoa enempää.” Erkki, 18 vuotta.

  Kun sinusta tulee SOS-kuukausilahjoittaja

  • Saat noin viikon kuluttua tervetulokirjeen, joka sisältää lisätietoa lahjoituksen käynnistämisestä. Voit käynnistää E-laskutuksen heti liityttyäsi.
  • Saat uusimman Kuulumisia-lehden, josta voit lukea toiminnastamme niin Suomessa kuin maailmallakin. 
  • Saat säännöllisiä uutiskirjeitä, joissa kerromme ajankohtaisista asioista ja tarinoita siitä, miten lapsia, nuoria ja perheitä voidaan auttaa.
  • Saat kaksi kertaa vuodessa Kuulumisia-lehden kotiisi.
  • Saat meiltä lisäksi kirjepostia ainakin kerran vuodessa, jossa kerromme vielä mitä vuoden aikana on tapahtunut.

  Mikä SOS-Lapsikylä on?

   

  SOS-Lapsikylä on voittoa tavoittelematon lastensuojelujärjestö, joka auttaa heikoimmassa asemassa olevia lapsia ja nuoria sekä lisää lapsiperheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla.  

  SOS-Lapsikylä on toiminut Suomessa vuodesta 1962.