Dagsverksinsamling

Ordna en dagsverksinsamling

En dagsverksinsamling är ett enkelt och roligt sätt för hela skolan att tillsammans åstadkomma något. 

Genom att delta i SOS-Barnbyar Finlands dagsverksinsamling kan eleverna hjälpa jämnåriga finländska barn som haft det svårt eller stöda utsatta barn och familjer i utvecklingsländer.

Ni kan skapa en egen dagsverksinsamling på adressen: oma.sos-lapsikyla.fi. Där kan ni följa insamlingens intäkter och dela meddelanden med de övriga deltagarna. Det är lätt och behändigt att ha hand om dagsverksinsamlingen. Vänligen kom ändå ihåg att även meddela vår givarservice om dagsverksinsamlingen, så att vi kan förse er med allt material som ni behöver för att genomföra den samt ett tackdiplom efter insamlingens slut.

Ni kan även anmäla er genom att fylla i den elektroniska blanketten nedan eller genom att ringa vår givarservice på numret 09 4257 9830 vardagar kl. 10-15 eller skicka e-post till adressen lahjoittajainfo(at)sos-lapsikyla.fi.

I dagsverksinsamlingen jobbar skolans elever hemma eller i ett företag och donerar sin lön till ett gott syfte. Skolan väljer själv tidpunkten för insamlingen och arbetet utgörs av till exempel hushållsarbete, gårdsarbete eller att ta hand om barn. SOS-Barnbyar Finlands rekommenderade dagsverkslön är 15 euro per elev.

En dagsverksinsamling är ett enkelt sätt att hjälpa barn i Finland eller världen över

Det bor över 18 000 barn i vårt land som inte är trygga i sina egna hem, eftersom deras egna föräldrar inte kan ta hand om dem. Därtill behöver närmare 100 000 barn andra former av hjälp och stöd från barnskyddet. SOS-Barnbyar Finland strävar efter att ge dessa barn en vanlig barndom i en familj och i en trygg omgivning. Vårt arbete till förmån för utsatta barn skulle inte vara möjligt utan stöd från våra givare.

Internationellt sett är vi verksamma i över 130 länder. Vi arbetar tillsammans med barn, familjer, samhällen och stater för att förebygga att familjer splittras och garantera att varje barns rätt till en familj, trygghet, utbildning och hälsovård förverkligas. Ifall barnet har förlorat sina föräldrars omsorg eller det inte är i barnets bästa intresse att stanna i den egna familjen, samarbetar vi med myndigheterna och ser till att barnet får ett kärleksfullt och stöttande hem hos en fosterfamilj.

SOS-Barnbyar Finland grundades år 1962 och är medlem i den internationella SOS Children’s Villages organisationen.

Välkomna med i en dagsverksinsamling till förmån för barn som har förlorat sina föräldrars omsorg.

2 sätt att delta

1. Skapa en egen insamling på adressen oma.sos-lapsikyla.fi. Det tar ungefär 5 minuter att skapa insamlingen. Deltagarna kan göra en donation via länken som skickas till dem och som tar dem direkt till nätbanken. Ifall du behöver hjälp med skapandet av insamlingen så hjälper vi dig gärna i vår givarservice.

2. Alternativt kan ni fylla i den elektroniska blanketten nedan, så tar vi kontakt med er.

Frågor?

Vår givarservice hjälper dig gärna:

tel. 09 4257 9830 (vardagar kl. 10-15)
lahjoittajainfo(at)sos-lapsikyla.fi