SOS-Lapsikylän henkilöstöjohtajaksi on nimitetty Annu Mäkinen

10.5.2023
Uutiset

OTM Annu Mäkinen aloittaa SOS-Lapsikylän henkilöstöjohtajana 14.8.2023.

Annulla on vankka ja monipuolinen kokemus HR:n asiantuntija- ja johtotehtävistä erilaisissa organisaatioissa. Hän siirtyy SOS-Lapsikylään Mehiläisestä, jossa johtaa ikääntyneiden palveluasumisen liiketoimintaa Etelä-Suomen alueella. Ennen nykyistä tehtäväänsä hän on työskennellyt Mehiläisessä työlainsäädäntöön ja työsuhteisiin liittyvistä asioista vastaavana johtajana ja henkilöstöpäällikkönä sekä juristina Terveyspalvelualan liitossa (nyk. Hyvinvointialan liitto) ja asianajotoimistoissa.

Annu keskittyy tehtävässään SOS-Lapsikylän henkilöstöasioiden johtamiseen, jossa erityisessä fokuksessa ovat henkilöstötyytyväisyyden kehittäminen sekä onnistumisten mahdollistavan toimintakulttuurin ja työnantajamielikuvan rakentaminen. Henkilöstöjohtaja on SOS-Lapsikylän johtoryhmän jäsen.

”Tehtävässä yhdistyvät sydäntäni lähellä olevat ja minulle merkitykselliset asiat; henkilöstöjohtaminen ja lastensuojelu toimialana. Lasten oikeudet ovat olleet urani johtotähti, tein jo graduni lapsen oikeudesta koskemattomuuteen. Juridiikka puolestaan antaa henkilöstöjohtamiselle raamit ja puitteet, jotta organisaation toiminta on henkilöstön näkökulmasta kestävää ja toimitaan paitsi henkilöstön hyvinvointi, myös organisaation kannattavuus huomioiden. Sote-alalla on valtava pula ja kilpailu työntekijöistä, ja tähän vastataksemme pidän erittäin tärkeänä kehittää SOS-Lapsikylän veto- ja pitovoimaa. Innostuneena liityn tiimiin”, Annu Mäkinen sanoo.

”SOS-Lapsikylässä tehtävämme on auttaa yhtä useampaa lasta kasvamaan mahdollisuuksiensa mittoihin. Samaan tavoitteeseen pyrimme myös henkilöstön osalta; haluamme olla sosiaalialan ammattilaisten ykkösvalinta työpaikkana ja tarjota henkilöstöllemme mahdollisuuden kehittää ja kehittyä työssään. Henkilöstömme on avainasemassa palvelujemme laadun ja asiakastyytyväisyyden tekijöinä. Annun vahva HR-osaaminen, kokemus palveluliiketoiminnasta työvoimavaltaisella sote-alalla ja keskusteleva tapa toimia ovat erinomainen yhdistelmä, toivotan hänet lämpimästi tervetulleeksi”, toimitusjohtaja Mikaela Westergård sanoo.