fbpx
Kuvassa lapsia pelaamassa jalkapalloa

Drömmarnas omgång

Tipsligan och SOS Barnbyar förverkligar tillsammans välgörenhetskampanjen Drömmarnas omgång den 3.9.2023.

Ge en gåva

Nu när det nya skolåret och en ny hobbysäsong inleds är det många familjer som måste överväga om barnen kan fortsätta eller inleda en hobby när livet hela tiden blir dyrare. Många barn och unga löper nu risk att bli utan sina hobbyer.

Nyttan av att ha en hobby är stor. Genom hobbyerna får barn och unga en social gemenskap och för många innebär hobbyn också närvaron av en trygg vuxen i deras liv. Idrottshobbyer ökar den fysiska aktiviteten och välmåendet i barns och ungas liv.

Tipsligan stöder hobbyer för de mest utsatta barnen och ungdomarna genom att donera intäkterna från välgörenhetsomgången i fotbollsligan, Drömmarnas omgång den 3.9.2023, till SOS Barnbyars hobbystöd.

Vi behöver din hjälp mer än någonsin tidigare. Ge en gåva idag!

Nätgåva: via blanketten nedan
SMS: Skicka meddelandet SOS20 till numret 16155 (20€)
MobilePay-gåva: till numret 40331
Ordna en egen insamling: via den här länken

Kuvassa lapsia pelaamassa jalkapalloa

Med hjälp av givarna kan vi förverkliga drömmar – kom med!

Skapa din egen Drömmarnas omgång-insamling och inspirera din närkrets att också ge en gåva!

Vill du ge ett barn en hobbygåva, som kan ha en livslång inverkan? Skapa din egen insamlingssida och dela länken i din egna sociala medier, via e-post eller fast textmeddelanden. Hitta först på ett namn åt din insamling och skapa ett konto, så kan du följa med din insamling i realtid. Du kan skapa ett mål i euro för din insamling och följa med hur den framskrider.

 

Skapa din egen  Drömmarnas omgång-insamling (sidan är på finska). Tack för att du bryr dig om! 

Vill ditt företag skapa en insamling för Drömmarnas omgång? Skapa din insamling här!!

Kuvassa tyttö selin kameraan päin, kainalossa tytöllä on jalkapallo ja hänen edessään on jalkapallomaali.

För att varje barn ska kunna ha en hobby

SOS Barnbyars hobbystöd är en stödform för att barn och unga ska ha en möjlighet att ha åtminstone en organiserad och regelbunden hobby. En familj med små inkomster kan ansöka om hobbystöd om det inte annars är möjligt för ett barn att inleda eller fortsätta en hobby. Hobbystödet är i första hand avsett för barn och unga som inte ännu har en egen hobby som de gillar.

Med hjälp av hobbystödet minskar vi risken för att barns och ungas fritid blir ojämlik och att de marginaliseras.

SOS Barnbyar har redan delat ut hobbystöd för 1,7 miljoner euro sedan starten och antalet barn och unga som fått stöd är över 4200. Verksamheten görs i samarbete med kommunerna, skolkuratorer och de föreningar och instanser som ordnar hubbyverksamhet. Hobbystödet kanaliseras alltid till en hobby som barnet eller den unga önskar delta i. Vi stödjer redan över 40 olika hobbyformer eller idrottsgrenar.

Hobbyer har en livslång inverkan!  –  Ge en gåva nu och hjälp oss att se till att varje barn har en möjlighet att ha en hobby.

SOS Barnbyars hobbystöd är avsett för 7-17-åriga barn och ungas hobbyer, om det är omöjligt för barnet att inleda eller fortsätta med en hobby på grund av familjens utmanande ekonomiska situation. Läs mera (på finska): unelmista.fi

De tre viktigaste inverkningarna på barnets välmående:

  • Stärkt självkänsla
  • Bättre kompisrelationer
  • Mer glädje

Din gåva används effektivt

75%
Av din gåva används för att stödja barn och unga.
25%
Av din gåva används för administration, kommunikation och för att skaffa flera givare.