Ehkäisevän työn johtajaksi valittu Elina Stenvall

24.3.2023
Uutiset

Kati Palsasen seuraajaksi ehkäisevän työn johtajana on nimitetty HT, VTM Elina Stenvall.

Elina on työskennellyt SOS-Lapsikylässä vuodesta 2017 lähtien. Hänellä on monipuolinen kokemus strategisista kehittämishankkeista ja laajojen verkostojen johtamisesta kotimaassa ja kansainvälisesti. Elina on laajasti verkostoitunut hyvinvointialueille, järjestöihin ja yliopistoihin. Nykyisessä tehtävässään erityisasiantuntijana Elina vastaa SOS-Lapsikylän ulospäin myytävästä asiantuntijapalvelusta, minkä lisäksi hän tukee toimintojamme ja johtoa esimerkiksi hyvinvointialueuudistukseen sekä lasten ja nuorten osallisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Elina on myös kehittänyt SOS-Lapsikylän tutkimusyhteistyötä yliopistojen kanssa ja vastaa tutkimuslupien myöntämisestä. Elina aloittaa tehtävään perehtymisen huhtikuun aikana ja virallisesti tehtävässä 15.5.2023.

Ehkäisevän työn johtaja vastaa viimekädessä ehkäisevän työn taloudesta, joka koostuu valtaosaltaan varainhankinnasta. Hänellä on myös vastuu ehkäisevän työn elinvoimaisuudesta niin kotimaassa kuin maailmalla sekä paikallisesti että digitaalisesti. Ehkäisevän työn johtaja on SOS-lapsikyläsäätiön johtoryhmän jäsen.

”Olen viihtynyt SOS-Lapsikylässä hyvin ja näen tekemämme työn arvokkaana ja tärkeänä. Olen iloinen ja kiitollinen saadessani mahdollisuuden jatkaa tehtyä työtä tästä uudesta tehtävästä käsin. Kati Palsasen johdolla ehkäisevän työn rakenteet on saatu kuntoon ja paikoilleen, tästä on hyvä jatkaa kohti uusia mahdollisuuksia. Samalla kun jatkamme siitä mihin on päästy, on tärkeää miettiä, missä muualla meitä tarvitaan auttamaan kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia lapsia ja nuoria”, Elina Stenvall sanoo.

”Saimme ehkäisevän työn johtajan tehtävään erinomaisia hakijoita sekä talon sisältä että muista organisaatioista. Olen erittäin iloinen, että SOS-Lapsikylä nähdään näin kiinnostavana työpaikkana. Toivotan Elinan lämpimästi tervetulleeksi johtamaan ehkäisevää työtämme. Hän on monipuolisesti perehtynyt ehkäisevän työn osa-alueisiin ja laajasti verkostoitunut alallamme. Jatkuvuuden vuoksi pidän myös arvokkaana Elinan pitkää kokemusta SOS-Lapsikylässä”, toimitusjohtaja Mikaela Westergård sanoo.

SOS-Lapsikylässä tavoitteemme on auttaa yhtä useampaa lasta kasvamaan mahdollisuuksiensa mittoihin. Ehkäisevässä työssä autettavien määrä on kasvanut viime vuosina vauhdilla: viime vuonna ehkäisevällä työllä autettiin yli 40 000 lasta ja nuorta. Esimerkiksi Unelmista totta -harrastukea jaettiin vuoden aikana 1890 lapselle, 1810 ukrainalaista sai SOS-Lapsikylästä apua ja Apuu-chatissa käytiin yli 33 000 keskustelua lasten ja nuorten kanssa.