Unelmista totta -harrastustuen ohjelmapäällikkö Päivi Häikiö: ”On kunniatehtävä edustaa SOS-Lapsikylää Linnan juhlissa”

29.11.2023
Uutiset

SOS-Lapsikylän Unelmista totta -harrastustuen ohjelmapäällikkö Päivi Häikiön itsenäisyyspäivä on tänä vuonna aivan erityinen. Hänet on kutsuttu tekemänsä työn ansiosta itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle Presidentinlinnaan.  

”Olin kyllä ihan häkeltyneen hämmästynyt, iloinen ja liikuttunut, kun työkaverini soitti, että toimistolle on tullut kirje tasavallan presidentiltä. En olisi ikinä uskonut, että tällaista voi tapahtua tavalliselle tekijälle. On kunniatehtävä päästä edustamaan SOS-Lapsikylää Linnan juhliin”, Häikiö iloitsee. 

”SOS-Lapsikylä panostaa merkittävästi ennaltaehkäisevään toimintaan ja tuhansien lasten ja nuorten harrastamisen tukemiseen yhteistyössä lahjoittajien ja harrastusten mahdollistajien kanssa. Valtavan suuri kiitos kuuluu heidän lisäkseen kaikille muille sidosryhmille sekä koulukuraattoreille, jotka auttavat kanssamme lapsia ja nuoria.”

Unelmista totta -harrastustuki on lasten ja nuorten ohjatun ja säännöllisen harrastamisen tukimuoto. Pienituloinen perhe voi hakea harrastustukea, mikäli lapsen harrastuksen aloittaminen tai jatkaminen ei olisi muuten mahdollista. Vuonna 2022 tuella mahdollistettiin 1890 lapsen ja nuoren harrastamisen aloittaminen tai jatkaminen – tänä vuonna tuella on autettu jo yli 2000 lasta ja nuorta. SOS-Lapsikylä myöntää harrastustukea 7–17-vuotiaan harrastukseen lahjoitusvaroista.  

”Lapsiperheköyhyyden lisääntyessä kasvaa myös lasten ja nuorten eriarvoisuus Suomessa. Sen vuoksi on tärkeää, että moni taho yhdessä auttaa lapsia ja nuoria osallistaen, kannustaen ja tulevaisuuden toivoa luoden”, sanoo Häikiö.  

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton vieraslistassa on tänä vuonna kiinnitetty erityistä huomiota tekoihin, joilla on tuettu lapsia ja nuoria. Tasavallan presidentin kanslian tiedotteen mukaan elämme aikaa, jolloin moni itsestäänselvyys kyseenalaistuu ja uudenlaista tulevaisuutta luodaan vauhdilla. 

Lue lisää Unelmista totta -harrastustuesta täältä.