Mandatum ja Kaleva turvaamassa lasten hätä- ja keskusteluavun toteutumista

11.12.2023
Uutiset

Finanssiyhtiö Mandatum ja Henkivakuutusyhtiö Kaleva ovat tehneet yhdessä 15 000 euron joululahjoituksen SOS-Lapsikylälle. Lahjoitusvarat käytetään Apuu-chatin toimintaan – esimerkiksi palvelun kehittämiseen ja uusien vapaaehtoisten kouluttamiseen.

Apuu-chat auttaa 7–15-vuotiaita lapsia joka päivä kello 9–22. Chatissa vastataan päivittäin yli 100 lapsen huoleen ja hätään. Silti lähes joka kolmas lapsi jää kohtaamatta, sillä kaikkiin yhteydenottoihin ei ehditä vastaamaan. Lasten ja nuorten pahoinvointi on lisääntynyt merkittävästi, ja esimerkiksi sodat ja globaalit kriisit lisäävät nyt avun tarvetta.

”SOS-Lapsikylän tekemä ennaltaehkäisevä työ lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen on erittäin tärkeää. Olemme iloisia, että joululahjoituksellamme mahdollistetaan monille lapsille mahdollisuus saada keskusteluapua hädän ja huolen hetkellä”, Mandatum-konsernin markkinointi- ja viestintäjohtaja Niina Riihelä sanoo.

Tulevaisuuden turvaaminen yhdistää Mandatumia, Kalevaa ja SOS-Lapsikylää. Mandatum ja Kaleva tarjoavat turvaa esimerkiksi henkivakuutuksella – SOS-Lapsikylä turvaa lasten ja nuorten hyvinvointia ja oikeuksien toteutumista. SOS-Lapsikylän yritysyhteistyöpäällikkö Maria Ulvinen iloitsee siitä, että erilaiset toimijat ajavat yhteistä asiaa.

”Monet lapset odottavat innolla joulunaikaa perheen kesken ja se on yksi vuoden kohokohdista. Toisille lapsille joulu on kuitenkin pelottava ja yksinäinen. Yritysten tuki on meille äärettömän tärkeää, jotta voimme auttaa ja kohdata lapsia ja nuoria myös jouluna. Olemme otettuja siitä, että monet yritykset, kuten Mandatum ja Kaleva, ovat valinneet SOS-Lapsikylän Apuu-chatin joulun lahjoituskohteeksi”, Ulvinen sanoo.

Tutustu Mandatumin palveluihin tästä: Rahat ja henki – Mandatum ja Kalevaan tästä: Vanhin henkivakuutusyhtiö Suomessa – Kalevavakuutus