Alva Hyvinvointi Oy:n lasten ja perheiden palvelut osaksi SOS-Lapsikylää

12.12.2023
Tiedotteet

Alva Hyvinvointi Oy:n lastensuojelun avopalvelut Helsingissä ja Oulussa sekä laitosmuotoinen sijaishuolto Lahdessa ja Limingassa siirtyvät osaksi SOS-Lapsikylää.

SOS-Lapsikylä ostaa Alva Hyvinvointi Oy:ltä kaksi lastensuojelupalveluja tarjoavaa yhtiötä Kiviranta Kodit Oy:n ja Lukkarinoja Oy:n. Ne tarjoavat avopalveluja Helsingissä ja Oulussa sekä laitosmuotoista sijaishuoltoa Lahdessa ja Limingassa noin 80 lastensuojelun ammattilaisen voimin.

SOS-Lapsikylän tavoitteena on auttaa yhä useampaa lasta ja nuorta kasvamaan mahdollisuuksiensa mittoihin tarjoamalla monipuolisia ja vaikuttavia lastensuojelupalveluita. Järjestö on viime vuosien aikana aktiivisesti kehittänyt palvelutarjontaansa ja aloittanut esimerkiksi avopalveluiden ja kotiin vietävien palveluiden tuottamisen. Alva Hyvinvointi Oy:n lasten ja perheiden palveluiden liittäminen osaksi SOS-Lapsikylää on ensimmäinen yrityskauppa voittoa tavoittelemattoman lastensuojelujärjestön historiassa.

”Asiakaskeskusteluissa on noussut esiin palvelutarpeita, joihin emme ole aiemmin kyenneet vastaamaan. Olimme tunnistaneet esimerkiksi tarpeen laitosmuotoisille palveluille Pohjois-Suomen alueella, joten tämän osaamisen vahvistaminen oli luonteva askel. Voittoa tavoittelemattomana järjestönä käytämme tuottomme lasten, nuorten ja perheiden parhaaksi muun muassa investoimalla palvelutarjontaamme”, sanoo SOS-Lapsikylän toimitusjohtaja Mikaela Westergård.

”Yhdistymisen myötä voimme tarjota hyvinvointialueille entistä monipuolisempia lastensuojelupalveluita ja vastata kasvavaan tarpeeseen pitkällä kokemuksella lastensuojelusta. Kiviranta Kotien ja Lukkarinojan osaaminen täydentää toimintaamme erinomaisesti ja toivotamme yhtiöiden henkilöstön lämpimästi tervetulleeksi osaksi SOS-Lapsikylää”, Mikaela Westergård jatkaa.

Palveluiden laatu ja vaikuttavuus ovat SOS-Lapsikylän toiminnan keskiössä. Järjestö on keskittynyt voimakkaasti laadun kehittämiseen ja viime vuonna sen palveluille myönnettiin SHQS-laaduntunnustus.

Osaaminen vahvistuu –
SOS-Lapsikylään 80 lastensuojelun ammattilaista lisää

Kiviranta Kodit Oy:n ja Lukkarinoja Oy:n toiminta siirtyy SOS-Lapsikylän brändin alle. Niissä työskentelee yhteensä noin 80 lastensuojelun ammattilaista.

”SOS-lapsikylä tunnetaan hyvämaineisena kansainvälisenä lastensuojeluorganisaationa. Olemme viime vuosien aikana kehittäneet Alva Hyvinvointi Oy:stä kannattavan yhtiön ja määrätietoinen työ lasten ja nuorten hyväksi jatkuu nyt entistä jämäkämpien hartioiden voimin. Yhdistyminen on myös meille mahdollisuus auttaa monipuolisemmin yhä useampia asiakkaita”, sanoo Alva Hyvinvointipalveluiden toimitusjohtaja Riina Helenius.

Riina Helenius siirtyy yhdistymisen myötä johtamaan SOS-Lapsikylän lastensuojelupalveluiden palveluliiketoiminnan kokonaisuutta.

SOS-Lapsikylä on toiminut Suomessa 60 vuotta lastensuojelun ja lapsiperheiden varhaisen tuen asiantuntijana ja palveluntuottajana sekä kuntien ja maakuntien kehittämiskumppanina lapsiperheiden hyvinvoinnin edistämiseksi. Järjestö tarjoaa avo-, sijais- ja jälkihuollon palveluita sekä kumppani- ja asiantuntijapalveluita valtakunnallisesti 10 paikkakunnalla Espoossa, Vantaalla, Kaarinassa, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa, Rovaniemellä, Savonlinnassa, Kuopiossa ja Joensuussa. Järjestöllä on entuudestaan perustason ja erityisen tason lastenkodit Espoon Matinkylässä ja Kaarinassa. SOS-Lapsikylässä työskentelee noin 270 lastensuojelun ja lasten oikeuksien ammattilaista, joista noin 200 palveluliiketoiminnassa.

Alva Hyvinvointi Oy:n lasten ja perheiden palvelut tarjoavat lastensuojelun avopalveluja ja sijaishuoltoa. Yhdistymisen myötä osaksi SOS-Lapsikylää siirtyvät Kiviranta Kodit Oy:n laitosmuotoinen sijaishuoltoyksikkö Lahdessa ja avopalvelut Helsingissä sekä Lukkarioja Oy:n laitosmuotoinen sijaishuoltoyksikkö Limingassa ja avopalvelut Oulussa.