Tove Lönnqvist on nimitetty SOS-Lapsikylän laatujohtajaksi

28.3.2023
Uutiset

SOS-Lapsikylän laadusta vastaavaksi johtajaksi on nimitetty VTM, sosiaalityöntekijä Tove Lönnqvist. Laatujohtaja vastaa SOS-Lapsikylän lastensuojelupalveluiden laatutyön, palveluiden tuotteistuksen ja vaikuttavuuden mittaamisen johtamisesta sekä laadukkaan sijaishuollon laitoshoidon kasvattamisesta. Laatujohtaja on SOS-Lapsikylän johtoryhmän jäsen. 

Tove Lönnqvistillä on monipuolinen ja laaja kokemus lastensuojelupalveluiden ja niiden laadun johtamisesta ja kehittämisestä. Hän on työskennellyt mm. Pelastakaa Lapset ry:ssä ja Helsingin kaupungilla. Hänellä on erityisosaamista sijaishuollosta, kuten lastensuojelun laitoshoidon johtamisesta. Tove aloittaa tehtävässä 27.4.2023. 

”Lastensuojelutyö on yhteiskunnallisesti merkittävää sekä inhimillisesti että taloudellisesti. Lapsilla ja perheillä on oikeus saada laadukasta ja vaikuttavaa palvelua. Hyvinvointialueiden puolestaan pitää voida luottaa siihen, että tilattu palvelu vastaa luvattua. Mielestäni laadukkaan lastensuojelutyön kulmakivet ovat läpinäkyvyys, turvallisuus, osallisuus ja vaikuttavuus. Näiden tulee olla totta sekä asiakkaillemme että työntekijöillemme. Laadunvalvonta ja työn sisällöllinen kehittäminen ovat minulle tuttuja monesta eri näkökulmasta urani varrelta. Odotan innolla, että pääsen hyödyntämään kokemustani ja osaamistani yhdessä SOS-Lapsikylän taitavien ammattilaisten kanssa”, Tove Lönnqvist sanoo. 

SOS-Lapsikylässä on tehty pitkäjänteisesti ja tavoitteellisesti työtä laadun kehittämisen eteen. Työ huipentui viime syksynä ulkopuolisen auditoijan myöntämään SHQS-laatusertifikaattiin. Lastensuojelupalvelujemme laatu ja vaikuttavuus ovat kaiken toimintamme ja strategiamme ytimessä. Sitä rakennetaan jokaisen SOS-lapsikyläläisen voimin kaikissa kohtaamisissa, joka päivä.  

”Meillä laatu näkyy arjessa, jotta jokainen lapsi ja nuori kokee olevansa osallinen ja turvassa. Laadukas ja vaikuttava työ on avainasemassa onnistuaksemme tavoitteessamme auttaa yhä useampaa lasta ja nuorta kasvamaan mahdollisuuksiensa mittoihin. Toivotan Toven lämpimästi tervetulleeksi tiimiimme johtamaan tätä tärkeää työtä”, sanoo SOS-Lapsikylän toimitusjohtaja Mikaela Westergård.