Avoin kirje tasavallan presidentille SOS-Kehittäjänuorilta ja lastensuojelun kokemusasiantuntijoilta

12.2.2024
SOSblogi

Arvoisa tasavallan presidentti Alexander Stubb,

Haluamme lämpimästi onnitella teitä valinnasta maamme uudeksi presidentiksi! Toivomme, että tulette tekemään viisaita päätöksiä, sillä ne vaikuttavat meidän tulevaisuuteemme ja unelmiimme. 

Pyydämme, että tulette kuuntelemaan erilaisissa elämäntilanteissa olevia, eri ikäisiä ja eri taustoista tulevia lapsia ja nuoria. Toivomme, että olette aidosti kiinnostunut lasten ja nuorten asioista, ettekä unohda vaikeammassa asemassa olevia. Lasten ja nuorten pitäisi saada vaikuttaa heitä koskeviin asioihin esimerkiksi kouluun, kotioloihin, terveyteen ja turvallisuuteen liittyen. Kuuntelettehan lapsia ja nuoria, niin he voivat kokea olevan osa yhteiskuntaa.  

Kaikissa perheissä ei ole varaa ruokaan tai harrastuksiin, mikä on todella surullista. Ei ole reilua, että lapset joutuvat huolehtimaan perheen raha-asioista tai jäävät kaveriporukoiden ulkopuolelle, koska reissuihin tai harrastuksiin ei ole varaa osallistua. Siksi pyydämme, että puututte lapsiperheköyhyyteen. Raha on tärkeää, jotta kaikki perheessä saisivat harrastaa mitä tahtoisivat ja tehdä vapaa-ajalla itselle tärkeitä asioita. 

Suojelettehan lapsia myös väkivallalta. Turvalliset aikuiset tekevät lapsuudesta turvallisen.  

Toivotamme teille menestystä uudessa virassanne. Luotamme siihen, että huolehditte lapsen oikeuksista koko presidenttikautenne ajan!


Ystävällisin terveisin,

SOS-Kehittäjänuoret 
SOS-Lapsikylän lastensuojelun kokemusasiantuntijat

12.2.2024 

Kirjoittaja

  profiilikuva
SOS-kehittäjänuori