SOS-Lapsikylä ja Suomen Diakoniaopisto pilotoivat yhteistyössä kaksivuotisen koulutuskokonaisuuden

6.6.2024
Uutiset

Suomen Diakoniaopiston järjestämä mielenterveys- ja päihdetyön koulutuskokonaisuus on räätälöity vastaamaan arjen työstä nouseviin lastensuojelun tarpeisiin. Ensimmäiset koulutukset on jo pidetty.

SOS-Lapsikylä on aloittanut uuden ja räätälöidyn koulutusyhteistyön Suomen Diakoniaopiston kanssa. Koulutuskokonaisuuteen kuuluu perhekuntoutuksen ja perhetyön työntekijöiden osaamisen vahvistaminen vuosille 2024–2025. Yhteistyö sisältää kolme kokonaisuutta: riippuvuudet, mielenterveys ja traumainformoitu työote.

”Mielenterveys- ja päihdetyön teemat ja ilmiöt ovat perhekuntoutuksessa ja perhetyössä aina ajankohtaisia. Lisäksi traumainformoidun työotteen ja lapsuuden aikaisten haitallisten kokemusten yhdistäminen tähän prosessiin, täydentää kokonaisuutta mahtavalla tavalla ja lisää ymmärrystämme toimia vielä paremmin lasten ja perheiden auttamiseksi”, sanoo SOS-Lapsikylän kehittämispäällikkö Jaana Kivinen.

SOS-Lapsikylässä etsittiin pitkään yhteistyökumppania, jonka kanssa voisi rakentaa ketterästi koulutuskokonaisuuksia työntekijöiden tarpeista lähtien. Koulutusprosessin suunnittelu aloitettiin yhteistyössä Suomen Diakoniaopiston työelämäpalveluiden kanssa keväällä 2023.

Tiivistä ja sujuvaa yhteistyötä

Ainutkertaisen koulutuskokonaisuuden tavoitteena on niin työntekijän osaamisen vahvistaminen ja kehittäminen kuin koko työyhteisön osaamisen vahvistaminen muuttuvassa asiakastyössä. Suunnitellun kokonaisuuden lisäksi SOS-Lapsikylän työntekijöillä on mahdollisuus suorittaa mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto.

SOS-Lapsikylän laatujohtaja Tove Lönnqvist on iloinen alkaneesta yhteistyöstä.

”Yhteistyö ja suunnittelutyö Suomen Diakoniaopiston kanssa on ollut sujuvaa ja todella ketterää. Kokonaisuus palvelee työntekijöidemme tarpeita ja on räätälöity upeasti niihin osaamisen vahvistamisen tarpeisiin, joita asiakastyöstämme päivittäin nousee”, Lönnqvist sanoo.

Myös Suomen Diakoniaopiston asiakkuusvastaava Tuija Mölsä ja koulutuspäällikkö TuttaTamminen kiittelevät mutkatonta ja ratkaisukeskeistä yhteistyötä SOS-Lapsikylän kanssa.

”Yhteistyö on suunnittelun alusta lähtien ollut erittäin tiivistä ja olemme yhdessä määritelleet koulutusprosessin tavoitteet, sisällöt ja menetelmät. Suunnittelussa otettiin hienosti huomioon osallistujien toiveet ja näkemykset. Olemme todella tyytyväisiä saadessamme olla mukana näin ainutkertaisessa koulutusprosessissa”, Mölsä sanoo.