SOS-webinaari 28.3.2023 – Lapsen näkökulma tukiperhetoiminnassa

28.2.2023
Lastensuojelussa tapahtuu

Klo 15.00–15.45

Lapsen osallisuutta voi vahvistaa!

”Käymme läpi tukiperhetoiminnan ajankohtaisia kuulumisia ja pohdimme, miten voimme vahvistaa lapsen osallisuutta ja asiakkuutta tukiperhepalvelussa! ”

Asiantuntija:
Katri Finne, SOS-Lapsikylän kehittämispäällikkö, tukiperhetoiminta ja ammatillinen tukihenkilötoiminta.

Tervetuloa SOS-webinaariin kuulemaan tukiperhetoiminnastamme ja siitä, miten lapsen osallisuutta voi vahvistaa tukiperhetoiminnassa.

Tukiperhepalvelu on suunnitelmallista, vahvasti ammatillisesti tuettua ja ohjattua vapaaehtoistoimintaa. Tukiperhetoiminnalla on pitkät perinteet lapsi- ja perhekohtaisessa lastensuojelussa ja sittemmin myös sosiaalihuoltolain mukaisena palveluna. Tukiperhetoiminnassa tärkeää on palvelun oikea-aikaisuus, lapsen tilanteen sekä tarpeiden arviointi oikeanlaista tukiperhettä valitessa sekä toiminnan tavoitteita määritellessä. Vain tällöin lapsen osallisuus ja hyvinvointi voivat tukiperhetoiminnan aikana lisääntyä.

Tukiperhepalvelun tavoitteena on edistää ja tukea lapsen myönteistä kehitystä ja vanhempien jaksamista. SOS-Lapsikylän tukiperhe tarjoaa lapselle huolenpitoa ja turvallisia ihmissuhteita sekä tukee lapsen itsetuntoa ja voimavarojen kehittymistä, jotta lapsi saa aineksia kasvaa omaan potentiaaliinsa. Vanhemmat saavat aikaa myös itselleen ja sitä kautta jaksavat paremmin vanhemman roolissaan. Mielestämme yksi tärkein tekijä onnistuneissa tukiviikonlopuissa on lapsen kokemus osallisuudesta. 

Tule kuulemaan tukiperhetoiminnan ajankohtaisia kuulumisia sekä ajatuksiamme siitä, miten voimme vahvistaa lapsen osallisuutta ja asiakkuutta tukiperhepalvelussa. Ilmoittautumiset: johanna.tirri@sos-lapsikyla.fi

Etkö ehdi osallistumaan?

Ei huolta. Kerro, mistä SOS-webinaarista olet kiinnostunut. Lähetämme sinulle linkin tallenteeseen haluamastasi webinaarista sähköpostitse. Ota yhteyttä johanna.tirri@sos-lapsikyla.fi

Mikä on SOS-webinaari?

SOS-webinaarit tarjoavat sosiaalityöntekijöille ja alan ammattilaisille tietoa ja ajatuksia ajankohtaisista aiheista. Tule kuulemaan asiantuntijoitamme! Webinaarit vievät päivästäsi vain hetken ja ovat täysin maksuttomia.