KAVERIX-leirillä tutustuttiin uusiin ystäviin ja leikkimielisiin olympialajeihin

20.6.2024
Tarinoita Suomesta

Tenhovuori Säätiö järjesti kolmen päivän maksuttoman KAVERIX -kesäleirin 8-11 -vuotiaille lapsille Tampereella Vähäsillan leirikeskuksessa Näsijärven maisemissa 4.-6.6. Leirin vastuullisena järjestäjänä toimi Tenhovuori Säätiö ja Varalan Urheiluopiston opiskelijat ideoivat ja järjestivät leirin aktiviteetit. SOS-Lapsikylä tarjosi leiripaikan haun mahdollisuutta Tampereen alueen harrastustukea saaneille perheille.

Leirin ohjanneet Varalan Urheiluopiston opiskelijat kertovat leiristä:

Leirillä lapset pääsivät osallistumaan monenlaisiin aktiviteetteihin. Saapumispäivänä otimme leiriläiset avosylin vastaan ja tutustuimme leirikeskukseen sekä toisiimme tutustumisleikkien muodossa. Ensimmäisen päivän teemana oli  tutustumisen lisäksi yhteishengen kohottaminen ja turvallisuuden tunteen luominen. Aktiviteettejä tehtiin päivän aikana koko porukalla mutta myös pienemmissä ryhmissä. Illalla päästiin uimaan ja saunomaan sekä saatiin herkutella makkaroilla ja letuilla! Herkuttelun jälkeen alkoivat iltatoimet ja rauhoittuminen. Nukkumaan mentiin hieman jännittävissä tunnelmissa, uudessa ja vieraassa paikassa. Koti-ikävää helpottivat illan puhelut, joissa lapset saivat kertoa ensimmäisestä päivästä ja tunnelmista. Viimeisenä toivotettiin hyvät yöt.

Toinen päivä alkoi osalla riehakkaamissa tunnelmissa ja osalla hieman rauhallisemmin. Pääosin kaikki saivat hyvin levättyä ja energiaa riitti uuteen päivään. Maukkaan aamiaisen jälkeen valmistauduttiin päivän olympialaisiin pienemmissä porukoissa. Jännitys alkoi pikkuhiljaa helpottaa ja kaikki uskalsivat rohkeammin puhua ja tutustua toisiinsa. Lounaan jälkeen startattiin olympialaiset! Samoihin aikoihin tulivat myös SOS- Lapsikylän työntekijät Terhi Naukkarinen ja Kati Syrjäaho vierailemaan leirillä ja pitämään leiriläisille mukavan tuokion kaveritaitoihin liittyen.

Ensimmäisinä olympialajeina olivat vedenkantoviesti, ilmapallorata ja monelle uusi peli boccia. Välipalan jälkeen käytiin loput olympialajit, saappaanheitto ja tiimi-muistipeli. Toisenakin päivänä kaikki pääsivät myös uimaan ja saunomaan. Päivän aikana oli paljon riemua ja naurua, joka jatkui vielä päivällisen jälkeen, kun saimme yllätysvieraaksi Leevin. Leevi kertoi lapsille tarinoita ja lauloi muutaman laulun. Ilta huipentui mitalien jakoon ja lettukesteihin, jossa paisteltiin myös makkaraa ja vaahtokarkkeja. Illan aktiviteettien jälkeen siirryttiin iltatoimiin ja rauhoittumisen jälkeen uni maittoi monelle jo hieman nopeammin. Osan kanssa kuunneltiin vitsejä ja osalle luettiin iltasatua. 

Leirin viimeinen päivä käynnistyi aamupalalla ja aamupalan jälkeen suoritettiin rölliretki. Retki tehtiin pienissä ryhmissä ja lapset pääsivät tekemään pieniä tehtäviä. Retken lopuksi kaikki saivat kirjoittaa nimensä pyykkipoikaan ja pyykkipojat vietiin röllille parraksi. Ennen lounasta kaikki pakkasivat tavaransa valmiiksi ja mökit laitettiin siistiin kuntoon. Lounaan jälkeen sää muuttui ja vettä tuli runsaasti, joten vuorossa oli vapaavalintaisia aktiviteetteja sisällä. Välipalan jälkeen osa siirtyi jo ulos leikkimään ja pian olikin haikean lähdön aika. Lasten ja ohjaajien kanssa pidettiin halijono, jonka jälkeen jäimme ulos vilkuttamaan lähtevälle bussille. 

Kaikki lapset löysivät leiriltä uuden ja/tai uusia ystäviä ja tutustuivat niin toisiinsa kuin meihin ohjaajiin. Leiristä jäi varmasti ikimuistoinen kokemus monelle upealle osallistujalle!