Mitä Suomen lapsille kuuluu? SOS-webinaari 27.2.

23.1.2024
Lastensuojelussa tapahtuu

Klo 15.00–16.00

Tervetuloa helmikuun SOS-webinaariin, jossa asiantuntijamme SOS-lapsikylän ehkäisevän työn puolelta kertovat mitä Suomen lapsille kuuluu ja millainen viime vuosi oli apua tarvitseville lapsille.

Yleinen taloustilanne, elinkustannusten nousu ja muuttuva turvallisuustilanne vaikuttavat merkittävästi lasten hyvinvointiin ja perheiden arkeen.

Webinaarissa keskitymme niihin ilmiöihin ja havaintoihin, jotka ovat tärkeitä erityisesti kaikille hyvinvointialueilla lasten ja nuorten parissa työskenteleville. Käsiteltävät ilmiöt ja havainnot perustuvat asiantuntijoiden Apuu-chatin ja Unelmista Totta -harrastustuen työstä tehtyyn tilastointiin ja kyselytutkimuksiin huoltajille ja lapsille. Kerromme myös minkälaista uutta digitaalista tukea olemme kehittäneet vanhemmille.

Webinaari on maksuton ja kaikille avoin.

Muun muassa näitä asioita pohdimme:
Mistä syistä lapset tulevat juttelemaan Apuu-chatiin?
Mitä muutoksia yhdeydenoton syissä on ilmennyt?
Mitä haasteita olemme kohdanneet, kun olemme yrittäneet viedä lasten avunpyyntöjä eteenpäin?
Miten harrastustuen tarve on muuttunut?
Missä tilanteessa lapsi ja perhe tarvitsee apua?
Millaisia ovat lapselle mieleisen harrastuksen vaikutukset lapsen ja perheen hyvinvointiin?

Apuu-chatissa lapset voivat keskustella mieltään askarruttavista kysymyksistä ja huolista nimettönänä ja luottamuksellisesti. Chatissa päivystävät SOS-lapsikylän ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset. Apuu-chat auttaa 7-15-vuotiaita ympäri Suomen.

Unelmista totta -harrastustuen tukihakemusten tilastot ja jatkuvat kyselytutkimus huoltajille ja lapsille kertovat harrastusten kustannusten noususta, kasvavasta avun tarpeesta ja avun merkityksestä lapsille ja perheille. Uuden mieleisen harrastuksen aloittaminen tai mahdollisuus jatkaa sitä, voi olla ratkaiseva vaikuttaja lapsen hyvinvoinnissa tai merkittävä käännekohta elämässä.

Ilmoittaudu mukaan alla olevalla lomakkeella. Lähetämme osallistumislinkin sähköpostiisi vuorokautta ennen webinaaria.

Lämpimästi tervetuloa!

Etkö ehdi osallistumaan?

Ei huolta. Kerro, mistä SOS-webinaarista olet kiinnostunut. Lähetämme sinulle linkin tallenteeseen haluamastasi webinaarista sähköpostitse. Ota yhteyttä johanna.tirri@sos-lapsikyla.fi

Mikä on SOS-webinaari?

SOS-webinaarit tarjoavat sosiaalityöntekijöille ja alan ammattilaisille tietoa ja ajatuksia ajankohtaisista aiheista. Tule kuulemaan asiantuntijoitamme! Webinaarit vievät päivästäsi vain hetken ja ovat täysin maksuttomia.