Kekkilä ja Fiskars tarjoavat taas kasvun iloa

7.6.2023
Uutiset

Kasvun iloa ja ihmettä on taas luvassa toimintamme piirissä oleville lapsille ja perheille Kekkilän ja Fiskarsin avittamana. Eri puolille Suomea on toimitettu lähes 250 erikokoista Kekkilän Kasvatussäkkiä, 84 Ruukkumultapussia ja Fiskarsin työkaluja niin lapsille kuin aikuisille.

SOS-Lapsikylän toimipisteisiin ympäri maata matkanneet säkit ja työkalut ovat osa Kekkilän ja Fiskars Groupin viime vuonna alkanutta yhteistyötä SOS-Lapsikylän kanssa. Viime kesänä kasvatussäkeissä kasvoi niin syötävää vihannesta, mansikkaa kuin hempeää kukkaakin. Tänä vuonna säkkejä on yli sata enemmän kuin viime vuonna, eli yhä useampi lapsi pääsee seuraamaan kasvun ihmettä.

Viime vuonna viljelijät olivat innoissaan:

”Kiva tapa opetella pitkäjänteistä toimintaa (haaste!!!) ja odottamisen sietämistä.”
”Oikein ihana tempaus lasten kanssa yhdessä toteutettavaksi, koko kesän ja vielä syksynkin juttu.”

Kekkilän isoja 85 litran Kasvatussäkkejä on jaettu 173 kappaletta, pienempiä 40 l säkkejä 72 kappaletta ja Ruukkuviljelymultapakkauksia 84 kappaletta ympäri Suomea.

Fiskars Group on jakanut lapsille ja perheille lasten puutarhatyövälineitä, istutustyökalusettejä sekä pistolapioita. Näillä eväillä kelpaa niin pienemmän kuin isomman puutarhurin aloittaa sadon kasvattaminen!

”Haluamme olla SOS Lapsikylän mukana tukemassa perheitä ja lapsia, antamassa heille hyvän kasvualustan tulevaisuutta varten. Istuttaminen ja kasvien kasvattaminen antavat paitsi konkreettista tekemistä, myös onnistumisen iloa. Kasvun seuraaminen pitkin kesää ja itse kasvatetun sadon, kuten vaikka salaatin, nauttiminen ovat monelle lapselle uudenlaisia, tärkeitä elämyksiä. Haluamme tarjota kasvattamisen iloa niin isommille kuin pienemmillekin puutarhureille”, kertoo Kekkilän tuotteista ja markkinoinnista vastaava johtaja Riitta Salenius-Mela.

Lasten osallisuuden kasvattaminen on yksi SOS-Lapsikylän tärkeistä tavoitteista ja tähän parveke- tai puutarhaprojektit sopivat mainiosti. Viljely ja kasvien kasvattaminen kotipuutarhassa on monille tämän päivän lapsille uusi kokemus. Se antaa paitsi konkreettista tekemistä, myös onnistumisen iloa. Kasvun seuraaminen ja lopulta oman sadon nauttiminen tarjoavat ikimuistettavia elämyksiä

”Kasvattamisen tavoitteena on tukea lasta selviytymään elämässään itsenäisesti. Tuemme muun muassa tätä tärkeää tavoitetta yhteistyöllä Kekkilän kanssa. Hyvän kasvualustan merkitys on meille molemmille tärkeä arvo”, pohtii SOS-Lapsikylän yritysyhteistyöpäällikkö Maria Ulvinen.

Kekkilä Kasvatussäkki on käyttövalmis viljelyalusta kaikille kasveille. Se sopii erinomaisesti esimerkiksi tomaattien, kurkkujen, kurpitsojen ja muiden vihannesten kasvattamiseen parvekkeella, terassilla ja kasvihuoneessa. Kasvit istutetaan suoraan pakkaukseen.

Jännittävää nähdä, mitä saammekaan yhdessä aikaan – seuraamme kasvun edistymistä kesän mittaan kuvilla eri kanavillamme.

Lisätietoja:

SOS-Lapsikylä
Yritysyhteistyöpäällikkö Maria Ulvinen
0400 436 493
maria.ulvinen@sos-lapsikyla.fi

Kekkilä
Marketing & Portfolio Director Riitta Salenius-Mela
040 500 9841
riitta.salenius-mela@kekkila-bvb.com