Ryhdy SOS-kummiksi. Muutat Channan kaltaisten kohtalon.

Ryhdy SOS-kummiksi. Muutat Channan kaltaisten kohtalon.

Channan kohtalona oli jäädä yksin hylättynä kadulle

6-vuotiaana Channa ja hänen siskonsa asuivat likaisina ja nälkäisinä Phnom Penhin kaduilla Kambodžassa. Eräs päivä heidän äitinsä lähti, eikä palannut koskaan enää takaisin. Ilman rakkautta ja huolenpitoa, heillä ei ollut muuta vaihtoehtoa, kun yrittää vain selviytyä päivästä toiseen.

Channa on yksi miljoonasta lapsesta, jotka on jätetty täysin oman onnensa nojaan. Heidän kohtalonaan on valitettavan usein joutua sairauksien, hyväksikäytön tai ihmiskaupan uhriksi.

Ryhdy tänään SOS-Kummiksi ja annat lapselle rakastavan kodin, koulutuksen ja tulevaisuuden. Voit auttaa jo alle eurolla päivässä!

Ryhdyn SOS-Kummiksi yksin jääneelle lapselle

Minulle sopiva kummimaksu / kk:

€ / kk

Omat tietoni

Tietosi tallennetaan SOS-Lapsikylän asiakas- ja sidosryhmärekisteriin. Tietosuojaseloste

Maksutavan valinta

Kiitos SOS-Kummien tuen, ovat Channa ja hänen pikkusiskona löytäneet uuden rakastavan kodin. He tekevät nyt asioita, jotka kuuluvat turvalliseen lapsuuteen – käyvät koulua ja leikkivät muiden lasten kanssa.

Kun sinusta tulee SOS-kummi

  • Saat noin viikon kuluessa kummipakettisi, joka sisältää tietoa kummilapsestasi ja kylästä, jossa hän asuu. Saat myös kuvan kummilapsestasi ja kummikäsikirjan.
  • Saat lisätietoa siitä, miten tukesi auttaa myös Tansanian ja Gambian kehitysyhteistyöhankkeiden kautta
  • Saat kummilapsesi lapsikylästä kaksi kertaa vuodessa postia, jossa kerrotaan lapsen kehityksestä. Kerran vuodessa saat uuden kuvan lapsesta.
  • Voit pitää yhteyttä kummilapseesi kirjeitse ja voit myös käydä tapaamassa kummilastasi ja nähdä, kuinka tukesi vaikuttaa lapsen elämään. 
  • Voit antaa kummilapsellesi esimerkiksi tärkeinä juhlapäivinä rahalahjan, joka talletetaan kokonaisuudessaan lapsen tilille. Lapsi saa lahjatilin käyttöönsä, kun hän aikuistuu ja muuttaa pois lapsikylästä.
  • Saat SOS-Kummien uutiskirjeen ja Kummit kylässä –lehden, joista voit lukea ajankohtaisia uutisia toiminnastamme maailmalla ja esimerkiksi muiden kummien tarinoita kummiudestaan.

Lahjoituksesi käytetään tehokkaasti

Kummimaksuista 80 % käytetään suoraan lasten ja perheiden hyväksi. Tilitämme 70 % Suomen SOS-lapsikyläsäätiöstä kansainväliseen keskustoimistoomme Wieniin, josta varat tilitetään paikallisille lapsikylille. Kansalliset lapsikylätoimistot ja lapsikylät laativat vuosittain talousarvion. Ulkopuoliset tilintarkastajat valvovat kirjanpito- ja tilinpäätöstietoja niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Ohjaamme 10 % kummimaksuista kehitysyhteistyöprojekteihimme. Näin autat kummimaksullasi kummilapsesi lisäksi myös kokonaista yhteisöä.

Kummilapsesi kasvaa turvassa ja rakastettuna

Lapsikyliin muuttaa apua tarvitsevia lapsia, jotka ovat jääneet orvoiksi, hylätty tai muuten menettäneet vanhempiensa huolenpidon esimerkiksi sairauden takia. SOS-lapsikylässä lapset saavat kasvaa turvallisessa ja rakastavassa kodissa, jossa päivittäisistä tarpeista huolehditaan. Kasvaakseen ja kehittyäkseen lapsi tarvitsee ravintoa, hoivaa, terveydenhoitoa, mahdollisuuden laadukkaaseen koulutukseen, pelejä ja leikkejä. Kummina mahdollistat lahjoituksellasi SOS-lapsikylässä asuvalle lapselle mahdollisuudet hyvään ja tasapainoiseen elämään. 

Lasta kasvatetaan rakkaudella
Lapsikylävanhempi on lapsille pysyvä ja turvallinen aikuinen, joka huolehtii lapsesta aikuisuuteen saakka lapsikyläperheen omassa kodissa.

Lasta tukee kokonainen kylä
SOS-lapsikylässä yksittäiset kodit muodostavat toisiaan tukevan kyläyhteisön. Siellä kovia kokeneet lapset saavat kasvaa yhdessä sisaruksina.


Mikä SOS-Lapsikylä on?

SOS-Lapsikylä on voittoa tavoittelematon lastensuojelujärjestö, jonka tavoitteena on auttaa kaikista heikoimmassa asemassa olevia lapsia ja nuoria sekä lisätä lapsiperheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla.  

SOS-Lapsikylä on osa vuonna 1949 perustettua kansainvälistä SOS-lapsikyläjärjestöä, jolla on toimintaa yli 130 maassa. Kansainvälisesti olemme maailman suurin voittoa tavoittelematon organisaatio, joka on keskittynyt auttamaan erityisesti vanhempansa menettäneitä, kaikista haavoittavimmissa tilanteissa olevia lapsia.

Lapsikyliä maailmalla on lähes 600.

SOS-Lapsikylän kummina autat kaikkein kipeimmin apua tarvitsevia lapsia ja rahasi kohdistuvat suoraan lapsen ja hänen lapsikyläperheensä tukemiseen.