Uusi ukrainankielinen podcastimme on julkaistu

24.4.2023
Uutiset
Näyttökuva Let's chat sivun aloitussivusta, jossa on piirustus jossa persikanvärisellä taustalla on lapsi ja aikuinen keskustelemassa nojatuoleissaan.

Ensimmäinen jakso ukrainankielisestä Let’s chat -podcastistamme on nyt julkaistu! Jaksossa tutustutaan SOS-Lapsikylän ukrainankielisiin chatteihin, eli Let’s chat-palvuun ja läksyapuchatti Domashkaan.

Ukrainankielisen tiimin tiimivastaava Iryna Petermann ja työntekijä Nataliya Pechenko esittelevät järjestön toimintaa sekä ukrainankielisiä tukiprojekteja lapsille ja nuorille.

Podcastissa ei puhuta vain ukrainalaisia lapsia ja nuoria koskevista ajankohtaisista ongelmista, vaan annetaan myös neuvoja mahdollisiin ratkaisuihin.

Ukrainankielinen chattimme Let’s chat tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden keskustella päivystäjämme kanssa kokemuksistaan tai huolenaiheistaan nimettömästi ja luottamuksellisesti. 

Let’s chat on ukrainankielinen versio Apuu-chatista, jotta varsinkin sotaa paenneet lapset voivat saada tukea omalla kielellään. Apuu-chat on jo parin vuoden ajan tarjonnut apua ja tukea kymmenille tuhansille suomalaisille lapsille, jotka kokevat olonsa turvattomaksi tai uhatuksi ja tarvitsevat apua. 

Samassa osoitteessa toimiva läksyapu Domashka antaa ukrainankielisille lapsille ja nuorille tukea koulunkäyntiin liittyvissä tilanteissa.

Molemmat chatit ovat tarkoitettuja 7–17-vuotiaille lapsille ja nuorille ja ne ovat avoinna aina arkipäivisin kello 12–17. Osoite chatteihin on letschat.fi 

Chateista lisää täältä.

Kuuntele podcast tai vinkkaa ukrainankielisille tutuille!